TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
Batuhan Zorlu

Batuhan Zorlu

Çerkes Hasanlar bitmez!

Milletimiz ve devletimiz darbeci hainlerden ve dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynamaya çalıştığı oyunlarla tarih boyunca mücadele etmiştir.
Çerkes Hasanlar bitmez!
Tarihimize baktığımızda bu darbeci hainlerin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde devletimize haince bir çok saldırıda bulunmuşlardır. 

Ancak dış güçlerin her zaman hesap edemedikleri ve anlayamadıkları bizim milletimiz vatanı ve devleti için canını seve seve vereceğidir. 

Tarih boyunca biz Türkler için vatan her zaman kutsal sayılmıştır. Binlerce yıldır bulunduğumuz toprakların değeri bizim için çok yüksektir. 

Türk milleti vatanı için 15 Temmuz'da olduğu gibi her zaman vatan hainlerinin karşısında dikilecektir. 

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan vatan hainlerine karşı milletimiz bir olup topa, tüfeğe, mermiye vücudunu siper etmiştir ve cuntacı hainlere geçit vermemiştir. 

Tarihimize baktığımız zaman nasıl ki Sultan Abdülaziz'e, Sultan Abdülhamid'e darbe yapılmışsa Cumhurbaşkanımıza da darbe kalkışması ve suikast girişimleri olmuştur.

Sultan Abdülaziz Osmanlı padişahlarının otuz ikincisidir. Tahta çıktığı zaman ülke bunalımdaydı ama Sultan Abdülaziz o şartlarda devleti düzenlemeye çalışmış hatta askeri bakımdan Osmanlı Devletini dünyada ilk üç devletin arasında bulunmasını sağlamıştır. 

Sultan Abdülaziz'in yaptıkları hem içimizdeki hainlerin hem de dış güçlerin işine gelmiyordu. Onun için Sultan Abdülaziz Han'a darbe planları yapmaya başlamışlardı. 

Bu hain darbenin başında ise her alanda padişaha ve devlet aleyhine entrikalar çeviren Hüseyin Avni Paşa vardı. Hüseyin Avni Paşa kibirli, kindar ve hırslı bir adamdı. 

Sultan Abdülaziz'in varlığı dahi onu rahatsız etmekteydi. Hüseyin Avni Paşa bu hain kalkışmada yalnız değildi. 

Mithat Paşa, Şeyhülislam Hayrullah Efendi ve bir çok hain devlet adamıyla birlikte darbeyi planlamışlardı. 

Şeyhülislam Hayrullah Efendi'den fetva almışlardı ve Sultan Abdülaziz Hanı tahttan İndirip Feriye Sarayına hapis etmişlerdi. 

Hüseyin Avni Paşa ve cuntacı arkadaşları Sultan Abdülaziz'in öldürülmesine karar vermişlerdi. Sultan Abdülaziz Hanı intihar süsü vererek iki bileğini birden kesip şehit etmişlerdir. 

Cuntacı hainler kutlamalar yapmaya başlamış her şey bitmiş sanıyorlardı ama vatan sevgisiyle yanıp tutuşan Çerkes Hasan'ı hesaba katmamışlardı. 

Çerkes Hasan Osmanlı'ya bu hain planı yapan, Osmanlı padişahını tahttan indirip şehit eden hainlere çok büyük bir ders verecekti. 

Cuntacı Paşalar Mithat Paşa'nın konağında toplanmışlardı. Çerkes Hasan silahlanıp konağa gelmişti toplantının yapıldığı odaya kadar çıkmıştı. 

Çerkes Hasan odaya girdiği an herkesi bir korku ve telaş kaplamıştı. Çerkes Hasan Hüseyin Avni Paşa'yı, Mehmet Raşid Paşa'yı öldürdü. 

Mithat Paşa'yı ve Ahmet Paşayıda öldürmek istesede öldüremedi çünkü kaçmışlardı. Çerkes Hasan yakalanana kadar bir çok haini öldürmüştü. 

Çerkes Hasan yakalandıktan sonra çok kısa süren bir mahkemeyle idam cezasına çarptırıldı ve idam edildi. 

Kindar Hüseyin Avni Paşa'nın ölümü nasıl sevinç ile karşılandıysa Çerkes Hasan'ın ölümü o kadar acı ve üzüntüyle karşılanmıştır. 

Çerkes Hasan'ın ölümünden sonra bir çok mersiyeler yazılmış ve kahraman olarak herkesin kalbinde yer almıştır. 

Bizim vatanımızda Çerkes Hasanlar, Ömer Halis Demirler ve Fethi Sekinler gibi kahramanlar hiç bir zaman bitmeyecektir. 

Allah vatanımıza,devletimize ve devlet büyüklerimize zeval vermesin.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın