TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Spor

Sakatlanınca boksu bıraktı, okçulukta şampiyon oldu

8 yıl önce yaşadığı sakatlığın ardından boksu bırakmak zorunda kalan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Bilal Güneri, artık ülkenin en başarılı okçularından biri.
Sakatlanınca boksu bıraktı, okçulukta şampiyon oldu
İHA - İzmir Büyükşehir Belediyespor’un ’Avrupa Kupası Takım Birincisi’ unvanlı okçusu Bilal Güneri, boksla başladığı spor yaşamında çok farklı bir kategoriye geçerek kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Van’da başlayan boks hayatına İzmir’de de devam ettiğini, 8 yıl önce geçirdiği ağır sakatlığın ardından tavsiye üzerine okçuluğa başladığını söyleyen Bilal Güneri, “Dört aylık yoğun bir eğitim sürecinden sonra başladığım okçuluk, bir anlamda yaşamımı da değiştirdi” dedi. 8 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyespor ailesinin bir üyesi olduğunu vurgulayan Güneri, “Kısa süreli kariyerime bir Avrupa Kupası Takım birinciliği, Avrupa Kupası Takım üçüncülüğü ve bir dünya dördüncülüğü sığdırdım. Bugüne kadar katıldığım ulusal şampiyonalarda 16 altın, 16 gümüş ve 8 bronz madalya kazandım. İyi ki okçuluğa başlamışım. Bunda, bana okçuluğu tavsiye eden takım arkadaşım İbrahim Ethem Gülaçar’ın büyük payı var” yorumunu yaptı.

"BOKS VE OKÇULUK ÇOK FARKLI"

Boks ve okçuluğun birbirinden çok farklı iki spor branşı olduğunun altını çizen 22 yaşındaki sporcu, “Boks, sürekli hareketlilik ve adrenalin gerektiriyor. Okçuluk ise tamamen konsantrasyon odaklı. İki branş arasındaki geçiş tabii ki kolay olmadı” dedi. 2016 Rio Olimpiyatlarında Mete Gazoz’un başarılarının ardından okçuluğun ülkemizde daha popüler hale geldiğini de kaydeden Bilal Güneri, “Artık yavaş yavaş herkesin ilgi duyduğu bir branş oldu” diye konuştu.
Yorum Yazın