TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19

Akıllı şehir yolculuğu (XXVI) NGN Star of Bosphorus Veri Merkezi

Müşterilerine standartların ötesinde, yeni nesil çözümler sunan dijital kale… (26'ncı yazı) …
Akıllı şehir yolculuğu (XXVI) NGN Star of Bosphorus Veri Merkezi
Akıllı şehir yolcuğu'nun 26'ncı yazısında Türkiye'nin Datasını Koruyan Dijital Kale "NGN Star of Bosphorus Veri Merkezi"ni yazdık:

Bu önemli yatırımı tanıtmadan önce NGN hakkında bir bilgi verelim:


Sektörlerinde lider şirketlere başarıyla hizmet veren NGN, Türkiye'de ve Orta Doğu'da faaliyet gösteren bölgesel bir teknoloji grubudur. Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan NGN, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn Krallığı ve Katar'da da faaliyet göstermektedir.

Türkiye'nin "En İyi Performans Gösteren Bilişim Şirketleri" arasında yer alan, "Veri Yedekleme & Depolama Alanında Lider Sistem Entegratörü" olan NGN, tek çatı altında sunduğu sistem entegrasyonu, veri merkezi, bulut ve yönetilen hizmet çözümleriyle müşterilerinin tüm BT operasyonel yükünü kusursuz biçimde yönetmektedir.

Global BT üreticileri ve hizmet sağlayıcıları ile çalışan NGN; anahtar teslim sistem entegrasyonu anlayışıyla, geleneksel bilgi teknolojileri çözüm ve hizmetlerinin yanı sıra Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri & Analitik, Bulut, Sanal Gerçeklik & Artırılmış Gerçeklik, Blockchain gibi birçok yenilikçi alanda da çözüm sunmaktadır.

NGN; bankacılık ve finans, üretim, kamu, perakende ve enerji başta olmak üzere birçok farklı sektörde lider şirketlerin güvenilir yeni nesil teknoloji ortağıdır. Müşterilerine kaliteli teknoloji çözümleri ve profesyonel hizmetler sağlayarak katma değer yaratmayı amaç edinmiş olan NGN, müşterilerinin rekabette öne geçmelerine, iş verimliliklerini ve sürekliliklerini artırmalarına, ürün ve hizmet üretim giderlerini azaltmalarına ve yeni büyüme alanları keşfetmelerine katkı sağlamaktadır.

Türkiye'nin ve bölgenin lider bilişim markası olma vizyonuyla yarınları tasarlayan NGN, dijital dönüşüme yeni yatırımı Star of Bosphorus ile öncülük etmektedir.

Kesintisiz erişim, eşsiz tesis yapısı, rakipsiz teknolojisi ve uluslararası sertifikasyonlarıyla Türkiye'nin en gelişmiş veri merkezi olan Star of Bosphorus; 16 MW toplam gücü ile 5.000 m2 beyaz alanda 2.000'in üzerinde standart kabinetin işletimini Tier III Tasarım ve tesis standartlarında gerçekleştirmektedir.

Türkiye'de ilk ve dünyada sayılı, deprem riskini azaltmaya yönelik tasarlanmış yapısal sismik izolasyonu ile fark yaratan Star of Bosphorus, müşterilerine operatör bağımsız yapısıyla, istenilen operatörden hizmet alabilme esnekliği sunmaktadır.

"Lead the Future" mottosu ile dijital dönüşüm yolunda müşterileri ile birlikte geleceği şekillendiren NGN'nin;

Misyonu:
Dijital dönüşüm yolculuğunda rehberlik ederek sektörün lider teknoloji gücü olmak.

Vizyonu:
Dijitalleşme alanında uçtan uca servis veren, en büyük veri merkezi ve bulut çözümlerini yöneten en büyük yerli sistem entegratörü olmak.


NGN Star of Bosphorus Veri Merkezi

NGN, Star of Bosphorus Veri Merkezi ile müşterilerine standartların ötesinde, yeni nesil çözümler sunuyor.

Star of Bosphorus Veri Merkezi (Verinin depolanması, korunması konusunda Türkiye'de gelinen nokta).

