TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
Hasan Denizyaran

Hasan Denizyaran

Anneler Günü

Onlar bizim başımızın tacı, ayaklarının altında cennet olan kutsal varlıklarımız. Bir gün hediye alıp onları kutlamak bile oldukça gülünç aslında...
Anneler Günü
Onları sürekli kutlamalıyız, ne kadar hediyeler alsak, dünyayı önlerine sersek az bile.

Sırdaşımız, dostumuz, en yakın arkadaşımız en güvenli limanımız her şeyimiz onlar bizim. Bizim bugün olduğumuz kişi olmamızın en büyük etkenleri...

Küçüklüğümü hatırlıyorum. Ne zaman başıma bir olay gelse annem oradaydı. Kötü bir şey yaşadığımda haberi olmasa bile içine doğmuş gibi yanımda biterdi. Okul çıkışı canım bir şey çekse eve gittiğimde o yemeği bulurdum. Saf sevgiyi, hayatın iyi taraflarını hep ondan öğrendim.

Doğruyu, merhameti, hakkaniyeti, doğru ve güzel bir insan olmayı, vicdanı ondan öğrendim.

Kaç yaşına geldim, hala evde kalan yemeğin sonunu canı çekse de yemez benim yemem için bırakır. Ben de o yesin diye bırakırım. Bozulana kadar durur orda.

Bir süre sonra şu duyguya kapılıyor insan 'Ben onun için yaşıyorum!'. O da aynını düşünür 'Ben onun için yaşıyorum!' der.

Bazı anneler gösterir, bazıları gösteremez. Dünya hali, günün sonunda kimimiz var ki birbirimizden başka?

Mutlu bir haber aldığımızda ilk aradığımız insandır o. Kötü haberi söylemekten ilk kaçtığımız, sırf o üzülmesin diye.

Canından bir parçasındır sen onun. Nasıl kıyabilir ki sana? Senin de parçası olduğun bir bedenden ve ruhtan cayamayacağın gibi.

Hayat akıp geçiyor dostlarım. Bugün olan yarın olmayabilir. Zamanın, anın kıymetini bilmemiz gerekiyor.

Her fırsatta bu sevginin tadını çıkartın. Onu sevdiğinizi söylemekten asla çekinmeyin. Onu mutlu etmenin vermiş olduğu mutluluğa paha biçilebilir mi? Güzel anılar biriktirin bol bol. İleride pişman olmayacağınız bir ilişkiniz olsun. Bu saf sevgiyi keşkelerle mahvetmeyin.

Ben babamı kaybettiğimde çok keşke bıraktım arkamda. Acısı büyük oluyor. Siz keşkeler değil iyikiler bırakın arkanızda.

Bütün annelerin, anneler gününü bütün içten dileklerimle kutluyorum.
İyi ki varsınız.
İyi ki yanımızdasınız.
Allah sizi başımızdan eksik etmesin.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Hoşça kalın...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Arzu Seyat
    Çok güzel yazmışsın👍🏻Anneler kutsaldır her gün onların zaten ama benim asıl yakındığım şey bu özel günde annesiyle fotoğraf atanlar.