TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09

103 Emekli Amiral, artık o eski Türkiye yok!

Bunu kafanıza sokun. Kanal İstanbul yapılacak!
103 Emekli Amiral, artık o eski Türkiye yok!
Türkiye'mizin küresel anlamda en önemli projesidir. Bu projeyi anlamak için vizyonu geniş bir kişiliğe sahip olmak gerekir, kafasını kuma görmüş kişilikler bunu anlayamaz.

Dünya'da deniz taşımacılığı %82 kısmı denizlerden yapılmaktadır. Dünya'da ülkeler ticaretlerinin en önemli kısmını deniz taşımacılığı ile yaparlar.

Özellikle gelişmiş ülkeler, AB ülkelerinin iç taşımacılığında ana limanlara ulaşmak için (Yapay) kanallar inşa etmişlerdir.

Almanya, Hollanda, Polonya, Norveç, Romanya, Danimarka gibi ülkeler, ülke genelinde çok çeşitli yapay kanallar açarak ana limanlarına ulaşımı ve iç taşımacılığı kanallar vasıtası ile yapmaktadır.

Dünya'da birçok yapay kanallar yapılmıştır:
Süveyş Kanalı (Mısır)
Panama Kanalı (Panama)
Kiel Kanalı (Almanya)
Kaledonya Kanalı (Birleşik Krallık)
White Sea Baltic (Rusya)
Augustow Kanalı (Polonya-Belarus)
Mittelland Kanalı (Almanya)
Khlong Kanalı (Tayland)

Hal böyleyken Türkiye ekonomik anlamda ticaret ve ihracatını sürekli geliştirmekteyken maalesef bu ülkenin gelişimini istemeyen malum çevreler yeniden devredeler.

Şimdi bir gece yarısı emekli 103 Amiral ortaya çıktı ve devlete ayar verme aynı zamanda parmak sallama hadsizliğine kalktılar.

Anlaşılan bir yerlerden talimat almışlar. Yapılan açıklamalara bakılırsa İyi Parti-CHP-PKK ve uluslararası güçler.

Bu aslında bir darbe çağrısı değil mi? 80 darbesi, 12 Mart muhtırası, 27 Nisan muhtırası, 28 Şubat'lar, 15 Temmuz hain girişim bir sürü sayabiliriz.

Şunu unutmuşlar artık o eski Türkiye yok.

Neden rahatsızlar? Bir bakalım hele.

- "Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır."

Kanal İstanbul, Montrö sözleşmesini tartışmaya açacak bir proje değil ki, sözleşme Çanakkale boğazı ve Marmara çıkışına olan bölümü kapsıyor. Beyinlerini kiraya vermiş bu zihniyet uluslararası emperyalist güçlere emir alarak hareket ettikleri her hallerinden belli değil mi?

Bakın Dünya'daki kanallar üzerinden ülkeler kazançları:
- Panama Kanalı 2019 Yılı 13,795 gemi geçişi, kazancı- 2 Milyar 485 Milyon Dolar,
- Süveyş Kanalı 2019 Yılı 18,174 gemi geçişi, kazancı – 5 Milyar 585 Milyon Dolar.

Türkiye boğazlarından 2019 Yılı 47,000 gemi geçişi, bu gemilerden elde edilen gelir 143 Milyon Dolar.

Montrö sözleşmesi gereği sadece fener, tahlisiye, römorkör ücreti alıyoruz.

Kanal yapıldığında Türkiye geliri yılda ortalama 4-8 Milyar Dolar neden artmasın. İşte beyinleri ülkeyi bölme parçalama odaklanmış bu zihniyet bunu kazanımları istemiyor.

Aslında bu karşı çıkış emin olun bu Kanal projesinin ne kadar isabetli olduğunun göstergesidir.

Şimdi biz işimize bakalım.
Bu proje Türkiye için önemli bir projedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu projesi, ülkemize uzun yıllar ciddi kazanımlar sağlayacaktır.

Kanal geçiş ücretleri, yapılacak limanların ticaret hacimleri, İstanbul Boğazı'nın turizm kazanımlar gibi çok şey sayabilirim.

KANAL İSTANBUL'A ULUSLARARASI CAMİA NASIL BAKIYOR?

Uluslararası Deniz ticareti ile ilgili taşımacı ve armatör firmalarla yaptığımız görüşmelerin tamamı olumlu.

Türkiye'de ikinci kanal açılması yük taşımacılığı yapan tüm firmalar için çok olumlu olur. Denizde her saat dakika para anlamına gelir ki bu nedenle İstanbul Boğazı girintili çıkıntılı olduğu için sürekli gemiler için tehlike anlamına gelmektedir. Üst akıntı ve alttan ters akıntı gemi kaptanlarını zor duruma bırakıyor.

İstanbul Boğaz geçişleri sırasında kaybettiğimiz paralar çok fazla. Karadeniz'de iki gün sıra bekleyen gemi var. Emin olun hiçbir taşımacı 1 saat dahi beklemeyi göze almaz. "Paramı öderim alternatif geçiş olan Kanal'dan geçerim." der.

Çok fantastik bir proje, heyecan verici. Bir haberde okumuştum Karadeniz tarafına yapamadığımız ticaretimi yapma fırsatımız olur. Böyle yatırımlar yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'la gurur duymalısınız Avrupa'da böyle yatırımlar yok.

Karadeniz üzerinde Hazar Denizi'ne kadar ulaşan bir hat olur. Boğaz geçişleri tehlikeli ve zaman sorunu bekleme gibi durumlar ortaya çıkıyor. Bu proje tüm taşımacı firmaların ilgisini çekecektir.

Kanal Geçişi her zaman güvenlidir. Su akıntısı tek yönlü olur muhtemelen Karadeniz'den Marmara'ya doğru bu fırtınalı bir durum olmaz. Giriş kısmı için mutlaka tüm hesaplamalar yapılacaktır. Türkiye yılda birkaç milyar dolar kazanç elde edecektir.

Bu görüşler bire bir armatör deniz ticareti ile ilgili firmalarla görüşülmüş ve bu cevaplar alınmış.

Dünya'da Ticaret yapanlar sizin gibi bakmıyor, gıpta ediyorlar. Aslında şu içimizdeki hainler olmasa bu ülke çoktan Dünya'da ilk on ekonomi içerisine girmiş olacak, ama sürekli ayağımızdan çekilmekten kurtulamıyoruz.

Kanal İstanbul bu ülke için muhteşem bir proje olacaktır.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Dadal
    yahu bunlar 10 senedir 5-10 km'lik metroları yapamadılar, bugün başlasalar 45 km'lik su yolunu 2 yılda bitirmelerine imkan yok. başlasalar bile iktidar değişince o açılmış delik seve seve geri kapatılacak.