Türkiye'de ve Orta Doğu'da faaliyet gösteren NGN, bugün itibarıyla Türkiye'de ve bölgenin lider şirketlerin teknoloji alanındaki güvenilir iş ortağı konumunda faaliyetlerini sürdürüyor. NGN, tüm dünyanın dijitalleştiği bu dönemde çok kritik bir gereksinime yoğunlaşarak Türkiye'nin datasını koruyan dijital kale Star of Bosphorus Veri Merkezi'ni 5 Temmuz 2019 (Cuma) hayata geçirdi.



Dijital verilerin her geçen saniye durmaksızın üretildiği bir dönemde; kritik bilgilerin yönetilmesi, depolanması ve yedeklenmesi hayati önem taşıyor. Bu noktada da veri merkezlerine görev düşüyor. Dünya, veri merkezleri konusunda çok önemli adımlar atarken NGN de Star of Bosphorus Veri Merkezi'ni hayata geçirerek Türkiye'nin dijitalleşmesine katkı sundu. Star of Bosphorus; güvenilirlik ve kesintisiz çalışma süresini birincil önceliği yapan kurumsal müşteriler için eşsiz bir tesis olmasının yanı sıra teknolojisi, deneyimli ekibi ve uluslararası sertifikasyonlarıyla standartların ötesinde yeni nesil çözümler sunuyor.


Türkiye'nin verileri yine bir Türk'e Emanet!

Yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin bu alandaki en büyük yatırımlarından biri olan Star of Bosphorus, bilişim sektöründe ihtiyaç duyulan istihdama da önemli katkılarda bulunuyor.


Türkiye'deki şirketlerin verilerini bir Türk girişiminde koruyup kullanmalarını sağlayan Star of Bosphorus Veri Merkezi, ayrıca yurt dışından da dataların konumlandırılacağı bir merkez olacak. Bu yatırım ile 5 yıl içerisinde Türkiye ekonomisine yaklaşık 2 milyar TL katkı sunmayı hedefleyen NGN ailesi; ülkemizin ihracat hedeflerine paralel olarak yurtdışına veri hizmeti ihraç etmeye başladıklarını ve yabancı ülkelerin veri merkezinden hizmet aldığını belirtiyor.




Star of Bosphorus Veri Merkezi, güvenilirlik ve kesintisiz çalışma süresini birinci önceliği yapan kurumsal müşteriler için eşsiz bir tesis yapısının yanında; sahip olduğu teknoloji, deneyimli ekibi ve uluslararası sertifikasyonlarıyla Türkiye'nin en gelişmiş veri merkezidir.

Türkiye'de Uptime Enstitüsü Tier III tasarım & tesis sertifikasına sahip ilk "operatör bağımsız" ticari veri merkezi olan Star of Bosphorus Veri Merkezi, 16 MW toplam gücü ve yaklaşık 5.000 m2'lik beyaz alanda 2.000'in üzerinde standart kabinetin işletimini gerçekleştirmektedir.

Deprem riskini azaltmaya yönelik olarak tasarlanmış, ülkenin en yüksek derecede fiziksel korumalı sunucu/donanım barındırma tesisini müşterilerine sunmaktan memnuniyet duymakta, koruma seviyesini binanın mimarisi, veri merkezi altyapısının genel tasarımı ve tesisin yerleşimi ile sağlamaktadır.

Veri merkezi, dört adet Veri Merkezi Modülü (DCM) ile ölçeklenebilir bir tasarıma sahiptir. Her Veri Merkezi Modülü, güç, soğutma, yangın önleme ve fiziki güvenlik sistemleri ile kendi altyapısına sahiptir. Tesiste, kendi BT personelini sistemlerine yakın şekilde konumlandırmak isteyen müşterilerimiz için gerekli olan ofis alanı mevcuttur. Telekom operatörleri, güvenilir veri bağlantısı için MMR "meet-me room" alanlarını kullanma olanağına sahiptirler.

Star of Bosphorus için müşterilerin BT ekipmanlarının fiziksel güvenliği önceliklerden biridir. Kompleks BT iş süreçlerine sahip işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için planlı çalışmaların yanı sıra özel kontrollerin değeri bilinerek, veri merkezi ile bağlantılı tesisler ve veri alanları (data hall) fiziksel olarak ayrı konumlandırılmış ve veri merkezinde tesislere erişimi yönetmek için çift faktörlü kimlik doğrulama ve biyometrik kontroller uygulanmıştır.

