TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

Bilişimin dev çocuklarına hediye

Algoritma, Kodlama ve Arayüz Tasarımları alanlarında Code&Desing Academy tarafından dünya genelinde düzenlenen yarışmaya Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden katılan Petek Şalmanlı ile Bulut Erdemirburç ilk 10'da.
Bilişimin dev çocuklarına hediye
İHA - Code&Desing Academy tarafından dünya genelinde düzenlenen yarışmaya Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden katılan Petek Şalmanlı ile Bulut Erdemirburç bu alanda eğitim gören milyonlarca kişiyi geride bırakarak ilk 10’a girmeyi başarmalarının ardından anlamlı bir armağanla ödüllendirildi.

Bu kapsamda; Türkiye’de elektronik sektörünün dev firmalarından biri Şalmanlı ve Erdemirburç’a birer tablet hediye etti.

Merkezi Finlandiya’da olan ve online sistem ile dünya genelinde milyonlarca öğrenciye jawa programlama dilini öğreten Code&Desing Academy Vakfı tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen ve 9 milyon 896 bin 9 kişinin katıldığı yarışmada dünya 4.sü olan Petek Şalmanlı ile dünya 7.si Bulut Erdemirburç’un firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Macit Güneş ile eşi Nursen Güneş tarafından hediye edilen tabletler iki küçük yürek tarafından memnuniyetle karşılandı.

Macit Güneş’in Ayvalık’taki çalışma ofisinde gerçekleşen buluşmada; Petek Şalmanlı ve Bulut Erdemirburç’u; Algoritma ve Kodlama Eğitmenleri Gamze Oruç Altınok’un yanı sıra Ata Eğitim Kursu Müdürü Hüseyin Şalmanlı ve öğretmen eşi Cansel Şalmanlı yalnız bırakmadı.
Dünya genelinde dev bir başarıya imza atan iki minik misafirini büyük bir mütevazılıkla karşılayan işadamı Macit Güneş, “Ben bu iki çocuğumuzun dev başarısı nedeniyle hem kendi adıma hem de Ayvalık’ımız adına çok onurlandım. Bu çocukların öğretmenleri Gamze Oruç Altınok’un öncülüğünde böylesi önemli başarıya imza atmaları hem Türkiye’ye hem de dünyaya örnek olacaktır. Çok mutluyum” diye konuştu.

Öğrencilerin eğitmeni Yazılım Mühendisi Gamze Oruç Altınok da, kendilerini büyük bir ilgiyle karşılayan ve iki öğrencisine tablet hediye eden işadamı Macit Güneş’e teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Macit Güneş, firma olarak elektronik piyasasında ürettikleri kendi tasarımları olan ürünleri Şalmanlı ve Erdemirburç’a göstererek, kodlama ve algoritma temelinde yükselmeleri halinde gelecekte elektronik piyasasında birer mühendis olarak söz konusu ürünlerin mucidi olabileceklerinin mesajlarını verdi.
Yorum Yazın