TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Fırsat eşitliğinde istediğimiz kriterleri tutturduk

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimin sevgi işi olduğunu belirterek, Çözüm odaklı olmak önceliğimiz olacak. Not vermek gerekirse önce vicdanımızla kendimize vereceğiz dedi.
Fırsat eşitliğinde istediğimiz kriterleri tutturduk
İHA - Bakan Yılmaz, Bitlis’te 10-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ‘İl Müdürleri Değerlendirme Toplantısına’ katılmak üzere Muş’tan karayoluyla Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi.

Ahlat Kültür Merkezi önünde karşılanan Bakan Yılmaz, PTT’nin 101. kurtuluş yılına özel hazırlanan pul koleksiyonu sergisinin açılışını yaptı. Ardından kültür merkezine geçen Bakan Yılmaz; Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, kaymakamlar, belediye başkanları, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle ‘İl Müdürleri Değerlendirme Toplantısına’ katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, 1 milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aile olduklarını söyledi. Yılmaz, “Eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek önemlidir. Koordinasyonu sağlamak için çözüm üretmek ve bölgelere ilişkin sorunları istişare etmek için bu tür toplantılar büyük bir fırsattır. İllere ve bölgelere göre sorunları masaya yatırarak, etkili çözümler üretme imkanı bulacağız. Her işimizi istişare ile yapmak, bizim toplumumuzun kuralıdır. İstişarenin ihmal edildiği dönemlerde hata yapma oranı da artmıştır. Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aileyiz. Buna ilişkin kararlar almak önemlidir. Yeni bir şeyler yapmanın heyecanı ve bilinci içersindeyiz. Bugün dünden iyiyiz. Yarınımız daha iyi olacaktır. Yeni nesillerin yetişmesinde önemli bir kurum olarak yaptığımız işi önemsiyoruz. Yola çıkarken başarımızı çıktığımız yer ile bulunduğumuz yer arasındaki mesafe ile ölçeriz” dedi.

“FIRSAT EŞİTLİĞİNDE İSTEDİĞİMİZ KRİTERLERİ TUTTURDUK”
Bakan Yılmaz, son TEOG sınavı ile ilgili bazı verileri paylaşarak, “Bitlis’te en son TEOG’da 51 öğrencimiz 120 sorunun hepsini doğru yaptı. Doğu’da da başarı oranı aynı Batı’da da aynı. Ahlat’ta 6 öğrenci birinci çıktı, Rize Çayeli’nde 6, Samsun Vezirköprü 6, Güroymak’tan 4, Ordu’dan 4, Hizan’dan 5 öğrencimiz 120 sorudan 120’sini yaptı. İzmir Çeşme’den de 5 çıktı. Bu demektir ki, eğitim kalitesini artırdık. Fırsat eşitliğinde de istediğimiz kriterleri tutturduk. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine belli bir seviye yakalanıyorsa, fırsat eşitliğinin sağlandığının göstergesidir. Bugün başarılı olduğumuz her alanda milli eğitim camiasının payı vardır. İnşallah bundan sonra daha çok çalışacağız. Üreten, iş yapan hata da yapar, kusur da işler. Hiçbir şey yapmayan hata yapmaz. Hata yapmakta ısrar edeceğiz. Yanlış yapabiliriz. Önemli olan bu hatalardan ders çıkarmaktır. Yanlış olan bir şeyde ısrar etmemeliyiz. Çözüm odaklı olmak önceliğimiz olacak. Not vermek gerekirse önce vicdanımızla kendimize vereceğiz” diye konuştu.

