• Siyaset

Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var. Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesin.' dedi.
Tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıklarımız var
AA - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt'tan başladı.

Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleşen "Bayburt Buluşması"nda yaptığı konuşmaya, "De get Bayburt" türküsünün sözlerini okuyarak, başladı.

Bayburt'un 24 Haziran Cumhurbaşkanı seçiminde kendisine verdiği yüzde 82,1 oranındaki destekle yine ilk sırada yer aldığını hatırlatan Erdoğan, "Bayburt bir başka, Bayburt bambaşka. Şahsıma gösterdiğiniz bu sevgi, güven, verdiğiniz destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Dolar yolumuzu kesmez, endişe etmeyin"

Başkan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin. Ama buradan yine söylüyorum, yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bu, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır. Bugün için değil de ne zaman? Onun için yerli paramızla, inşallah bunlara cevabı verelim. Bayburt; ovasıyla, kalesiyle, nehriyle, dağlarıyla, en önemlisi de bileği çelik gibi sert, yüreği pamuk gibi yumuşak insanımızla kadim bir şehrimizdir. Tarihin her döneminde Bayburt kritik bir konumda yer almıştır. Türk tarihinde de Bayburt'un ayrı bir yeri vardır. Malazgirt'ten çok önce ecdadımız Bayburt'ta kendini göstermiş ve kendine buraları yurt haline getirmiştir. Burası edebiyatımızın büyük ismi Dede Korkut başta olmak üzere pek çok önemli şahsiyetimizin sembol şehridir. Osmanlı döneminde devletin doğu illerinin sancak merkezi olan bu şehir, işgali de özgürlüğü de tatmıştır."

"Birliğimiz Batı'ya en büyük cevap olacak"

Bayburt'un, istiklalin ve istikbalin önemini çok iyi bildiğini ifade eden Erdoğan, "Bu bakımdan yastık altındaki dövizleri, dolarları, avroları, varsa altınlarınızı gelin yerli parayla değiştirin ve bunlara karşı en önemli cevabı milletçe hep beraber verelim." çağrısında bulundu.

Erdoğan, "İşte bizim bu birliğimiz, beraberliğimiz Batı'ya en büyük cevap olacaktır. İşte bu sebeple Bayburt, Türkiye'nin son yıllarda verdiği istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alıyor." dedi.

Erdoğan, "Bazı ülkeler Türkiye'nin taraf olduğu tüm meselelerde darbecileri koruyan, teröristleri bağrına basan, hak ve hukuk tanımayan bir tavır içine girdiler. Ekonomimizde son günlerde yaşanan olumsuzluklar da bu çarpıklığın farklı bir boyutudur." açıklamasında bulundu.

"El ovuşturanlar boşuna heveslenmesin"

"Tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:
"Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesin. Türkiye'nin ne makro ekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Çok basit birtakım görüş ayrılıkları üzerine bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır. Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Türkiye'yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler emin olun yarın çok pişman olacaklardır."

"Kurşundan korkmayan millet bu tehditlerden mi korkacak"

Erdoğan, hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumet bulunmadığının altını çizerek, "Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz ama konu Türkiye'yi köşeye sıkıştırıp egemenlik haklarımıza halel getirecek birtakım tavizler verdirmeye geldiğinde iş değişir. Kusura bakmasınlar, bizim bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tanktan, uçaktan, toptan, kurşundan korkmayan bu millet bu tarz tehditlerden mi korkacak. Böyle düşünenler bu milleti hiç tanımamış demektir." diye konuştu.

"Önemli mesafeler katettik"

Erdoğan, "İran'dan Rusya'ya, Çin'den kimi Avrupa ülkelerine kadar pek çok yerle farklı alternatifler konusunda önemli mesafeler katetmiş durumdayız." şeklinde konuştu.
Yorum Yazın