TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Darbe diskalifiye edilmiştir

TBMM Başkanı, İsmail Kahraman, 'Darbe, diskalifiye, edilmiştir' dedi.
Darbe diskalifiye edilmiştir
İHA - Kahraman, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Kahraman, Cumhurbaşkanı’nın halkı sokaklara çağırdığını hatırlatarak, Rusya Başkan’ı Boris Yeltsin’i örnek gösterdi.

Kahraman, "Ordu’muzun tuğgeneralliğe ulaşan bir kişinin elleri arkasında tabi ki hepiniz için üzücü bir hadise ama ibretlik bir hadise. Hukuk içerisinde teziyesinde bulacaktır, müstahak olunan cezayı alacaklardır" ifadelerini kullandı. Kahraman, şunları kaydetti: "Darbe diskalifiye, bertaraf edilmiştir, demokrasi kazanmıştır. Kanlı olan durumlar var. Türkiye Büyük Millet Meclisi külliyesi içinde polislerimizden yaralananlar oldu. O da ilk düşen bombanın sarsıntısı sırasındaydı. Bunun dışında bir vefat hadisesi olmadı. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bazı yerlerde olan vakalar var, İstanbul’da olanlar var. Onların neticesinde biraz daha vakit ilerleyince öğreneceğiz."

Kahraman, kısa zaman içerisinde yaralarını satacaklarını ifade ederek, "İçeride, dışarıda elini ovuşturanları hevesleri kursaklarında kalacak. Meclisimizde olup milletin egemenliğini temsil eden bu Meclis’te subjektif şahsiyete sahibiz ama objektif şahsiyetimiz milletin temsili burada olmalıydık, buradaydık. Siyasi partiler mühalazalaları ekonomik görüşlerdir. Bu tip meselelerde milli birlik ve bütünlüğün ispatı da bu Meclis yaptı. Üç parti grubu da buraya geldi. Bu millet bu vatanı böldürmez. Öyle ham hayaller görmesin, rüyalar görmesin. Biz şanlı tarihin, mazinin evladıyız, bir misyonun sahibiyiz. Demokrasi devam edecek, Türkiye yoluna devam edecek ve çok daha ilerilere gidecek" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın