TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Hukuk fakültesinde master yapan 50 yaşındaki görme engelli eğitim aşkıyla örnek oluyor

Konya'da, maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaokuldan sonra okuyamayan doğuştan görme engelli 50 yaşındaki Aşır Özcan, 40 yaşından sonra çocuklarıyla üniversite okudu, şimdi de hukuk fakültesinde yüksek lisans öğrencisi.
Hukuk fakültesinde master yapan 50 yaşındaki görme engelli eğitim aşkıyla örnek oluyor
Konya'da, maddi imkansızlıklar yüzünden 40 yaşından sonra üniversite bitiren şimdi de hukuk fakültesinde master yapan 50 yaşındaki Aşır Özcan, mücadelesi ve eğitim aşkıyla gençlere örnek oluyor.

Doğuştan yüzde 90 görme engelli Özcan, ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle ortaokuldan sonra çalışmak zorunda kaldı.

Küçük bir bakkal dükkanıyla ticaret hayatına atılan, liseyi açık öğretimden tamamlayan Özcan, 20 yıl esnaflık yaptıktan sonra, üniversite kazanan oğluna özenip girdiği üniversite sınavlarını kazandı.

Önce adalet yüksekokulunu bitiren ancak bununla yetinmeyen Özcan, iktisat fakültesi maliye bölümünde lisansını tamamladıktan sonra şimdi de Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Kamu Hukuku dalında yüksek lisans yapmaya başladı.

AA muhabirine konuşan Özcan, eğitim hayatının insanı genç tuttuğunu belirterek şöyle konuştu:
"Sınavlara hazırlık sürecimde internette bulunan, görme engellilere yönelik materyalleri kullandım. Biraz zorlanıyoruz ama yine de temin etmeye çalışıyoruz. Telefonum, bilgisayarım ve sesli materyallerle ders çalışıyorum. Şu anda kamu hukukunda yüksek lisans yapıyorum. Anayasa'da engelli hakları üzerine bir proje yazacağım inşallah. Yüksek lisans yaptıktan sonra da siyasete atılmak istiyorum. Engellilere verilmiş birçok yasal hak var ama uygulamaya geçmiyor. Bu uygulamaya geçmemiş haklarımızın hayata geçirilmesine katkıda bulunmak istiyorum."

"Her Türk vatandaşının üniversite bitirmesini istiyorum"

Sınıf arkadaşlarına ve hocalarına kendisine verdikleri destekten ötürü teşekkür eden Özcan, gençlerin ellerindeki imkanları doğru değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Özcan, "Gençler okusun. Tekrar okusunlar, bir daha okusunlar. Okumak çok güzel bir şey. Cümlelere sığdıramıyorum ama her Türk vatandaşının üniversite bitirmesini istiyorum. Eğitim seviyemizin kaliteli bir şekilde yükselmesini istiyorum. Gençlerimizin Avrupa standartlarında eğitim alarak ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine yükseltmelerini canı gönülden istiyorum." dedi.
Yorum Yazın