Kurumların Dijital Dönüşüm ile beraber sürekli olarak artan BT ve ağ gereksinimlerine üstün hizmet kalitesi ile cevap vermek üzere tasarlanan Star of Bosphorus, veri merkezi anlayışına yepyeni bir yaklaşım getiriyor:
• Her koşulda kesintisiz hizmet, yüksek güvenlik
• Ölçeklenebilir tasarım sayesinde esnek hizmet kapasitesi
• Benzersiz konum, güçlü hizmet, üstün performans
• Güvenli operasyon ile yüksek çevre duyarlılığı


Bir Bakışta Star of Bosphorus

• Uptime Institute Tier III tasarım ve tesis sertifikasyonları
• LEED sertifikasyonu
• PCI & DSS Sertifikasyonu
• ISO 9001, ISO 27001 sertifikasyonları
• Sismik izolasyonlu yapı teknolojisi
• Operatör bağımsız bir veri merkezi olarak, müşterilerin istediği operatörden hizmet alma esnekliği ve bir operatör hizmetinin kesilmesi halinde yedeklenebilen bağlantı olanağı
• İki ayrı binada 4 veri merkezi modülü, her bir veri merkezi modülünde 2 veri holü ile ölçeklenebilir tasarım
• Toplam 5.000 m2'lik beyaz alanda 2.000'in üzerinde standart kabinet işletimi
• 16 MW toplam elektrik gücü
• Kabinet başına ortalama 5 kW güç veya "Beyaz Alan" için m2 başına 2 kW güç rezervi
• İki adet harici güç beslemesi
• 2N yedekli güç sistemi
• N+1 yedekli soğutma sistemi
• Harici elektrik kesintileri sırasında sürekli operasyon için asgari 72 saatlik yakıt depolama
• Otomatik, gazlı yangın söndürme sistemi
• Bina ve veri hollerinde 7/24 video gözetimi
• 7/24 güvenlik personeli
• 7/24 veri merkezi altyapı izlemesi
• Giriş çıkışlarda çift faktörlü kimlik doğrulama ve biyometrik kontroller
• Kendi BT personelini sistemlerine yakın konumlandırmak isteyen şirketler için gerekli ofis alanı
• Altyapı ve Uygulama Danışmanlığı, Yönetilen Hizmetler, İş Sürekliliği ve Olağanüstü Durum Merkezi Hizmeti, Uzak Lokasyon Veri Yedekleme Hizmeti, Donanım Bulundurma ve Servis olarak Donanım Sağlama (HaaS), Bulut Servis Hizmetleri gibi geniş kapsamlı hizmetler


Kalite Standartları

Star of Bosphorus; veri merkezi performansının ve verimliliğinin iyileştirilmesi konusunda uluslararası düzeyde kabul edilen bir otorite olan Uptime Institute'un Tier III Tasarım ve Tesis Sertifikasyonu'na sahiptir. Uptime Institute eş zamanlı sürdürülebilir tasarımı ve operasyonel standartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmaları ile Star of Bosphorus Veri Merkezi'ni prestijli sertifikasyonu ile ödüllendirmiştir. Tier III aynı zamanda sürdürülebilir bir veri merkezi operasyonunu garanti etmektedir: veri merkezinin güç, soğutma ve enerji dağıtım bileşenlerinden birinin arızalanması durumunda, geriye kalan diğer bileşenler sorunsuz bir şekilde tüm yükü desteklemeye devam edebilmektedir.

ISO 27001:2013, 20000-1:2011, ISO 9001-2011, ISO 9001:2008, PCI DSS ISO sertifikasyonları;
kalite, emniyet, güvenlik, çevre ve enerji yönetim standartlarını uygulamak suretiyle müşterilerin spesifikasyonlarını karşılayan ve aşan ürün ve hizmetler sunulmasını mümkün kılmaktadır.

Star of Bosphorus tüm ekipman, ekip ve çevre güvenliğini sağlayan, LEED sertifikalı çevresel sorumluluk sahibi bir veri merkezidir. Doğa ve çevre koruması dikkate alınarak tasarlanan mekanik sistemlerle donatılan Star of Bosphorus, aktif soğutma kullanımında %10'luk azalma ile güç tasarrufu ve karbon ayak izi optimizasyonu sağlarken, aküsüz tasarıma sahip dinamik Dizel Rotary UPS'ler (DRUPS) sayesinde çevreci operasyonlara imza atıyor.


Operatör Bağımsızlık

Operatör bağımsızlık veri merkezleri için kritik öneme sahiptir.

Star of Bosphorus müşterilerine operatör bağımsız yapısıyla istenilen operatörden hizmet alabilme esnekliği sunuyor ve bu da müşteriye sunulan hizmetin kalitelisini garanti ediyor. Telekomünikasyon operatörleri, çeşitli şekillerde yönlendirilmiş fiber optik giriş odalarından hizmet alan Star of Bosphorus'un gelişmiş altyapısı sayesinde sistemlerini hızlı bir şekilde kurgulayarak operasyona dahil oluyor.

Star of Bosphorus'ta telekomünikasyon operatörleri için MMR (meet-me-room) alanı hizmeti de sağlanıyor. Telekomünikasyon operatörüne ait ekipmanlar veri merkezinde, kablolar ise binanın ayrı bir noktasında ve paylaşımlı geçiş noktalarında, diğer operatörlerin erişemeyeceği biçimde konumlandırılıyor.


Star of Bosphorus Veri Merkezi Güvenliği

Veri güvenliği, siber suçlulara karşı koruma sağlamak için antivirüs programlarından ve güvenlik duvarlarından daha fazlasını ister. Star of Bosphorus Veri Merkezi'nde bulunan bilginin hırsızlık, vandalizm, doğal afetler, kazalar vb. olaylardan korunduğuna dair güvence sunulmakta. Fiziksel güvenliğin yanı sıra teknolojik destek de gerektiren bu konuda güvenceniz NGN uzmanlığı ile maksimum seviyede.



Star of Bosphorus'ta 7/24 güvenlik sağlanır, veri merkezinin altyapısı 7/24 izlenir ve tesis boyunca erişimi izlemek ve kaydetmek için birden fazla sistem, ekipman ve kontrol kullanılır. Ayrıca; NGN Star of Bosphorus Veri Merkezi'ne giriş ve çıkışlarda çift faktörlü kimlik doğrulama ve biyometrik kontroller yapılır.

Kapsamlı güvenlik özellikleri şunları içerir:
• Dijital kayıtlarla desteklenen, PCI-DSS sertifikasyonlarının gerektirdiği ölçüde endüstri standartlarını karşılayan, kamera ile izleme
• Biyometrik erişim kimlik doğrulama teknolojisine sahip akıllı kart okuyucuları
• Güvenli dolaplar ve kafesler
• Kapsamlı uygunluk ve denetim programları
• Ziyaretçi kimliği ve yetkilendirme



NGN Star of Bosphorus Yapısal Tasarım

İstanbul, binlerce yıllık sismik geçmişine bakıldığı zaman önemli bir deprem bölgesinde bulunuyor.

Bu nedenle İstanbul'da kurulacak bir veri merkezinde muhtemel bir deprem sırasında sismik izolasyon sistemiyle operasyonel sürekliliği sağlamak ve ekipman yatırımını korumak büyük önem taşıyor.


Dünyada kabul görmüş FEMA standartları doğrultusunda, son 2500 yıl içindeki sismik olayların korelasyonu dikkate alınarak depremde operasyonun devamlılığını sağlamak üzere tasarlanan Star of Bosphorus ile Türkiye'de bu alanda bir ilke imza atılmış. Türkiye'de ilk ve dünyada sayılı deprem riskini azaltmaya yönelik olarak tasarlanmış yapısal sismik izolasyonu ile Star of Bosphorus Veri Merkezi, depreme karşı binanın tamamının korunmasını sağlıyor ve deprem sırasında yaşanacak kesintileri ortadan kaldırıyor.

