TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Beşiktaş, Şenol Güneş ile Avrupa'da bir başka

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. maçında Fransa'nın Monaco takımını 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Avrupa kupalarında başarılı performansıyla dikkati çekiyor.
Beşiktaş, Şenol Güneş ile Avrupa'da bir başka
AA -

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. maçında Fransa'nın Monaco takımını 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Avrupa kupalarında başarılı performansıyla dikkati çekiyor.

Süper Lig'deki son 3 karşılaşmasında 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak lider Galatasaray'ın 8 puan gerisine düşen siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3 maçını kazanarak hem gruptan çıkma iddiasını güçlendirdi hem de tarihi ilklere imza attı.

Şampiyonlar Ligi'nde sırasıyla Porto, Leipzig ve Monaco'yu yenen Beşiktaş, şimdiden 9 puana ulaşmayı başardı.

Güneş'in 10. galibiyeti

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 21 maçta 10. galibiyetini elde etti.

Güneş'in teknik direktörlüğünde Avrupa kupalarında kolay yenilmeyen bir takım haline gelen siyah-beyazlılar, 8 maçı berabere tamamlarken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti.

Şenol Güneş'in göreve başladığı 2015-2016'da Sporting Lizbon'a deplasmanda 3-1 mağlup olan Beşiktaş, geçen sezon ise Dinamo Kiev'e 6-0 ve Olympique Lyon'a 2-1 yenildi. Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da henüz beraberlik ve yenilgi almadan yoluna galibiyet serisiyle devam ediyor.

Deplasmanda da kazanıyor

Siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğünde deplasmanda da önemli galibiyetlere imza atma başarısı gösterdi.

Tecrübeli teknik adam döneminde şu ana dek 11 dış saha maçına çıkan Beşiktaş, bunların 5'ini kazanmayı başardı.

Deplasmandaki 3 maçtan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, 3 karşılaşmayı ise yenilgiyle tamamladı. Beşiktaş, ayrıca son 2 dış saha maçında rakiplerine üstünlük kurdu.

Güneş ile ilkler yaşanıyor

Beşiktaş, Avrupa kupalarında en başarılı dönemini teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yaşıyor.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 maçını kazanan siyah-beyazlı ekip, farklı ilklere de imza attı.

Beşiktaş, Güneş'in teknik direktörlüğünde Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puanı bu sezon aldı. Daha önce 6 kez Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonuna katılan siyah-beyazlı ekip, 2003-2004 ve geçen sezon 7'şer puan toplarken, bu sezon 3 maçta 9 puana ulaşmayı başardı.

Gruptaki ilk maçında Porto ile karşılaşan ve Portekiz ekibini 3-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, bu rakibe üstünlük kuran ilk Türk takımı oldu.

Beşiktaş, Alman takımlarına karşı şansızlığını da Güneş yönetiminde kırmayı başardı. Daha önce bu ülke temsilcileriyle 7 kez karşı karşıya gelen ancak galibiyet alamayan siyah-beyazlı ekip, Leipzig'i 2-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez bir Alman takımını yendi.

Beşiktaş, Monaco'yu da mağlup ederek tarihinde ilk kez bir Fransız ekibine deplasmanda üstünlük sağladı. Daha önce Avrupa kupalarında Auxerre, Paris Saint Germain, Olympique Marsilya ve Olympique Lyon'a dış sahada mağlup olan siyah-beyazlılar, Monaco'yu yenerek bu şansızlığını kırdı.

Avrupa'da geçmiş sezonlarda İtalyan takımlarına 11 maçta üstünlük kurmayı başaramayan ve sadece 2 beraberlik alan Beşiktaş, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Napoli'yi deplasmanda 3-2 mağlup ederek tarihinde bir ilke daha imza atmıştı.

Tarihinde daha önce 2 kez Avrupa'da çeyrek final oynayan ve bunu yabancı teknik adamlar yönetiminde gerçekleştiren Beşiktaş, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmeyi Güneş yönetiminde başardı. Siyah-beyazlı ekip, ilk kez bir yerli teknik adam yönetiminde Avrupa'da çeyrek finale kadar yükseldi.

Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'de Beşiktaş'a en çok galibiyet getiren teknik direktör unvanını da elinde bulunduruyor.

Beşiktaş, Güneş'in teknik direktörlüğünde Türk takımları adına bir başka tarihi başarıyı da geçen sezon ele geçirdi. Siyah-beyazlı ekip, 2016-2017'de Şampiyonlar Ligi'nin ilk beş maçında bir galibiyet ve 4 beraberlik alarak, Fenerbahçe'nin 3 maçlık yenilmezlik serisini 4 karşılaşmaya çıkardı.

Yorum Yazın