TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

Munzur'un doğal güzelliği

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözeleri, ilkbaharla birlikte büyüleyici doğal güzelliğini ortaya çıkardı.
Munzur'un doğal güzelliği
İHA - Tunceli kent merkezine 80, Ovacık ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde bulunan ve Munzur Çayı'nın ana kaynağını oluşturan Munzur Gözeleri, baharın farklı renkleriyle ziyaretçilerine seyirlik bir manzara sunuyor. Munzur dağlarının eteklerindeki kayaların arasından çıkan sularıyla etkileyici bir görünüme bürünen Munzur Gözelerinin, çevresindeki bitki örtüsü çeşitliliği ve şelaleleriyle ayrı bir güzellik ortaya çıkıyor.

İlçede kültür, doğa ve inanç turizminin gözde yerlerinden biri olan Munzur Gözeleri, bir yandan kutsal mekan olması itibariyle yöre halkı tarafından korunurken, diğer yandan da ilkbahar güzelliğini yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından günübirlik ziyaret ediliyor.

Pülümür ilçesinden Ovacık'a gezmeye geldiğini belirten Deniz Ozan, Munzur Gözeleri'nin ilkbaharla birlikte yeniden coşkulu bir şekilde akmaya başladığını söyledi.

Munzur Gözeleri'nin çevresinde çeşit çeşit bitkiler açtığını ifade eden Ozan, "O kadar güzel bir doğası var ki. Suyun sesi, suyun kendisi çok güzel. Ben, gözeleri ilk gördüğümde yaklaşık 15 sene önceydi. O zamandan bu zamana her yıl defalarca buraya gelirim. Buraya geldiğimde de dört beş yaş gençleşip, şifa bulduğumu hissediyorum. Munzur Gözeleri'nin çevresinde açan binlerce çiçek, o kadar güzel bir görüntü veriyor ki, ben insanların buraya gelip bu güzelliği görmesini istiyorum. Ama doğanın değerini, doğanın güzelliklerini bilen insanların gelip görmesini isterim. Zaten gelip gören aşık olur büyülenir. Geri gitmek istemez. Buranın öyle bir güzelliği var" dedi.
Yorum Yazın