NGN Star of Bosphorus, bir veri merkezi için tüm gereklilikler dikkate alınarak projelendirilmiş ve inşa edilmiş. Yalnızca veri merkezi binası olarak hizmet sunmak amacıyla; ekipmanlar, beyaz alanlar, genel kullanım alanları, giriş-çıkış için en efektif yerleşim planı düşünülerek inşa edilmiş, her türlü ağırlık yüklemesine uygun tek katlı yapıdan oluşuyor.

Yapısal tasarıma verdiği önemin sonucunda, NGN Star of Bosphorus Veri Merkezi, 2019 Sign of the City Awards'ta ''En İyi Endüstriyel / Lojistik Yapı'' ödülüne layık görülüyor.


Barındırma Hizmetleri

Star of Bosphorus Veri Merkezi, BT altyapılarını güvenilir şartlarda barındırmak isteyen işletmeler için fiziki koşulları, enerji, iklimlendirme, ağ altyapısı ve fiziksel ve bilgi güvenliği kriterleri ile sürekli izlenen profesyonel bir ortam sağlar. Veri merkezi holleri kabinet tipi sunucu ve ağ donanımlarının barındırılması için özel olarak yapılandırılmıştır. Kiralanacak alan veya kabinler, müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilir.

Barındırma hizmetleri için gerekli olan yedekli enerji altyapısı, yedekli iklimlendirme (ısı-nem) ve fiziksel güvenlik Star of Bosphorus Veri Merkezi tarafından sağlanmaktadır. Gerekli durumda her türlü cihaz ve sistem Star of Bosphorus tarafından yönetimi de dahil olacak şekilde sağlanabilir.

• Hazır Kabin Kiralama: Veri merkezi standartlarına göre daha önceden hazırlanmış paylaşımsız kabin tipi (42U) bulunmaktadır. Bu kabinlerin tamamı şifreli ve kilitlidir.
• Kafesli Alan Hizmeti: Özel kafes alanlarındaki modüler kafes ve kilit sistemi ile ayrıştırılmış kabinlere sadece müşterinin yetkilendirdiği kişiler erişebilir. Bu alanlar özel güvenlik kameralarıyla da ayrıca izlenebilir. Bu servis birlikte yapılandırılması zorunlu en az 4 kabine ihtiyaç duyan müşterilere sunulabilmektedir.


1. Barındırma Hizmeti ile Sunulan Standart Servisler
• Sunucuların kabinlere yerleştirilmesi ve bakım çalışmalarında sunucuların kabinden çıkartılıp tekrar yerine takılması
• İsteğe bağlı KVM bağlanması
• Talep edilmesi durumunda müşteriye ait sunucunun fiziksel kontrolü
• Sunucu restart işlemi yapılması
• Talebinize göre Public/Private Ağ
• Servis sağlayıcıların Omurgasına Yedekli Bağlantı
• SPLA Kapsamında Lisanslama
• 7 Gün 24 Saat Kesintisiz Teknik Destek
• Smart Hands & Remote Hands
• Veri merkezi taşıma servisleri


2. Maliyetlerinizi Düşürün
Şirketiniz bünyesinde barındırılan sunucu ve sistem donanımlarını Star of Bosphorus Veri Merkezi'nde barındırarak BT maaliyetlerinizi ve iş yükünüzü minumum seviyeye indirebilir ve yüksek verimlilikte, daha az maliyetli çözüm sağlayabilirsiniz.

3. %99.9 Erişilebilirlik Garantisi
Barındırma hizmetinde minimum %99.9 erişilebilirlik garantisi verilmekte olup, bu oran, yurtdışı ve yurtiçi izleme sistemlerimiz tarafından aylık olarak ölçülmektedir.

4. 7/24 Destek
Uzman teknik kadro ile kiralık sunucularımızda 7/24 donanım ve yazılım destek imkanı sunulmaktadır.

5. Operatör Bağımsızlık
Veri merkezinde ağ altyapısı üç farklı telekom operatörü Türk Telekom, Turkcell ve Vadofone tarafından sağlanmaktadır. Bu sayede en yüksek bağlantı kapasitesine ve erişilebilirliğe sahiptir.

6. Sistem İzleme Hizmeti
Sunucu Barındırma hizmeti ile birlikte isteğe bağlı olarak ping ve izleme hizmeti sağlanmaktadır, bu kapsamda Web, MySQL, DNS gibi servisler teknik personelimiz tarafından izlenmektedir.

