TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19

Yeni Hükümet hayırlı olsun..

Merhaba Sevgili Ogün okurları nihayet sıkıntılı bir dönemin sonuna geldik ve tekrar tıkanmaya giden Türkiye yolu açılarak yeni Hükümet yani 65.Hükümet kuruldu.
Yeni Hükümet hayırlı olsun..
Hayırlı olsun, hayırlar getirsin, başarılar diliyorum.

Önceki  yazılarımda  da belirttiğim gibi "Yeni Türkiye'nin" yeni konseptine muvafık bir bakanlar kurulu ve parti yönetimi görüyoruz.

Ciddiyetle, detaylı bir çalışmayla ve çok farklı özellikleri öne çıkartarak hazırlanmış bir kabine listesi…

Aynı hassasiyet, dikkat ve itina parti MKYK ve MYK'sinde de kendini gösteriyor.

Güven ve çalışkanlığın ön plana çıktığı bir liste görüyoruz. Deneyim ve dinamizm güven ve sadakatle harmanlanmış bir tablo oluşturulmuş.

Erdoğan'ın siyasi deneyimi yine herkesi şaşırtarak takdire şayan şekilde tezahür etti. Yine beklentilerin fevkinde, fevkalade bir kadro oluşturuldu.

Çalışkanlık, güven, sadakat, bir ve beraber hareket edebilirlik kabiliyeti bu kabinenin en büyük özelliği olarak öne çıkıyor.

Kabinede kalanlar veya yerleri değişenler dünden gelen deneyim ve başarılarından dolayı yarına da yol almaları için devam denilmiştir.

Yeni gelenler ise; oldukça nitelikli, çalışkan ve çalışkanlıklarıyla tebarüz etmiş kişiler.

Başbakan Binali Yıldırım'la ilgili bir şey söylemeye hacet var mı?

Bindiğimiz uçaktan, gittiğimiz yollardan, geçtiğimiz tünellerden, köprülerden, viyadüklerden, anlıyoruz onu zaten. Onu bilmek için söze değil zaten icraata bakmak yeterli. O bir pratikliğin ve uygulamanın sembolü. Ülkemizin imarında laf değil icraat gösteren kişilik. Non-stop çalışma demekten başka bir şey düşünmeyen, gecesini gündüzüne katarak ilk AK Parti hükümetinden bu yana kesintisiz şekilde icraat yapmıştır. Ulaşamayanları birbirine ulaştıran efsane Ulaştırma Bakanı

Ve eminim ki; Sayın Yıldırım’ı bundan sonra da icrai olarak keyifle izlemeye devam edeceğiz…

Şehircilik ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki tam da yıllardır edindiği deneyime uygun bir bakanlığa  geldi. Kayseri’de edindiği yerel yönetim, şehircilik, imar ve planlama gibi deneyimlerini ülkemiz geneline şamil kılacak nitelikte birisi. Ülkemizin kabusu olan paralel yapı mücadelesinde de bundan sonra azimle ve kararlılıkla dik durup üzerine düşeni fazlasıyla yapacak güveni veriyor. İnanıyorum ki; Kayseri gibi bir şehrimizden gelen birisi  olarak bu malum yapı zararının bilincinde olarak, bakanlığı bünyesindeki temizlenmesi gerekenleri gereği doğrultusunda yerine getirecektir.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise edinimleri, birikimi ve donanımıyla  bu bakanlık için biçilmiş kaftan gibidir. Daha önce savunma sanayi müsteşar yardımcılığı görevindeyken de gösterdiği başarıyı ve stratejik işleri burada da yapacağına inanıyorum.  Çok yerinde ve isabetli bir seçim.

Sağlık Bakanlığı’na gelen Recep Akdağ’ı ise anlatmaya gerek yok kanısındayım. Ülkemizde çok ciddi reformlar gerçekleştirmiş, akademik olarak ispatladığı rüştünü pratikte de fazlasıyla icraatlarıyla hepimize göstermiş örnek bir hizmet adamı. Adeta “nerde kalmıştık” dercesine yeniden göreve geldi ve hiç kuşkum yok ki, kaldığı yerden yeni bir enerji ve azimle devam edecektir.