“GEZMEDİK OKUL, GÖRMEDİK ÖĞRETMEN VE VELİ BIRAKMAYIN”
Bakan Yılmaz, milli eğitim müdürlerine seslenerek, “Sizler bulunduğunuz illerde eğitim süreci içerisinde en iyisini vermek ile sorumlusunuz. Öyle çalışmalısınız ki görülmedik köy, okul, öğretmen ve veli kalmamalıdır. Bu şekilde insanların gönlüme girerek memnuniyeti sağlarız. Vatandaş bizleri sizinle tanır. Sizler bizim yüzümüzsünüz. Mevzuata uygun olarak yürütmelisiniz. Eğitim, sevgi işidir. İster öğretmen ister yönetici olun, işi severek yaparsanız ülkenize faydalı olursunuz. Bizim alanımız her şeyden daha önemlidir. Ülkemizin geleceğini inşa ediyoruz. Hizmetler ürettik. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı sorumluluk sahibi olarak yetiştirmeyi hedefledik. Yarınımızı da hep birlikte inşa edeceğiz. Çok çalışarak başaracağız. Her alanda kalkınmanın yolu eğitimden geçer. Sürdürülebilir kaliteli bir eğitimi vermek bizim önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ; MUTLU, HAYATA HAZIR VE SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR”
“Milli eğitim olarak 2023 gereği olarak mutlu, hayata hazır, sağlıklı birey yetiştirmeyi hedefliyoruz” diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Değişen dünyada, değişim hızına en iyi tepkiyi veren daha başarılı olacaktır. 25 milyonun üzerinde öğrencisi bulunan, anne ve babaları da düşünülürse, Türkiye’nin eğitime neden bu kadar ilgi verdiğini anlarsınız. İnsanlık seviyesini en kaliteli yere çıkarmanın yolu eğitimden geçmektedir. Dünyada ilk ekonomiler arasındaysanız, beşeri sermeyeniz güçlü demektir.”

“OECD ÜLKELERİNDEN DAHA ÇOK EĞİTİME BÜTÇE AYIRIYORUZ”
Bakan Yılmaz, eğitime verdikleri önemi rakamlarla ortaya koyarak, “Türkiye’nin geleceği ile ilgili yabancıların yaptığı araştırmada, 2050’de İtalya’nın önünde olacağı görülmektedir. Yarınımız daha iyidir. Türkiye olarak bütçemizin yüzde 5,8’i eğitime ayrılıyor. OECD ülkelerinde 5,2. 2017 yılında ayırdığımız miktar 122 milyar TL, yüzde 20’ye tekabül ediyor. 2002’de 43 bin 333 olan okul sayısı, 2017’de 63 bine ulaştı. Derslik sayımız ise 732 bin 335’e çıkarıldı” dedi.

“EN DEMOKRATİK KATILIMLA MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPIYORUZ”
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, cumhuriyet tarihinin en demokratik katılımlı müfredat değişikliği yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bakanlığımızın her mensubu gibi il müdürlerinin de görevi önemlidir. Yapılan çalışmaların takibi ve değerlendirmek bizim için de sizin için de milli bir görevdir. Bunlardan önemlisi müfredatın yenilenmesi çalışmasıdır. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar en demokratik katılımla hazırlanan bir müfredattır. Okulöncesi eğitimini yaygınlaştıracağız. 5’nci sınıflarda yabancı dili yaygınlaştıracağız. Türkiye’nin her köşesinden başarılı öğrenci çıkıyor. 580 bin öğretmen ataması yaptık. Özlük haklarını iyileştirdik. Daha iyi yapmamız lazım. Türkiye, ekonomisini güçlendirdiği zaman artıracağız. Özel okulları destekledik. 316 bin öğrenciye destek verdik. Milli Eğitim Şurası’nda özel eğitimi yüzde 25’e çıkarmaya çalışıyoruz, şimdi yüzde 7. OSB’de mesleki eğitim desteği verdik. 80 bin engelli öğrenciyi okula götürüp getiriyoruz. 13 bin engelliye de evde eğitim veriyoruz. Hastanelerde bine yakın öğrenci eğitim aldı.”

Bakan Yılmaz, mesleki eğitime giden öğrencilerin oranının yüzde 44 olduğunu da belirterek, “Hedefimiz yüzde 60’a çıkarmaktır. Ara eleman sıkıntısını da çözmüş olacağız. Çıraklık eğitimini zorunlu hale getirdik. Ustalık belgesi ile birlikte iş yeri açma belgesi de vereceğiz. Hedefimiz kendisi ve çevresi ile barışık nesiller yetiştirmektir. Yeni ve önemli hedeflerimiz var. Bakanlık olarak durmayacağız, çalışacağız, hep birlikte başarıya ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bakan Yılmaz’a birer hediye verdi. Bakan Yılmaz, 81 il milli eğitim müdürü ve katılanlarla birlikte çektirdiği fotoğrafın ardından 25 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı.
Yorum Yazın