TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Kılıçdaroğlu, 'Depremin siyaseti olmaz' diyerek belediye başkanlarına talimat verdi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Depremin siyaseti olmaz' diyerek partisinin belediye başkanlarına Elazığ ve Malatya için seferberlik çağrısında bulundu.
Kılıçdaroğlu, 'Depremin siyaseti olmaz' diyerek belediye başkanlarına talimat verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında "Depremin siyaseti olmaz" deyip belediye başkanlarının seferber olması için talimat verdi.

Kılıçdaroğlu, MYK'da deprem vergilerine ne olduğunun sorgulanması gerektiğine de dikkat çekti.

CHP'nin dünkü MYK toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıda Elazığ'da meydana gelen depremin ardından bölgeye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, izlenimlerini aktardı.

Torun, CHP'li büyükşehir belediyelerinin depremin ardından bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında MYK üyelerine bilgi verdi.

"Herkes seferber olmalı"

Kılıçdaroğlu'nun 41 kişinin ölümüne neden olan depremle ilgili "Depremin siyaseti olmaz. Her türlü katkıyı sunmak üzere büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere herkes seferber olmalı. Deprem bölgesine yardımlarımızı yapacağız ve yaraları saracağız" dediği öğrenildi.

Deprem vergileri sorgulanacak

Kılıçdaroğlu'nun deprem vergilerine ne olduğunun sorgulanması gerektiğine işaret ederek, "Deprem bölgesiyle dayanışma üst düzey olacak. Milletin yarası sarılacak ama bu kayıplar neden engellenemiyor? Bunu da sorgulamamız gerekiyor" dediği de öğrenildi.
Yorum Yazın