TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.196
  • Altın 2248.293
  • BIST 100 8792.15

Katar üzerinden dünya uyarılmıştır

ABD’nin oyunları devam edecek ve biz her zaman kandırılan taraf olmaya devam edeceğiz.
Katar üzerinden dünya uyarılmıştır
Esasında kandırılan taraf değiliz sadece kandırılmış gibi gözükmeye özen gösteriyoruz. Yani gerçek anlamda biz doğan görünümlü şahin gibiyiz.

Muazzam bir aldatmaca ve aldanmaca var.

Trump seçimlerden zaferle çıkınca sanki İslam yeniden dünyaya hakim olacak, biz Türkler ise viyana kapılarını aşarak Kanada’nın yeni ilimiz olacak gibi sevinmiştik.

Bugün ise sahur ile iftar arasında Katar ile alakalı oynanan oyun sebebiyle Trump’a sosyal alemden tepki veriyor, iftarın ardından sahura kadar da Katar ile Osmanlı’nın kardeşliği hakkında evde, cemiyetlerde sohbetler ediyoruz.

Halk bankamız nasıl Irak kanalı ile para transferi yapmaya başladığında ABD nasıl kazancından eksilme olması nedeniyle çıldırmış ve dengesizleşmişti hatırlarsınız…

Katar yatırımlarında aslan payını ABD’ye vermeyerek, dünya genelinde tüm ülkelerde 2 trilyon dolarlık yatırım yapmasıyla Trump’ın kimyasını bozdu. Pentagon Trump’a acil katara bir ayar vermek gerek, dünya devletlerinin ekonomisi bizim kontrolümüzden çıkıyor demiştir.

Trump, aldığı emirle, İsrail, Suudi Arabistan, Vatikan ve Brüksel iş birliği ile diplomatik yaptırım, ambargo ve terör destekçisi gibi başlıklarla Katar üzerinden tüm Dünya’yı uyarmıştır.
 

Yeni kabine ve sürprizler

Bugünlerde kabine değişikliğinin neden yapılmadığı, nasıl yapılacağı, ne tür değişiklikler olacağı en çok konuşulanlar ve merak edilenler arasındaki yerini koruyor.

Sorulan sorulara cevap veren yok o nedenle ben bu konuda sizlere bazı cevapları vermeyi uygun gördüm.

Sayın Cumhurbaşkanımızın elinde bir liste olduğunu biliyoruz.

Lakin hiç kimse bu konuda net bir cevap veremez.

Bu net cevabı tek bir kişi verebilir.

Esasında bu sıralar açıklaması bekleniyordu. Lakin Katar krizi ve malum hadiseler nedeniyle biraz daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor.

MKYK’da yapılan 19 değişikliği yeterli bulmayan bir taban olduğunu unutmamak adına kabine de daha isabetli bir değişikliğin olacağı ümidindeyim. Yeni döneme uygun daha yenilikçi bir kabineye sayın cumhurbaşkanımızın sıcak baktığını belirtmek isterim.
Sürprizlere hazırlıklı olun…
 
 
 
Almanya İncirlik’te küresel oyuna geldi

İncirlik bir hava üssü olmasının yanında dünya için çok önemli olan istihbarat merkezidir.

İncirlik Ortadoğu’nun yeniden şekillendirildiği yerdir. Almanya yeni planlardan haberdar olmaması için bir oyunla uzaklaştırılmış ve Ortadoğu’dan haberdar olması engellenmiştir.

Almanya küresel güçlerin oyununa gelmiş ve Ortadoğu ile ilgili planlarda olamayacaktır, sadece kendine verilen görevi oynayacaktır.

Ayrıca bizim bize oynadığımız oyunlardan bahis ediliyor. Lakin bu oyun gerçek ise durum vahim, gerçek değilse bu yüzyıl bizlerin yılı olacak demektir.
 

Markete girerken hepimiz potansiyel hırsız şüphelisiyiz

Fiyat oyunları ve gramaj hilesi ile tüketiciyi kandırmaları ile gündemden düşmeyen bazı marketler şimdi de müşterilerine hırsız muamelesi yaptıkları nedeniyle eleştiriliyorlar.

Vatandaşları isyan ettiren hırsızlık muamelesi markete giren müşterilerin ellerinde poşet olması halinde danışmaya teslim etmeden içeri alınmamalarından kaynaklanıyor.

İlk bu uygulamayı carrefour başlatmıştı. Markete giren müşterileri kapıda bir güvenlik karşılıyor ve ardından vatandaşın elindeki poşetinin ağzını kağıt bir emniyet etiketi ile kapatıyorlardı.

Bende böyle bir uygulamaya rastlamıştım. Elimdeki poşete bu etiketten vuracaklar dı ki! “n oluyor ne yapıyorsunuz” dedim.

Güvenlik, “hırsızlığa karşı tedbir alıyoruz” demez mi!!!

Ogün Carrefour marketlerinin benim için bittiği gün oldu.

Yıllar önce Fransız merkezli Carrefour’un Türklere yaptığını bugün Türk firmalarının yapması ne kadar üzücüdür. 

Esas üzücü olan ise bu durumu normal gören müşterilerinin olmasıdır. 

Mesela; “Poşetini danışmaya bırak içeri gir yoksa marketimize giremezsin. Girersen poşete bir şey koyma ihtimalin yüksek. Sen potansiyel hırsız görünümündesin”

Not: Müşterisine hırsız muamelesi yapmayan birkaç market var, birde bakkal Tevfik amca yapmıyor…
 
*****

ACI AMA GERÇEK
Her devrin adamı olanlar, belediyelerden deste deste paraları götürenler, çıkarcılar diye adlandırılan kişiler ekmek yediği yere ihanete başladılar.
 
****

FETÖ ile koordineli olarak gizli gizli görüşen, daldan dala zıplamak için hazır kıta bekleyenler, sizin vatan sevdalısı gibi duruşunuz çok eğri duruyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın