TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Teknoloji

DNS sunucusu Türk internet kullanıcıları ile...

Freenom World yeni anycast teknolojisi ile Türk internet kullanıcılarına hızlı ve anonim DNS çözümleme servisi sunduğunu duyurdu.
DNS sunucusu Türk internet kullanıcıları ile...
İHA - Anonim ve açık DNS çözümleyicisini dünya genelindeki konumlarından en yakın olandan sağlayan en hızlı DNS çözümleyicilerinden Freenom, Freenom World’ü Türkiye’ye açacağını açıkladı.
Freenom CEO’su Joost Zuurbier, "Tüm internet kullanıcıları için en iyi online deneyimi sağlamak istiyoruz. Freenom’u ücretsiz domainler sağlayarak başlattık. Daha sonra ücretsiz domainlerimizin başarısını yüksek teknolojimizle birleştirerek ücretsiz, hızlı ve güvenli DNS servisi sağlama imkanına sahip olduk. Sadece DNS’inizi 80.80.80.80 ve 80.80.81.81 olarak ayarlayın hepsi bu kadar. Kullanıcı adı, şifre veya kayıt olmak gerekmiyor" dedi.
Bir AnyCast güvenli açık DNS çözümleyicisi devletlerin internet trafiğini takip ettiği ya da filtrelediği ülkelerde daha fazla anlam kazandığını bildiren Zuurbier, "Freenom’da DNS protokolünün bütünlüğü korunur ve kullanıcılar domain sahibinin gerçek DNSlerinden dönüş aldıklarından emin olurlar. Hollanda merkezli bir şirket olarak, yeni tanıtılan internet ağı tarafsızlık kurallarını tamamen desteklemekteyiz" ifadelerini kullandı.
Freenom CTO’su Maurice van der Meer, de "DNS çözümleri normal koşullarda internet hizmet sağlayıcınız ya da geniş bir reklam network ü tarafından sağlanır. Bu çözümleyiciler sorgularınızı bir arama sayfası veya reklam sayfasına yönlendirir. Freenom’da ise DNS protokolünün bütünlüğünü koruma konusunda taahhüt vermekteyiz. Freenom World DNS çözümleyicileri sizi asla var olmayan domainle bir reklam sayfasına yönlendirmez" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yorum Yazın