TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Siyaset

Türkiye'den Venezuela'daki seçimlere ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığından, Venezuela'da dün düzenlenen devlet başkanlığı ile eyalet ve belediye meclis seçimlerinin huzur ve barış ortamı içinde sonuçlanmasından büyük memnuniyet duyulduğu belirtildi.
Türkiye'den Venezuela'daki seçimlere ilişkin açıklama
AA - Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Venezuela'da dün gerçekleşen devlet başkanlığı ile eyalet ve belediye meclis seçimlerinin huzur ve barış ortamı içinde sonuçlanmış olmasından büyük memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Seçim sonuçlarının, Venezuela’da barış ve istikrarın daha da güçlenmesine ve Venezuela halkının refahının artmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Türkiye bu yeni dönemde, Venezuela ile ilişkilerini her alanda geliştirmek için çaba göstermeyi ve dost Venezuela halkı ile hükümetini desteklemeyi sürdürecektir."

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena, yaptığı açıklamada, seçimlere yüzde 46'nın üzerinde katılımın sağlandığını ve 8 milyon 300 binden fazla oyun sayıldığını belirtmişti. Lucena, 5 milyon 800 binden fazla oy alan mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yaklaşık yüzde 68 oy oranı ile yeniden devlet başkanı seçildiğini açıklamıştı.
Yorum Yazın