TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Yaşam

​Prof. Dr. Agop Kotoğyan vefat etti

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli dermatoloji uzmanları arasında gösterilen Prof. Dr. Agop Kotoğyan (79) vefat etti.
​Prof. Dr. Agop Kotoğyan vefat etti
İnternet Haber Servisi - AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir süredir İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören ve durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınan Kotoğyan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kotoğyan için 16 Şubat'ta mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tören düzenleneceği öğrenildi.

İlkokuldan mezun olduğu yıl geçirdiği kaza sonucu tek kolunu kaybeden Prof. Dr. Agop Kotoğyan, kamuoyunda "Kolsuz Agop" olarak tanınıyordu.


PROF.DR. AGOP KOTOĞYAN (KOLSUZ AGOP) KİMDİR?



Prof. Doktor Agop Kotoğyan; ilkokuldan mezun olduktan sonra gümüş atölyesinde çalışırken kolunu pres makinesine kaptırdı, doktorlar yaşamaz dedi, günlerce komada kaldı. Bu kazada bir kolunu kaybettiği için 'Kolsuz Agop' olarak bilindi. 2005'te hayat hikayesinde mücadele azmini şöyle anlatılmıştı:

''1952’de geçirdiğim kazadan önce çoğu kişi gibi sağ elini kullanırdım. Onu kaybedince sol eliyle iş görebilmek için çok çalıştım. Dikiş atmayı öğrenmek için evde ne kadar sökük ve yırtık varsa diktim. İki yıl içinde tüm bu işleri kimseden yardım almadan tek başına yapıyor hale geldim...''



DR. AGOP KOTOĞYAN İÇİN YURT SEVGİSİ
Profesör Agop Kotoğyan, bir çok ülkenin üniversitesinden teklif almasına rağmen Türkiye'de yaşamına devam etti. 'Neden gitmedin' dendiğinde 'Kolsuz Agop' şu yanıtı vermişti: ''Bir ülkeyi sevmek demek, bu topraklarda geçirdiğin güzel ve iyi günleri sevmek demek değildir. İyi günde ve kötü günde burada olmak, vatanın yanında kalmak demektir yurt sevgisi.''

EN ÇOK KAZANAN 20 DOKTOR ARASINDAYDI
Uluslararası dergilerde yayımlanmış 300’den fazla makalesi bulunan Kotoğyan, sağlık sorunları nedeniyle son 1 yıldır hastalarına bakamıyordu. Turkish Time dergisinin araştırmasına göre Agop Kotoğyan 2015 yılında tahakkuk eden 419 bin TL’lik vergi ile Türkiye’nin en çok kazanan 20 doktoru arasında yer alıyordu.

CHP'Lİ SELİNA DOĞAN TAZİYE YAYINLADI

Selina Doğan, Kolsuz Agop'un ölümünü Twitter'da Türkçe ve Ermenice duyurdu.
Yorum Yazın