TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Halk pazarına şarkılarıyla neşe katıyor

Trakya'nın en büyük halk pazarında ayna, tarak, iplik, kemer gibi malzemeler satarak geçimini sağlayan 70 yaşında Ramadan Yamacı, satışlarını Zeki Müren'in şarkılarını söyleyerek yapıyor.
Halk pazarına şarkılarıyla neşe katıyor
AA - Lüleburgaz ilçesindeki pazarlarda ayna, tarak, iplik, kemer gibi ürünleri satarak yaşamını idame ettiren Ramadan Yamacı (70), haftada bir gün de Kırklareli halk pazarına gelerek satış yapıyor.

Kadife sesi, Yeşilçam filmlerinden fırlamış görüntüsü, pazarın neşe kaynağı, namı diğer "Lüleburgazlı Zeki Müren" Ramadan Yamacı, hem sesi hem de yaşam enerjisi ile çevresine pozitif enerji saçıyor.

Verdiği mini konserlerle tezgahına dikkati çeken Ramadan Yamacı kimi zaman "Akşam olur gizli gizli ağlarım" derken kimi zaman "Kahır mektubu"nu okuyor. "Veda busesi" ile devam ettiği pazar konserinde "Ben seni unutmak için sevmedim" diyerek sanat güneşi Zeki Müren'in şarkılarıyla dinleyenleri geçmişe götürüyor.

"Sesimi duyanlar şaşırıyor"

Yamacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sesini sanatçı Zeki Müren'e benzetenlerin sayısının çok fazla olduğunu söyledi.

Seyyarlığa 10 yaşında simit satarak başladığını dile getiren Yamacı, yaklaşık 40 yıldır halk pazarlarında ayna, tarak, iplik, kemer gibi malzemeler satarak, ailesinin geçimini sağladığını kaydetti.

Satışlarını Zeki Müren şarkıları söyleyerek yaptığını bundan büyük keyif aldığını ifade eden Yamacı, pazarcılara şarkı söyleyerek birbirlerine moral verdiklerini, arkadaşlarının hepsinin çok iyi olduğunu belirtti.
Yorum Yazın