TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.153
  • Altın 2294.427
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Seçimin kesin sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

YSK Başkanı Güven, seçimin kesin sonuçlarının 5 Temmuz günü açıklanacağını söyledi.
Seçimin kesin sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu
AA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçimin kesin sonuçlarının 5 Temmuz günü açıklanacağını bildirdi.

YSK, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına yapılacak itirazlarla ilgili sürecin tamamlanmasının ardından seçim sonuçlarını 5 Temmuz'da ilan edecek. 

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimine ilişkin ilk itirazlar seçim günü sandık kurullarına yapıldı. Sandık kurulları yasa gereği bu itirazları derhal karara bağladı.

Sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı itirazlar ise ilçe seçim kurullarına yapılacak. İtiraz başvuruları yarın saat 15.00'te sona erecek. İtirazların ilçe seçim kurulları tarafından 28 Haziran saat 17.00'ye kadar karara bağlanması gerekiyor.

İlçe seçim kurullarının kararlarına ise 29 Haziran saat 17.00'ye kadar itirazda bulunulabilecek. Bu itirazlar ise il seçim kurullarınca, 1 Temmuz saat 17.00'ye kadar karara bağlanacak. 

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı ise 4 Temmuz'a kadar YSK'ye itiraz edilecek. YSK aynı gün saat saat 17.00'ye kadar itirazları karara bağlayacak. 

YSK, kesin seçim sonuçlarını 5 Temmuz'da açıklayacak.

Anayasa'ya göre, seçim sonucunun YSK tarafından ilanını takip eden üçüncü gün, yani 8 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi saat 15.00'te kendiliğinden toplanacak. 

Bu toplantıya en yaşlı milletvekili başkanlık edecek. Toplantıda milletvekilleri ant içecek. 

Milletvekillerinin yemin töreninin ardından aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da TBMM'de yemin etmesi bekleniyor.
Yorum Yazın