• Siyaset

UYAP-EKİP entegrasyonu imzalandı

Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu, yargı ile emniyet arasındaki işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini amaçlayan UYAP'ın EKİP ile entegrasyonunu düzenleyen protokolü imzaladı.
UYAP-EKİP entegrasyonu imzalandı
AA - Yargı ile emniyet arasında yapılan yazışma ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini amaçlayan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nin (UYAP), Emniyet Kolluk İşlemleri Bilgi Sistemi (EKİP) ile entegrasyonunu düzenleyen protokolü imzaladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

İçişleri Bakanlığı ile yargılamaların, soruşturmaların etkinliği, hızlılığı ve verimliliği konusunda koordinasyon içerisinde bulunduklarını belirten Gül, UYAP ve EKİP'in entegrasyonunun her iki bakanlık için de önemli olduğunu ifade etti.

Gül, protokolle, emniyetin hazırladığı fezlekelerin cumhuriyet başsavcılıklarıyla birlikte entegrasyonunun sağlanacağını bildirdi.

Söz konusu iş birliğin, yargılamaların hızlılığı ve etkinliği için önemli olduğunu vurgulayan Gül, zaman kaybının da önüne geçileceğini dile getirdi.



Gül, "Bu projeyle soruşturma ve kovuşturma işlemleri daha kısa sürede tamamlanacaktır. Yargının hızlanmasına doğrudan etki edecek çalışmaya imza atmış olacağız." diye konuştu.

"Evraklar elektronik ortamda gelecek"

Adalet Bakanı Gül, adli işlem süreçlerinin standart hale geleceğini, suç ve suçlu analizlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Projeyle iş gücü, zaman ve maliyetlerde de tasarruf sağlanacağını aktaran Gül, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 2 milyon adli olay veri girişi, 20 milyon tutanak, bunların hepsi basılı ortamda emniyetten savcılıklara iletiliyordu. Fiziki ortamda gelen bu belgeler, elektronik ortamda gelecek ve bu hususta hem maddi hem de zaman anlamında tasarruf sağlanacak. Polisimiz, evrak getir götür işinden ziyade, suç ve suçluyla mücadeleye daha fazla zaman harcayacak."

Gül, entegrasyonun ardından pilot uygulama gerçekleştirileceğini, 2018'de de bütün adli ve emniyet birimlerinde uygulamanın yaygınlaştırılmayı amaçladıklarını bildirdi.

"90 milyon liralık tasarruf sağlayacağız"

Konuşmasına Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise değişen iletişim ve yazılımlara karşı entegrasyonunun sağlanması gerektiğini vurguladı.

UYAP ve EKİP'in entegrasyonunun önemli sonuçlar oluşturacağını anlatan Soylu, projenin günlük emniyetle adliye arasında milyonlarca kez gidip gelmeyi engelleyeceğini söyledi.

Soylu, projenin en önemli çıktıları arasında, yargının ve emniyetin daha hızlı işlemesi, yol, araç ve işgücü tasarrufu sağlamasının yer aldığını aktardı.

İki bakanlık yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür eden Bakan Soylu, pilot uygulamanın ardından projenin tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacağını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Yıllık yaklaşık 90 milyon liralık bir tasarruf, aynı zamanda da yıllık 4 milyon saat kazanım elde edeceğiz. Bütün bunlar vatandaşlarımızın, devletin daha hızlı, etkin, rasyonel, kamu verimliliğinin artmasına yönelik talebini karşılayacaktır." diye konuştu.

Attıkları adımın vatandaşların beklediği "daha hızlı hizmete" önemli katkı sağlayacağını da vurgulayan Soylu, iki bakanlık arasındaki ilişkilerin artarak gelişeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Gül ve Soylu, iki sistemin entegrasyonunu sağlayan protokole imza attı.



Törene, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da katıldı.
Yorum Yazın