Gönüller ne diyor?

Seçimler yaklaştıkça adaylar sahalara iniyor ve ortam giderek ısınıyor.
Gönüller ne diyor?
Adayların bir kısmı yapacaklarını anlatıyor, mevcut olanlar yaptıklarını.

Kastamonu mu?

Kastamonu’da Belediye Başkanı Tahsin Babaş da yaptıklarını anlatıyor.

Avantajlı ve zamanı icraatlarını anlatmaya yetmiyor.

AK Parti adayı Tahsin Babaş “Gönüllere Dokunduk” sloganı ile sahalara çıkarken,

MHP adayı Galip Vidinlioğlu ise “Kastamonu Galip Gelecek” diyor.

Şu ana kadar Kastamonu seçmeni kararsız değil, hatta çok da kararlı.

Milliyetçi Hareket Partisi seçim çalışmalarını şu ana kadar Başkan Tahsin Babaş'ın yaptıklarını eleştirme üzerinden yürütüyor. Henüz hiçbir proje ortaya koymadı.

Tahsin bey ise “Gönüllere dokunduk” diyor.

Geçenlerde sordum; “Sayın Başkanım gönüllere dokunduk diyorsunuz, yaptığınız hizmetlerle mi dokundunuz gönüllere, gönüllere dokunacak ne yaptınız?” dedim.

Cevap, ikna edici geldi bana:

İrfan bey ben size birkaç şey söyleyeceğim, siz karar verin” dedi.  

Kastamonu bizimle sosyal belediyeciliğe kavuştu. Bakın yaşlı bakım merkezini inceleyin, gezin, insanlarla konuşun. Biz orada yaşlı dedelerimizin babalarımızın, analarımızın hem kişisel temizliklerini hem evlerinin temizliklerini yaparken, ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Evlerine gidiyoruz kimse bize gelmiyor. Bu hizmetler sadece Belediyemizin imkanları ile kendi projemiz olarak sağlanıyor.

Sonra Sosyal Marketimiz var ve ihtiyaç sahipleri, (sadece ihtiyaç sahipleri) gidip ihtiyaçlarını gideriyorlar. Burası bir vakıf olarak kuruldu ve ben bile müdahele edemiyorum, etmem de zaten.

Yine Millet Kıraathanelerimiz oldu.
Kastamonu’da genç, yaşlı bütün insanlarımızın burada kitap okuma, zeka oyunları oynama ve zamanlarını dolu dolu ve geçirmeleri sağlandı.

Trafik Eğitim Parkımız var, ödüllü, biliyorsunuz. Burada çocuklarımız trafik eğitimi alıyorlar.

Atabey Konağı'nda hem müze hem millet kıraathanesi hem de Robotik Kodlama merkezimiz var.

Belediyemizin kapıları her zaman vatandaşlarımıza açık ve Belediyede olduğum sürece randevusuz herkesi dinliyorum, sorunlarını çözmeye çalışıyorum. Sen biliyorsun, geceleri bile zamanımı Belediyede geçiriyorum.

Şimdi git bak sor, gönüller ne diyor
” dedi.

Ben de çıktım sokağa, kahvelerden lokantalara, esnaftan sivil vatandaşa herkesle muhabbet ettim.

Gördüm ki insanlar biliyor, farkında. Tahsin beyin söylemediklerini bile söylediler ve "Kim ne derse desin, biz başkanımıza sahip çıkacağız" dediler.

Eleştiri mi?
Tabii ki var.

Kastamonu’da 250 konak restorasyonunu azımsayan, hatta hiç görmeyen, teleferiğin yerini beğenmeyen, bisiklet yolunda bisiklete bedava binip dağıttıktan sonra "bu bisiklet neden bozuk" diyen, İnci Tepesi (Seyrangâh) uzak diyen, Nasrullah meydanındaki tuvalete eskiden para verirken ses çıkarmayıp şimdi "tuvalet küçük" diyen, Nasrullah meydanına arabalar yüzünden yayalar giremezken trafiğe kapandığından şikayet eden, Hisarardı Mahallesinde Şeyh Şaban-ı Veli Caddesine Arnavut taşları döşenmesinden rahatsız olan  insanlar da var.

Cumhuriyet Halk Partisi var bir de. 
Adayı Mustafa Öztürk

Henüz tanışamadık, çünkü sahalara inmedi. Kendine özgü bir sloganını da duymadık.

Mustafa bey iyi bir siyasetçi, ama CHP içinde bir birleşme sağlamalı. Yoksa adayın işi zor. Biz merakla Mustafa Öztürk’ü sahada görmeyi bekliyoruz.

Yazdıklarıma kızan siyasiler olacaktır muhakkak, ama ben gördüklerimi söylüyorum.

Gönüller bunları söylüyor.

Bir sonraki analiz yazımızda tekrar görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kalın sevgili okurlarım.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın