TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Namağlupların zorlu haftası

Avrupa futbolunun yenilgisiz iki takımı Beşiktaş ve Real Madrid, yarın oynayacakları zorlu deplasman maçlarında namağlup unvanlarını sürdürmeyi hedefliyor.
Namağlupların zorlu haftası
AA - Siyah-beyazlılar, saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak derbi maçta Fenerbahçe'ye konuk olacak. Real Madrid ise TSİ 18.15'te Camp Nou'nun ev sahipliği yapacağı "El Clasico"da Barcelona ile karşılaşacak.

Beşiktaş ile Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde (ön elemeler dahil) mücadele eden 80 takım içinde hem liginde hem de Avrupa kupalarında yenilmeyen iki ekip olarak dikkati çekti. Siyah-beyazlılar 17, Real Madrid ise 18 maçtır iki kulvarda da mağlubiyet yüzü görmedi.

Beşiktaş ligde 12, "Kupa 1"de 5 maç yaptı
Beşiktaş, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 12, doğrudan katılma hakkı elde ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maç yaptı.

Oynadığı 17 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, 9 galibiyet alıp, 8 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 33 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde 18 gol gördü.

Real Madrid de yenilmiyor
Beşiktaş gibi iki kulvarda mağlup olmayan Real Madrid, liginde 13, "Kupa 1"de ise 5 maça çıktı.

İspanya Birinci Ligi'nde (La Liga) 10 galibiyet, 3 beraberlikle 33 puan toplayan eflatun-beyazlılar, en yakın rakibi Barcelona'nın 6 puan önünde lider durumda bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde de 3 galibiyet, 2 beraberlikle 11 puan toplayan Real Madrid, üst tura çıkmayı garantiledi.

Kral Kupası'nda Cultural Leonesa'yı iki maçta da yenen Real Madrid, UEFA Süper Kupası'nda ise Sevilla'yı geçti.

El Clasico tarihinin en golcüsü Messi
Rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e düşürmeyi hedefleyen Barcelona'da Arjantinli yıldız Lionel Messi, 21 golle El Clasico tarihinin en skorer ismi konumunda bulunuyor.

Bu sezon lig ve Avrupa kupalarında Messi'nin 18 gol kaydettiği Barcelona'da Luis Suarez 10, Neymar ise 6 gollük katkı sağladı.

El Clasico'nun en golcü isimleri arasında bulunan Ronaldo, daha önce Barcelona'ya karşı 16 gol buldu.
Yorum Yazın