TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki tezahürata dava

Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımları arasında geçen sezon oynanan maçta, bir kişi hakkında hakaret içeren tezahürat suçundan dava açıldı.
Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki tezahürata dava
AA - Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Oğuz Beltek'in Galatasaray Odeabank- Fenerbahçe Basketbol takımları arasında 29 Mayıs 2016'da Abdi İpekçi Arena'da oynanan müsabaka esnasında hakaret içeren tezahürat yapması nedeniyle güvenlik görevlilerince yakalandığı belirtildi.

Beltek hakkında spor müsabakalarını seyirden yasaklanma tedbiri uygulanmaya başlandığı kaydedilen iddianamede, şüpheli hakkındaki işlemin adli para cezasını gerektiren ve ön ödemeye bağlı olduğuna işaret edildi.

Şüpheliye yapılan tebligata rağmen adli para cezasını süresi içerisinde ödemediği bildirilen iddianamede, Beltek'in ''hakaret içeren tezahürat'' suçundan 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılması istendi.

Davanın duruşması, ilerleyen günlerde Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Takipsizlik kararı
Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü avukatı Abdurrahim Erol'un Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in yüzüne tükürüldüğü ve Aslı Duru ile Defne Patır'a fiziki saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle şikayetçi olduğu soruşturmada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verildi.

Kararda, elde edilen kanıtlar, yapılan soruşturma ve şüphelilerin ifadelerine göre, müsabaka bitiminde Başantrenör Obradovic'in yüzüme tükürülmesi fiilinin şüphelilerden Oğuz Beltek tarafından gerçekleştirildiğine dair kanıt elde edildiği, Beltek'in mağdurlar Duru ile Patır'a fiziki saldırıda bulunduğuna dair soyut iddia ve şikayet haricinde herhangi bir kanıt elde edilemediği ve rapor bulunmadığı belirtildi.

Obradovic'e yönelik hakaret ile Aslı Duru ve Defne Patır'a yönelik basit yaralama suçlarının şikayete bağlı olduğu kaydedilen kararda, mağdurlar tarafından usulüne uygun olarak yapılmış bir şikayet bulunmadığı anlatıldı.

Kararda, Fenerbahçe Spor Kulübü avukatının mağdurlar adına iddia ve şikayet olunan suçlardan dolayı yetkisi bulunmadığından hakaret ve yaralama suçları açısından soruşturma ve kovuşturma koşulunun gerçekleşmediği, bu sebeple kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği bildirildi.
Yorum Yazın