TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
Murat Yılmaz

Murat Yılmaz

DEAŞ, bir ABD masalı

Hepimiz iyi kötü hatırlıyoruzdur DEAŞ’ın meydana gelişini. Kuzey Irak yönetimi ile Petrol hattı anlaşması yapmıştık ve tarihte ilk kez, ne bir İngiliz, ne de bir ABD petrol şirketine rant vermeden yapılacaktı bu ticaret.
DEAŞ, bir ABD masalı
Ve birdenbire, çölün içinden, daha önce ismini cismini kimsenin duymadığı, sakallı makallı, kara cübbeli bir haydut şebekesi tebelleş oldu! 
 
Hilafet kurmuşlar, oraya buraya, orta ağır silahlar ile saldırıyor ve fakat ne hikmetse, ortada bir sürü kefere askeri dururken, sadece Müslümanlara saldırıyor ve hunharca linç ediyorlardı. 

Ne hikmetse başlarında da hep ünlü, ünsüz ama eski hristiyanlar vardı. Alman, İngiliz, ABD, Fransa olmak üzere, bu kara cellatların hemen alayı Batı menşeli idi. Ve bunlar böyle, dağda bayırda da değil, şehirlerde dolaşıyorlardı, ellerini kollarını sallayarak hemde! 
 
Hani Masal ya işte, tam da bu kara papazlar, en ağır silahları doçka olmasına rağmen, birden akıllarına Irak’ın düzenli ordusuna, topu ile tankı ile hava kuvveti ile bir orduya kafa tutacakları geldi…
 
E peki ne yaptı bu koca ordu? Silah, teknik ve personel bakımından ezici çoğunluğa sahip olduğu halde? 
 
Tüm ağır silahlarını bıraktılar, hatta üniformalarını bile çıkararak kaçtılar!

 
Biliyorum sevgili okurlarım, diyeceksiniz ki ‘Bu 1001 gece masallarında bile yok’. E doğru söylüyorsunuz, bu kadar fantastik bir düzmece, canını Pers kralından korumak için 1001 gece masallarını, tam da 1001 gece uyduran Şehrazat’ın bile aklına gelmemiş. Bir yerde hep bir orantı, bir mantık payı bırakmış kadıncağız.. 
 
Ancak bizim masalcının adı SAM amca, aklı da Hollywood, olunca, abuk sabuğun bile gözünü çıkartıyor işte!
 
Neyse masalımıza devam edelim biz..
 
Evet, bu kara papazlar, kirişi kıran Irak ordusundan da aldığı ağır silahlarla, engellenemeyen bir tura çıkarlar ve Irak’ın, Suriye’nin tam da petrol olan bölgelerini ellerine geçirirler!
 
Batı ise, kendi topraklarında hiçbir sıkıntı olmamaksızın, bu kara papazlar sürüsünü büyük öcü olarak deklare eder ve bir korku hegemonyası kurar! 
 
Ancak gel gör ki, kendi topraklarında rahat olan Batı milleti, bu öcüye pek de inanmıyor, hatta umursamıyor. Sam amcanın küçük batılı kardeşleri de ne yapsın, el mecbur, üç beş saldırı hikayesini katıyorlar masala! 
 
Öyle ki, saldırganların hepsi 'Allahüekber' diyor ve daha önemlisi ise, tek biri bile hayatta bırakılmıyor, polis tarafından infaz ediliyor. Artık Batı milleti de öcüye inanıyor!
 
Tabi bir de 'çöl' de, meşhur kafa kesme senaryoları olunca, ikna da ediliyorlar! 
 
Gel zaman, git zaman bu papazlar ordusu, bulundukları yerleri terör rejimi ile eziyor. Kafa keserek, kol keserek, kadınlardan haremler kurarak, sözde İslami bir devlet kuruyor, ara sıra saldırılar yapıyor, fakat genellikle de yine Müslümanlara eziyet ediyorlardı! 
 
Sonra masalcı Sam amca, bunlardan bıktı. Karşılarına başka evlatlarını diker gibi oldu, bunlar da karşılıklı işte üç ordan, beş burdan yıllarca oyunlar oynadılar! 
 
Ta ki, bu masallara inanmayan birileri, bu bahane ile, kendi ülkelerine saldırtmaya hazırlandığını görüp, gereğini yapmaya başlayınca…
 
'Hokus, pokus' dedi Masalcı Sam ve bu kara papazlar ordusu, birdenbire, tıpkı ortaya çıktıkları gibi, yok oldu. Kayboldu. Buharlandı adeta!
 
Ne o yüzbinler var ortada, ne silahlar kocaman bir hiç!
 
Şimdi soruyoruz: Anaokulu balalarının bile inanmayacağı türden bu masala, koskoca dünyayı nasıl inandıracaksınız? 
 
Ne oldu bu kadar DEAŞ teröristi? Çölde kum mu oldu? Havada bulut mu oldu? Buharlaştı yok mu oldu?
 
Besledikleriniz YPG böylesi büyük bir başarı yakalayacak ta, siz bunları günlerce, haftalarca algı operasyonuna dökmeyeceksiniz, öyle mi? 
 
Ne olduklarını anlatayım size; Kara cübbeler çıktı, YPG paçavraları giyildi!!!

 
Hani söz konusu olan bu güya 70000 kişilik sınır birliği vardı ya işte onlar, bunlardı. Efendileri olan ABD, kestirdi sakalları, soktu paçavralara, yağdırdı silahı, parayı, dikmeye çalıştı karşımıza!
 
Sonuç: Zeytindalı oldu!
 
Bu çok fantastik oldu diyenlere şu sorulara cevap arasınlar o zaman diyorum:
 
1. DEAŞ’ın başındaki Cümeyd-i Bağdadi (dünyanın en çok aranan teröristi) nerede?
2. Yıllarca sömürdükleri insanlara ne oldu?
3. İç ettikleri milyarlarca dolar paraya ne oldu?
4. Sayıları yüzbinler ile ifade edilen sayılardaki teröristler nerede? 
5. Avrupa’dan bunlara katılan binlerce insan ne oldu? 
6. Irak ordusundan alınan ağır silahların akıbeti nedir? 
 
Bu sorulara, varsa mantıklı cevapları, ben bir şey bilmiyorum demektir. 
Ancak emin olun, şu an Türk Askerinin karşısında duran çete tam da bu çete!
 
Bir diğer yazımızda buluşmak ümidi ve dua ile Vesselam 

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın