TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
Nalan Erbaş

Nalan Erbaş

Yere yapışma modası..

Bir ülkede ünlü olmak çok kolay, tabi ünlü olmayı sürdürmekte. İyi şeylerle de ünlü olursunuz, kötü şeylerle de.
Yere yapışma modası..
Önemli olan, size değer verip konuşmaya layık gören insanlara karşı sorumluluklarınız ve bu şöhretin vebalini iyi ödemeniz. 

Artık ben bu şımarıklıkları anlamıyorum ve çok çirkin buluyorum. 

Dünyada şimdi bir "düşme" modası çıktı. Normalde düşen insanlara yardım etmeye korkanlar, sokaklarda yerlerde poz poz fotoğraf veriyorlar. Hadi gençleri bir nebze anlıyorum da, 60 yaşındaki kadınları hiç anlamıyorum.

Moda diye her türlü çirkinliği anadolumuzdaki kadına normalleştirdiniz. Defalarca evlenmek, genç kocalar almak, arabuluculuk, entrika vs. herşeyi öğrettiniz. Bari düşmeyi öğretmeyin! Ayağa kalkmayı, dik durmayı, korkmamayı öğretin!. Moda diye de her şarlatanlık yapılmaz ki. Yere para düşürse, utanıp eğilip almazlar, ama kaldırımlara malak gibi yatıp moda akımı yaşarlar. Cehaletinde dibine vurmuşuz vah vah!! Vallahi ben normalde düşsem utanırım. Değilki bunu moda diye yapmak nasıl bir özentilik ve yakışıksızlıktır anlamıyorum.

İnsan göz önündeyse, seviliyorsa mutlaka birileri onu örnek alıyordur. Eğer bir insan şöhret sahibiyse, onu örnek alan bir kesim varsa her hareketine ve söylemine dikkat etmeli. Çünkü ünlü olmayı istemek bir tercihtir. Bedeli ve vebali ağırdır. Şöhret gerçekten asalet isteyen bir duruştur. Birde herşeyi yaşamanında bir yaşı, bir zamanı, bir ortamı vardır.

Dünyadaki kadınlar yapıyor diye herşeyi yapmak zorundamısınız? Aleyna gibi küçücük bir çocuk bunu yapsa çok görülmez, tolore edilir. Ergendir denir unutulur. Ama 60 yaşından sonrada, hala gündem olmak için birşeylerin suyunu çıkarmamak lazım. 

Ah bu sosyal medya ah! Herkesi ünlü ettin. Kim küfrediyor, cinsel tercihini değiştiriyorsa prim yapar oldu. Küçük çocuklar tecavüze uğruyor, öldürülüyor bu kadar konuşulmuyor. Hergün kadınlar şiddete uğruyor, hayatını kaybediyor hiç bu kadar gündem olmuyor. Dayak yiyerek, vurularak yere düşen kadının konuşulmadığı bir ülkede, sadece gündem de kalmak için kendini lüks arabalardan kaldırıma yapıştıran ve bunun adina "moda akımı" diyebilen vicdanda kadınların olduğu toplumda görüyoruz ki, kadın'ın en büyük düşmanı yine kadındır net! 

Artık bir silkinip kendimize gelsek iyi olur! Biz değerlerimizi, duygularımızı, merhametimizi yitirdikçe ülkemizide yitireceğiz. Bir toplumu ayakta tutan ve itibar sahibi yapan şey toplum ahlakıdır. Değerleri olmayan, özenti bir toplum olmaktan vazgeçip özümüze dönsek iyi olur. Yoksa giden hiç birşey geri gelmeyecek!..

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın