• Yaşam

1 ayda 11 bin 430 çocuk buz pistinden faydalandı

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, 'Şehrimizde son ir yılda çocuklarımız ve öğrencilerimiz için başarılı projeler gerçekleştirdik' dedi.
1 ayda 11 bin 430 çocuk buz pistinden faydalandı
İnternet Haber Servisi - Mardin Büyükşehir Belediyesi yarı yıl tatilinde çocukların daha güzel vakit geçirmeleri amacıyla kurduğu buz pisti yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık 1 aylık süreçte 11 bin 430 kişi buz pistinden faydalandı. Öte yandan buz pistinin kapanış töreni  de coşkuyla yapıldı.

Törene Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın yanı sıra kurum müdürleri ve daire başkanları da katıldı.



Herşey çocuklar için

Burada bir konuşma yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Amacımız geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın mutlu olarak yaşadığı bir şehri inşa etmektir” dedi.

Yaman, “İlimizde son zamanlarda güzel çalışmalar gerçekleşmektedir. Büyükşehir Belediyemizin eliyle Mardin değişimi yaşamaktadır. Biz bu değişimde en çok mutlu olması gerekenlerin çocuklarımız olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ‘Çocuk Gülerse Şehir Güler’ diyerek projeler yapıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için spora  teşvik ediyoruz. Yaz aylarına tatilin güzel geçmesi için on binlerce çocuğumuzun faydalandığı kurslar ve portatif havuzlardan sonra, buz pistini de yarı yol tatilinde çocuklarımıza armağan ettik” diye konuştu.



Büyük ilgi gördü

Piste kısa sürede büyük ilgi olduğunu aktaran Yaman, “Buz pistini kurmamızın akabinde yoğun bir ilgi ve teveccüh ile karşılaştık. Hergün evlatlarımız piste gelerek buz sporlarını öğrenme imkanına sahip oldular. Yaşadıkları bu ayrıcalıkla unutulmaz anlar yaşadılar. 1 ayda ilimizin her yerinden gelen 11 bin 430 çocuğumuz isabetli bir proje yaptığımızı bize bir kez daha gösterdi. Bu tip çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ve protokol üyeleri daha sonra pistteki çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorum Yazın