Milli Savunma Bakanlığı’na Fikri Işık’ın gelmesi, İsmet Yılmaz’ın ise Milli Eğitim Bakanlığı’na gelmesi ayrı bir maslahat ve isabetlilik içermektedir. Her iki bakanda farklı ve ekstra özellikleri, çalışkanlıkları ve güvenilirlikleriyle yeni görevlerde, yeni dinamizm, heyecan ve atılım kaydedeceklerdir.

Kültür Bakanlığı Nabi Avcı’nın yapısıyla mütenasip bir örtüşme oldu. Tam isabet denilecek bir değişiklik oldu. Sayın Avcı’nın deneyimi, birikimi, eğitimi, kalitesi bu bakanlığa çok farklı ve yeni bir hava katacaktır.

İçişleri Bakanlığı’na Efgan Ala’nın gelmesi ülkemizin güvenliğine kasteden Paralel Yapı ve PKK terörüyle mücadelede sürekliliğin gereğini ve kesintiye tahammül edilemeyeceği  konseptini göstermektedir. Bu konuda kararlılık, dikkat ve ciddiyetinden kuşku duyulmayan Ala’nın yeni bir ivmeyle  mücadeleye devam edeceğine inancım sonsuzdur.

Avrupa Birliği Bakanlığı’na Ömer Çelik’in getirilmesi de  Sayın Erdoğan’ın AB işlerinde tek ses olunması ve bu konuda Avrupa’ya taviz verilmeden, dik bir duruş sergilenmesi yaklaşımının işareti olarak gözükmektedir. Sayın Çelik de, siyaset bilimine vukufiyeti ve Avrupa müktesabatına olan  bilgi ve yaklaşımıyla bu bakanlıkta daha net ve  farklı bir duruşu yansıtmanın alameti farikası olacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndaki değişim ise çok yerinde ve isabetli oldu. Sema Ramazanoğlu bu bakanlığın yükünü kaldırmada zorlandı maalesef. Ama Fatma Betül Sayan Kaya’nın bu göreve gelmesi  yerinde bir tercihti. Özgeçmişine, donanımına, zekasına güvenim tam ve bakanlıktaki deneyimli çalışanların ve tecrübeli danışman kadrolarının da katkısıyla inanıyorum ki; çok güzel performans sergileyeceği  bir süreç yaşayacağız.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, bürokratik deneyimi, hukuki birikimi ve  geçmiş yıllara baliğ  edinimleriyle kabineye ağırlık katacak bir potansiyel olarak tercih edildi. Geçmişteki  güven ve sadakate olan sadıklığı hepimize güven vermektedir.

Sayın Nurettin Canikli ise partinin kuruluşundan beri tutarlılığı, azmi, gayreti ve istikrarıyla kesinlikle saygın bir intiba vermiş birisidir. Hak ettiği bir konuma getirilmiştir. Grup başkan vekilliği döneminden beri cansiperane çabası, sarsılmaz güvenilirliği ile bu görevi fazlasıyla hak eden ve hakkıyla ifa edecek birisidir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise, ara verdiği bakanlığına kaldığı yerden devam edecektir. Zeybekçi’nin milli ve yerli ekonomik algıları eminim ki, yeni dönemde de güven verecek, hepimizin ekonomiye dair hislerine tercüman olacaktır.

Ulaştırma, Habercilik  Bakanı Ahmet Aslan ise, Binali Bey’in farklı bir versiyonu niteliğinde birisi. Binali Bey’den sonra oradaki boşluk zor doldurulacak bir boyut idi. Ama yıllarca bakanıyla beraber  bakanlıkta bürokatik olarak hizmetlere imza atan deneyime haiz Ahmet Aslan bu bakanlık için belki de en iyi alternatif idi. Ustası başbakan oldu artık çırağın ustalaşma sürecindeki değerli eserleri görmeye devam edeceğimize eminim…

Özetle yeni hükümet icraat, gayret, birlik ve beraberlik, tek seslilik, güven ve sadakat içerikli, ana konularda tavizsiz çalışacak ve sorunların kısa sürede çözülmesi konusunda cansiperane mücadele edecek bir dik duruşun görünümü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu duygular ile yeni hükümetimizi bir kez daha kutluyorum. Umarım şimdi eksik taşlar oturmuş bu yeni kabine ile başta fetö olmak üzere tüm sorunlarımız ile mücadelede çok daha aktif ve başarılı olacağız.

Bir sonraki Bir Portrede buluşmak ümidi ile Allah'a emanet olun sevgili Ogün okurlarım.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın