TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Başpehlivanlar şehitler için kol bağladı

Balıkesir'de bu yıl ikincisi düzenlenen salon kış güreşleri, bugün akşam saatlerinde Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda 'Başpehlivanlar Şehitler için kol bağlıyor' sloganıyla başladı.
Başpehlivanlar şehitler için kol bağladı
İHA - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor” Balıkesir karşılaşması bugün akşam start aldı.

Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu’ndaki güreşlere Kırkpınar’da son 16’ya kalan, İsmail Balaban, Fatih Atlı, Salih Erinç, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu ve Serhat Balcı gibi Başpehlivanlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de şehit olan askerler için dua edildi.

Güreş müsabakaları öncesi konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Anadolu toprakları pehlivanların, efelerin, yiğitlerin Mehmetlerin harman olduğu, milli ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı topraklar olarak tarihin her döneminde öne çıkmıştır. Bugün bu ülkenin yiğit pehlivanları yine ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin önünde bir dağ gibi duran kahraman Mehmetçiklere destek olmak ve aziz şehitlerimizi anmak için burada kol bağlayacaklar. Birliğiyle, beraberliğiyle, tüm dünyaya nam salmış Türk milletinin asil duruşuna ve dayanışmasına bir kez daha şahitlik etmenin haklı gururunu yaşayacağız. Ata sporumuz yağlı güreşleri milli ve manevi değerlerin bilincinde ulusal ve uluslararası düzeyde yaşatmak ve geliştirmek için attığımız her adım, bu ülkenin öz kültürüne sahip çıkmak adına düzenlenen her organizasyon bizi bir kez daha birbirimize kenetleyecektir. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu güzel organizasyonun hayırlara vesile olmasını diliyor, pehlivanlarımıza kuvvet, Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kısa birer konuşma yaparak, Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında Türkiye’nin başarısından söz etti.

Konuşmalar sonrası çocukların güreşleri ile başlayan müsabakalar, başpehlivanların karşılaşmaları ile devam ediyor.
 
Yorum Yazın