TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
Okur Hatice

Okur Hatice

Harekette birlik olmazsa, fikirde birlik faydasızdır

Her zaman yapıcı olmaya çalıştım, durumlara iyi taraflarından bakmaya ve insanları diri tutmaya gayret ettim.
Harekette birlik olmazsa, fikirde birlik faydasızdır
Buna Allah'ın izni ile devam edeceğim ama sıkıntılarımıza değinmeden de geçemeyeceğim. Güzel söylemlerimiz var, bunların yanında yanlış söylemlerimiz de mevcut. Zira Kudüs, Her zaman yapıcı olmaya çalıştım, durumlara iyi taraflarından bakmaya ve insanları diri tutmaya gayret ettim. 
Mesele aslında Kudüs değildir, mesele; Filistin'dir. Filistin, genel olarak zaten işgal altındadır. Temel olarak bu kurtuluş için mücadele verilmelidir.
 
İslam İşbirliği Teşkilatı'nı topladık ve dağıldık. Bu teşkilat, İslam'ın sıkıntılarına odaklı olarak yaptırım uygulamak için yeterli değildir. Topyekûn her şeyi ile gerçek manada bir birlik, 'İslam Birliği' ile mümkündür. 

İsrail Başbakanı Netanyahu, İİT Zirvesi'nin açıklaması bizi etkilemez diyor. Yaptırım uygulanmayan sorunların uyarısı kimseye zaten bir etki etmez, derinlik barındırmayıp zevahirdir. 

Uyuyoruz! Bize, reelin hakim olduğu bir icraat gücü lazımdır. Dünyadaki tüm insanlığın kurtuluşu, İslam Birliği ve Adil Düzen'e bağlıdır. Buna Milli Görüş derler. İslam Birliği'nin kurulmadığı her geçen gün, uçurumun eşiğine biraz daha yaklaşıyoruz. Siyonizmin oyunlarını ve 'işte açık açık geliyorum' hamlelerini, kınamak ya da tehdit etmekle kesemeyiz! Siyonizm, gözlerimizin içine baka baka kirli adımlarını atıyor ve bütün kartlarını artık açık oynuyor. Hal bu iken Ey İslam ülkeleri siz hala neyi bekliyorsunuz? 

Ne olması lazım? Feveranda bulunmak bize hiçbir fayda vermez. Biz bu kirli adımlara tesamuh gösterdikçe bu adımlar daha da kirlenip büyüyecek. Suudlar ise daha derin bir uykuda. Biz ümmet kardeşlerimizin uyanış sağlaması için mücadele veriyor muyuz? Aktif adımlarımız oluyor mu? Birleşmeyen Müslümanların boş aralıklarında siyonizm uşakları cirit atıyor ama biz hala duruyoruz. Filistin, Suriye ya da Arakan'da; tek bir canın yitirilmesine sebep olan, sebep olana rıza gösteren, susan iki cihanda bunların hesabını veremez.

Teşkilatı toplayıp uyarıda bulunarak şerri korkuttuğumuzu sanmayalım. Siyonizm bunlardan korkmaz. Siyonizm; Müslümanların uyanmasından korkar! Cihad şuurundan korkar! Antisiyon icraatlardan korkar! Bu düşünceler her yere sirayet etmeli. Her bir derdimizde canhıraş şekilde dövünmekten dizlerimiz çürüdü. Şerre aşırı munis yaklaşımlar ters teper. Siyonizm güçten anlar! 

Bizim için bir mukadderat vardır, Allah nurunu elbette tamamlayacaktır. Lakin kulluk, buna sırt yaslayıp bekleyerek icra edilir mi? Mücadele edilmeli, emek verilmeli, icraatlar yapılmalı. İslam ülkeleri ile ilişkiler geliştirilip İslam Birliği için adımlar atılmalı. İnsanlar arasında fikirde ayrılık bölünmeye sebep değildir. 

Aynı düşüncelere sahip olsak da olmasak da yeter ki birlik olalım. Tefrikaya kapılıp dağılmayalım. Harekette birlik olmadıktan sonra fikirde birlik de zaten faydasızdır. Her zaman bir ve diri olma zemininde aksiyonel davranıp yalnızca Hakk'ta birleşip yalnız Hakk için koşmalıyız. 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın