TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

73 yaşında halk Kütüphanesinin en yaşlı üyesi

Aydın'ın Karacasu ilçesi Hacıhıdırlar Mahallesinde yaşayan Hüseyin Yavaş, 70 yaşında tanıştığı halk kütüphanesinin en yaşlı müdavimi oldu.
73 yaşında halk Kütüphanesinin en yaşlı üyesi
İHA - Yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen 15 günde bir kütüphaneye giderek roman ve hikaye kitapları alan ilkokul mezunu, inşaat işçiliğinden emekli 73 yaşındaki Yavaş, “Bulduğum her şeyi gözden geçiririm. Okumaktan ben bir tat alıyorum, zevk alıyorum. Seviyorum okumayı. Bilgi sahibi oluyorum. O zamanki, o dönemdeki olayların yorumunu kazandırıyor bana. Bilgi sahibi yapıyor.” diyerek kitaplara olan düşkünlüğünü ifade etti. 

İlkokulda okuma yazmayı öğrenmesinin ardından eline ne geçtiyse okuduğunu ifade eden Yavaş, gençlik dönemlerinde parasızlık nedeniyle kitap alamadığını anlattı.

70 yaşına gelene kadar halk kütüphanelerinin yalnızca öğrencilere hizmet verdiğini düşündüğünü kaydeden Yavaş, “Bir gün kahvehanede otururken kahvehaneciye dedim ki keşke bu kütüphaneler herkese açık olsa, oradan kitap alsam. Kahvehaneci de ‘amca zaten kütüphaneler herkese açık, sen de gidebilirsin’ dedi, adeta havalara uçtum. 3 senedir 15 günde bir kitap almak için şehirdeki kütüphaneye giderim. Sağ olsun, yakından ilgileniyorlar.” dedi. 

Okuduğu kitaplar içinde en çok İnce Memed’i sevdiğini ve ayrı bir tat aldığını kaydeden Yavaş, gençlere de kitap okumalarını tavsiye etmeyi unutmadı. Yavaş, “Gençlerin hepsine okumalarını tavsiye ediyorum. Okumanın yaşı yok. Bu yaşta ben okuyorsam herkes okur. Okuldaki kitapla iş bitmiyor. Kitap insana tecrübe kazandırıyor, bilgi sahibi yapıyor.” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın