Mazlum gösterilen zalimler

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanımız tarafından bazı kişilerin partideki görevinden alınacağı söylemlerinin bugünlerde sıkça yazılıp, çizildiği bir algı operasyonunun başlatıldığını seyrediyoruz.
Mazlum gösterilen zalimler
AK Parti üyesi olmadığı 979 gün hata yapmadan emin olmadığı hiçbir atak gerçekleştirmeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye üyeliğinin ardından hemen hata yapacağını zannederek birileri düğmeye bastılar.

Bu kişiler en önemli şeyi bilmedikleri için görmezden geldiler, pardon bilemediklerinden göremediler.

Bu bilemedikleri ve göremedikleri ise; ‘İlmi Siyaset’tir.

Fısıltı gazeteleri ile servis edilen haberlerde; 3-4 büyükşehir belediye başkanı, bir düzineye kadar ilçe belediye başkanının, Parti ilçe başkanlarının, kabine ile MKYK’nın belirli kısımlarının değişeceği konuşularak, sanki bu değişmelerin bir kaosun bir kargaşanın ve bir ayrışmanın ön habercisi olacağı fikri zihinlere sokulmaya çalışılıyor.

3 Kasım 2002 genel seçiminde AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin ardından 58. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti kurulmuş, dört ay gibi bir süre geçtikten sonra 59. Hükümet göreve başlamıştı. 

59. hükümette yapılan revizyonla birçok önemli bakanlıklarda değişikliğe gidilmişti. 

22 Temmuz 2007 seçimlerinin ardından kurulan 60. Hükümet'te de bir önceki hükümete göre ciddi değişiklikler yaşanmış, 8 bakan kabine dışında kalırken, 7 bakanın da görev yerleri değişmişti.

12 Haziran 2011 seçimlerinin yapılmasıyla 6 Temmuz 2011'de kurulan 61. Hükümet'te hiç beklenmedik anda ara revizyonla dört bakan yerine yeni isimler görevlendirilmişti.

30 Mart 2014 yılındaki yerel seçimlerde, 3 bakanın belediye başkanı adayı gösterilmesi ve üç bakanın da malum konu ile alakalı istifa etmesiyle ciddi bir revizyon gerçekleştirilmişti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirmesinin ardından 62. Hükümette de bazı bakanlar kabine dışı kalmış, bazılarının da yeri değişmişti. 

7 Haziran Genel Seçim’inde, mevcut bir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi nedeniyle, yeni kabine kurulması görevi en yüksek oyu alan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na verilmiş ancak koalisyon görüşmelerinden de bir sonuç alınamaması üzerine seçim hükümeti kurulmuştu.

1 Kasım 2015’te yapılan 26. Dönem Genel Seçimi'nden AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirmişti. Davutoğlu’nun başbakanlık görevi 2 yılı doldurmasına aylar kala sonlandı.

Davutoğlu, 22 Mayıs 2016'da partisinin 2. olağanüstü büyük kongresiyle genel başkanlığı Binali Yıldırım'a devretti.

Başarılı bir başbakanlık görevi yapan Binali Yıldırım hiçbir grup veya operasyonun etkisinde kalmayarak, cumhurbaşkanımızın çalışma hızına yetişmek için yoğun çaba harcaması ile takdire şayan hareketler sergiledi. 

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana çok ciddi revizyonlar, değişiklikler, görevden almalar olmuştur. 

Yapılan bu değişikliklerin tümünde Recep Tayyip Erdoğan imzalı ilmi siyaset kullanmıştır. Önümüzdeki süreçte; İlmi siyaseti en iyi kullanan siyasetçi olarak en isabetli değişimlere imza atacağı kaçınılmaz gözükmektedir.

Evet, yeni yapılacak değişimlerle alakalı 3-5 belediye başkanı, bir tutam teşkilat mensubu, kabine reisi hariç değişimler, bakanlarda takaslar gerçekleşeceği söylemleri ile alakalı algı operasyonu yapanlar yanılıyor.

Öyle 3-5 tane değişiklik olmayacak, öncelikle FETÖ ile sıcak temasını sağ bekte bekler gibi gizliden gizliye koparmayanlar, ihale peşinde koşanlar, hak yerine kendileri için çalışanlar, makam sarhoşu olarak vatandaşın şikayet, istek ve önerilerini dikkate almayanlar, mana planından çıkıp, madde denizinde kulaç atanlar, hırsızlar, arsızlar, fesatçılar, hainler, zorbalar ile hak etmedikleri halde koltukları boşuna işgal edenler değişim ile gelişimden nasiplenecekler.

Temizlik yapılacak, 2002 ruhunu unutanlar artık koltuklarını kaybedecektir.

Bu temizlik öyle söylendiği gibi değil, hak ışığında Recep Tayyip Erdoğan’ın el yazısıyla şahsi defterine yazdığı şekilde yapılacaktır. 

O defterde, mağdur gibi gösterilmeye çalışılan ve esasında zalim olanların isimleri de tek tek yazılıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın