TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Hurdacılara 'çevre kirliliği' cezası

Çöplerden kağıt, plastik ve demiri ayıklayarak geri dönüşüme kazandıran 2 hurdacıya 46 bin TL çevre kirliliği cezası kesildi.
Hurdacılara 'çevre kirliliği' cezası
İHA - Çevre Bakanlığının yanı sıra Maliye ve SGK gibi kurumlardan da kesilen cezalarla hurdacıların toplam ceza miktarı 110 bin TL'yi buldu

Gaziantep'te plastik ve demir toplayan iki hurdacıya 'çevreyi kirletmek' suçundan toplam 110 bin lira ceza kesildi.
Gaziantep'te topladıkları, hurda ve çöplerden günde yaklaşık 30 ila 50 TL arasında para kazanan Halil İbrahim ve Arif Marangoz isimli 2 hurdacıya çevreyi kirletmekten 46 bin TL para cezası kesildi. Bakanlık, Maliye ve SGK gibi kurumlar tarafından kesilen cezalarla miktar 110 bin TL'ye ulaştı.

Cezanın affedilmesini istedi
Hurdayı, çöpü toplayarak çevreyi temizlediklerini savunan hurdacılar, kirin içerisinde harcadıkları emeğin karşılığının ise günlük 30-50 TL olduğunu ifade etti. Cezasının affedilmesini isteyen Halil İbrahim Marangoz, "Küçük bir dükkanım vardı, memurlar dükkanıma gelerek, çevreyi kirlettiğim gerekçesiyle bana 46 bin TL ceza yazdılar. Ben bu cezayı ödeyecek durumda değilim. 110 bin TL’ye yakın cezam var, ben bunu ödeyemiyorum. Çöp topluyoruz nasıl çevreyi kirletiyoruz anlamadım. Şuan biz çok mağduruz. Yetkililerden bu işe çözüm bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

"Çevreyi kirletmiyoruz, temizliyoruz"
Halil İbrahim Marangoz'un hurdacılık yapan yakını Arif Marangoz ise, “Bizler hurdacılık yaparak geçimimizi sağlayan insanlarız. Sabah evden çıkıp, akşama kadar sırtımızda çuvalla sokaklardaki çöpleri topluyoruz. Topladıklarımızı bu küçük ambarda ayıklıyoruz. Bunları ayrı ayrı satarak bu şekilde geçiniyoruz. Bize çevreyi kirletmekten ceza yazılıyor. Aslında biz çevreyi temizliyoruz; sokaklardan kağıt, plastik, demir topluyoruz. Yaklaşık 110 bin TL ceza yedik. Bizim bu cezayı karşılayacak durumumuz yok. Yetkililerden cezamızın affedilmesini istiyoruz” dedi.
Yorum Yazın