7. Yönetilen Hizmetler
Star of Bosphorus Veri Merkezi, Yönetilen Hizmetler adı altında topladığı yönetim hizmetlerini Bulut Hizmetleri ve Sunucu Barındırma Hizmetleri ile birlikte sunarak, kurumların operasyonel süreçlerinde çok daha verimli hale gelmelerine olanak sağlar. 7/24 hizmet anlaşmalarıyla tüm süreçlerin mükemmel bir şekilde islemesi, risklerin en aza indirilmesi ve kurumun her yönden kazançlı çıkması hedeflenir.

8. NGN Cloud – Bulut Hizmeti
Bulut Bilişim, işletmelerin dijitalleşme yolunda rekabet & maliyet avantajı sağlamaları ve sürdürmeleri için anahtar bir yoldur.

Bulut bilişim kullanıcıların verilerine, uygulamalara ve hizmetlere internet üzerinden erişimini mümkün kılar. Bulut sabit disk ve sunucular gibi maliyetli donanımlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve kullanıcılara her yerden çalışabilme olanağı sağlar. İşletmelerin %90'ından fazlası genel, özel veya karma bulut ortamlarında bulut teknolojisinden yararlanmaktadır.

NGN Cloud ile kurumların iş yapış şekillerini temelden değiştirecek çözümler sunulmaktadır. Bulut, sunucu barındırma ve daha pek çok ihtiyaca yönelik uygun maliyetli ve güvenilir çözümler, tam yedekli altyapı, uzman kadro ve kaliteli hizmet sunma hedefi, anlık ve kesintisiz erişilebilirlik sunan hizmet anlayışı ile tüm cihaz ve kullanıcı performans noktaları NGN Cloud'da tek bir platformda...




Avantajları Nelerdir?
• BT altyapı harcamaları CAPEX'ten OPEX'e taşınır.
• Lisans ücretlerinin düşürülmesi ile BT maliyetleri optimize edilir.
• NGN Bulut self-servis paneli üzerinden kolayca yeni bulut servis aktif edilir.
• ‘Kullandığın Kadar Öde' modeli ile saatlik faturalandırma hizmeti alınır.
• Donanım teslimatı ve arızaları ile oluşan proje teslim gecikmeleri önlenir.
• Güvenlik servisleri sayesinde veriler güvence altına alınır.

9. Veri Güvenliği Hizmetleri



Güvenlik Duvarı Hizmeti
Güvenlik duvarı yönetimi hizmeti ile kullanıcı kimlik doğrulama, denetleme ve loglama işlemleri gerçeklestirilmekte ve DOS atak koruması, S2S ve IPSEC desteği sunulmaktadır. İsteğe bağlı olarak dedike ve/veya paylasımlı güvenlik duvarı yönetimi hizmeti sağlanabilmektedir.

Yük Paylaşım Hizmeti
Website veya şirket uygulaması yoğun bir trafik ile karşılastığında, oluşan ek yükü farklı sunuculara dağıtarak kesintisiz çalısmaya devam etmesi ve bir sunucuda ya da uygulamada yaşanan sıkıntı giderilene kadar hizmetin diğer sunucundan akması için yedeklilik sağlanmaktadır. İsteğe bağlı olarak dedike veya paylaşımlı hizmet sağlanabilmektedir.


SSL VPN Hizmeti
Herhangi yazılım ve donanıma gerek kalmadan, çalışanlar internet üzerinden şirket ağına güvenli bir şekilde bağlanabilmektedir.

Dedike SSL VPN: Firmaya özel bir donanım üzerinden lisanslama ve uçtan uca Client to Site VPN desteği ile hizmet verilebilmektedir.
Paylaşımlı SSL VPN: Merkezi sistem üzerinden yönetim sayesinde, bu hizmet donanım ve lisanslama maliyeti oluşmaksızın sunulabilmektedir.

IPS/IDS Hizmeti
Müşteri sistemlerine internet üzerinden gelecek ataklar önceden tespit edilmek suretiyle bloklanarak, sunucular saldırılara karşı korunmaktadır. İsteğe bağlı olarak dedike, paylaşımlı ve hostbase IPS hizmeti sağlanmaktadır.

