TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Yaşam

'Minik yürekler' yavru köpekleri sahiplendi

Kars'ın Arpaçay ilçesinde, dört çocuk oyun oynadıkları sırada harabe bir evde buldukları yeni doğmuş köpek yavrularını sahiplendi.
'Minik yürekler' yavru köpekleri sahiplendi
AA - İlçeye bağlı Kuyucuk köyünde öğrenim gören Elif Kaplan (13), Fatma Aydın (12), Uğur Aktaş (9) ve Emre Can Aktaş (8) saklambaç oynamak için bir araya geldi.

Oyun oynadıkları sırada Fatma Aydın harabe bir eve saklanmak için gittiğinde kaderlerine terk edilmiş 8 yeni doğmuş köpek yavrusunu buldu.

Aydın ve arkadaşları açlıktan ölmek üzere olan köpeklere sahip çıkarak karınlarını doyurdu. Her sabah yıkık haldeki eve giden çocuklar ineklerden sağdıkları süt ve diğer yiyeceklerle yavru köpeklerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Öğrencilerden Elif Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saklambaç oynadıkları sırada sahipsiz köpek yavrularını bulduklarını belirterek ''Oyun oynadığımız sırada Fatma eski bir eve girdi, 'Burada kurt yavruları var' deyip çığlık atarak dışarı kaçtı. Biz gidip baktığımızda köpek yavruları vardı, bunların aç olduğunu fark ettik yemek getirdik. Her gün de ineklerden süt sağıp köpek yavrularına getirdik, karınlarını doyuruyoruz.'' diye konuştu.

Fatma Aydın da köpekleri ilk gördüğünde kurt yavrusu sandığını ifade ederek daha sonra köpek olduklarını öğrenince bakımını yaptıklarını söyledi.

Minik öğrenciler ilgilendikleri köpeklerle güzel vakit geçiriyor.
Yorum Yazın