TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Cinayetlerin arkasında kim var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NSU davasına ilişkin 'Cinayetlerin arkasında kim var, istihbarat içinde kim var, derin devlette kim var, hangi kurumlar var, ortaya çıkarılması gerekiyor ve onların da cezalandırılması gerekiyor.' dedi.
Cinayetlerin arkasında kim var
AA - NATO Zirvesi'ne katılmak için Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO nezdindeki Daimi Temsilciliğinde basına yaptığı açıklamada, Almanya'da 5 yıldır devam eden NSU davasının sonuçlandığını, mahkemenin kararını verdiğini ve baş sanığın 10 cinayetten ağırlaştırılmış müebbet aldığını anımsattı.

"Mahkeme zafiyet gösterdi"

Baş sanığın ve sanıkların cezalandırılmasının önemli olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Fakat bu süreçte bu cinayetin arkasındaki kişiler ortaya çıkarılmadı. Bu sanıklar özellikle istihbarattan ve derin devletten destek aldıklarını itiraf etmesine rağmen, bu kişilerin ya da kurumların kim olduğu ortaya çıkarılmadı. Dolayısıyla mahkemenin gerçek anlamda suçluları ortaya çıkarmaması bakımından bir zafiyet gösterdiğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, süreçte bazı şahitlerin de öldürüldüğüne tanık olunduğunu belirterek baş sanık ve sanıkların ceza almasının yetersiz kaldığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Cinayetlerin arkasında kim var, istihbarat içinde kim var, derin devlette kim var, hangi kurumlar var, ortaya çıkarılması gerekiyor ve onların da cezalandırılması gerekiyor." dedi.

"Tüm sorumlular ortaya çıkarılmalı"

Almanya'da Solingen faciasının anma törenine katıldığını, saldırının ne ilk ne de son olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Almanya'da devam eden saldırılar var ve Avrupa'da artan ırkçılık ve ırkçı saldırılar var. Bunların sorumluları cezalandırılmadan biz bu sürecin önüne geçemeyiz." uyarısında bulundu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Almanya'dan beklentisinin, bu davanın diğer sorumlularının ortaya çıkarılması için soruşturmanın devam ettirilmesi olduğunu belirterek Türkiye'nin süreci yakından takip edeceğini bildirdi.
Yorum Yazın