Virüswall Hizmeti
E-posta içerik ve eklentileri mesajlaşma sunucusuna teslim edilmeden önce antivirüs- antispam sunucuları ile IP bazlı taranarak, zararlı içeriklerden korunması sağlanmaktadır.

Web Uygulama Güvenliği Duvarı
İnternet ortamına açık olan web tabanlı uygulamaların korunması için tasarlanmış, donanımsal ya da bulut üzerinden koruma şekilleri ile sunulabilen bir hizmettir.

Geleneksel firewall ve IPS/IDS cihazlarının aksine sadece imza tabanlı değil, uygulamalara gelen trafiğin analizi yapılarak çıkan sonuçları degerlendirerek, sıfır gün atakları engelleyebilir.

Efficient IP-DNS
EfficientIP DDI çözümü SOLID Server, DNS-DHCP-IPAM servisleri için yüksek performanslı çözümler sunmak üzere tasarlanmış bir donanım paketidir. Ayırt edici özelliklerinden bazıları:

DNS Guardian: Volumetrik ataklar, gizli saldırılar veya güvenilir müşteri verilerindeki DNS tunnelling girişimleri sırasında yüksek performanslı bir saldırı tespit kapasitesi sağlamak için DNS sunucusunun işlemlerini analiz etmektedir. Benzersiz performansı ile ilgili istatistikleri sağlamakta ve ek aygıtlara ihtiyaç duymadan DNS trafiğini raporlamaktadır. İstatistik toplamak ve raporlar oluşturmak için ek bir aygıta ihtiyaç yoktur.

DNS Firewall: RPZ (Response Policy Zone) temel alınarak DNS trafiğini izlemek ve analiz etmek, kullanıcıları ve altyapıları DNS tabanlı kötü amaçlı yazılımlara karsı korumak için özel bir savunma katmanı sunmaktadır. DNS Firewall, bağlı cihazların kötü amaçlı yazılımlarla bulaşmasını önlemekte ve recursive DNS sunucularının etki alanlarına ve kötü amaçlı olduğu bilinen IP'lere erişmek isteyen istemcilerden gelen sorguları durdurmasına veya yönlendirmesine olanak tanıyarak etkinliklerini engellemektedir. Zararlı yazılım bulaşan cihazlar, zararlı etkinin hızla düzeltilmesi için tanımlanabilmekte ve şebekede yeri bulunabilmektedir.

Hybrid DNS teknolojisi, bir cihazda kolaylıkla ve şeffaf bir şekilde yönetilen sınıfının en iyisi iki DNS motoru ile zero day güvenlik açıklarının azaltma olanağı sunan SOLID server aygıtına da entegre edilmiştir. DNS Blast: 17 Milyon DNS QPS'e kadar cache DNS performansları sağlanmaktadır.


SONUÇ:

Büyük Verinin, Yapay Zekanın, Makine Öğrenmesinin, Veri Analitiğinin olmazsa olmazlardan olduğu günümüz dünyasında ve mesleklerin bir bölümünün Bilgi Teknolojileri temelli mesleklere evrileceği geleceğin dünyasında , yenilikçi teknolojiler ve çözümler ile ülkemizde bir katma değer yaratarak , daimi ve güvenilir teknolojiyi üreten NGN, hayata geçirdiği milli ve yerli verinin koruyucusu Star of Bosphorus Veri Merkezi ile ülkemizin doğrudan veri güvenliğini ilgilendiren ülkemiz verisinin ülkemizde kalması ve korunması konusunda geleceğimizi ilgilendiren değerli bir yol haritası çizmiştir.


Bu yol haritası baz alınarak, NGN benzeri teknoloji gruplarının daha fazla sayıda olması için yapılacak olan çalışmalar ülkemizin gelecektede GÜVEN içinde olmasının yol göstericileri olacaktır.




NGN Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su İnanç Erol – Necmi Özdemir

Sevgi ve Sağlıkla kalın...
ncmozdmr

Kaynaklar:
1.NGN
2.OGÜNhaber web sayfası- Veri madenciliği... Star of Bosphorus ile korunan veri Necmi Özdemir, 08 Temmuz 2019

Katkıları için Hüsnü Baysal'a teşekkür ederiz

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın