TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

TBMM'de yasama çalışmaları başlıyor

TBMM Genel Kurulu, yaklaşık bir aylık aranın ardından yasama çalışmalarına tekrar başlayacak.
TBMM'de yasama çalışmaları başlıyor
AA - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla dün özel gündemle toplanan Genel Kurul, bu hafta yarından itibaren, OHAL'in uzatılmasının da aralarında bulunduğu üç Başbakanlık tezkeresi için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanlığına sevkedilmesi halinde; OHAL'in 19 Temmuz Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi için mesai yapacak.

Genel Kurulda, Birleşmiş Milletler geçici görev gücü bünyesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin UNIFIL harekatına iştirak etmesi hususunda TBMM'nin kararıyla uzatılan izin süresinin, 5 Eylül 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar tekrar uzatılmasına dair Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

Aynı gün; Birleşmiş Milletlerin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tespit edilmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına gönderilmesi, hükümet tarafından verilecek izin ve belirlenecek esaslar çerçevesinde bu kuvvetlerin kullanılması için TBMM'nin kararıyla hükümete verilen izin süresinin 2 Ağustos 2017 tarihinden itibaren 31 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi de ele alınacak.

Bölge adliye mahkemelerinin sorunları gideriliyor
Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da Genel Kurulda görüşülecek.

İçtüzük teklifi komisyonda ele alınacak
AK Parti ve MHP'nin, 18 maddelik Meclis İçtüzük değişikliğine ilişkin ortak teklifinin görüşmelerine, TBMM Anayasa Komisyonunda yarın devam edilecek.

Komisyon, 12 Temmuz Çarşamba günü yaptığı toplantıda, teklifi alt komisyona sevketmişti. Teklifi 14 Temmuz Cuma günü alt komisyon raporu üzerinden görüşen komisyon, teklifin tümü üzerindeki görüşmelerini tamamlamıştı.
Yorum Yazın