TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
Galip Gezer

Galip Gezer

Büyük Buhran, Şangay İşbirliği Örgütü ve Üçüncü Dünya Harbi

Herkes bir şeyler yazıyor ülkemde. Kimi biliyor yazıyor, kimi ise yazıyor. Neden kimse büyük resmi görmek istemiyor? Halbuki her şey gün gibi ortada iken!
Büyük Buhran, Şangay İşbirliği Örgütü ve Üçüncü Dünya Harbi
Katar falan derken çok yazılıp çizildi ama işin rengi hiç de öyle değil. Sorun zannedilenden çok daha büyük. Hatta o kadar büyük ki tüm insanlığın sonunu getirebilecek kadar sıkıntılı bir durum.

Hadi hep beraber üst aklın planlarını ve masum insanların yok olmasıyla sonuçlanacak olaylar silsilesini inceleyelim...

ABD, 1920'li yıllarda yaşadığı büyük buhranı yüz yıl sonra tekrar yaşamak zorundadır. Bu buhranı yaşama sebebi olarak hem ekonomik çöküş hem de Amerika’da yaşayan 5600 cc motorlu arabalara binen, büyük evlerde rahat yaşayan, Arap’tan fazla müsrif davranan relaks Amerikalılar sebep olmuştur. 

Karşılığı olmayan 100 trilyon e-dolar (sanal para) ve Trump gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir lider. 

Ha Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ha Trump.  İkisi de dengesiz ve fevri hareketlerden kaçınmayacak kadar değişik bir yapıdalar. 

Trump bilindiği üzere doları değiştireceğini beyan etmiştir. Doları değiştirmek demek piyasada dolaşan 200 trilyon doların bir kereye mahsus net olarak piyasaya sürülmesi anlamına gelmektedir fakat Rothshild ailesinin bankalar arası gezen 100 trilyon e-doları olmadığı için hem Amerika hem de Yahudi lobisi çok zor durumda kalacaktır. Evet, Amerika’da büyük buhran başlamak üzeredir...

Gelelim Şangay İşbirliği Örgütüne.

Şiö, 1978 yılında ortaya atılan ve 1987’de uygulamaya başladığı üç aşamalı kalkınma stratejik planı için talep edilen yurtiçi ve yurtdışı güvenlik ortamını inşa etme politikasının bir parçası idi. 2030-2050 yıllarında tamamlanması öngörülen bu stratejinin bir ayağı olan Çin’in batı bölgeleri kalkınma planı da vardı. Ayrıca Çin’in kuzeybatı bölgelerinin ham maddeleri ile petrol ve doğalgaz gibi enerjilerin, kalkınmış olan doğu ve güneydoğu bölgelerine aktarılması politikası da söz konusudur. 

NATO tarzı bir güvenlik protokolü gibi kurulan bu örgütün önümüzdeki dönemde kabuk değiştirip ekonomik bir örgüte dönüşmesi ve sebep sonuç ilişkileri nedeniyle, dünyayı nasıl şekillendireceğini aşağıda açıklayacağız...

Üye ülkeler, gözlemci ülkeler, diyalog ülkeleri ve zirve misafiri olan ülkelerin nüfusuna, ekonomik güçlerine ve enerji rezervlerine baktığımızda net resmi görmek çok zor olmayacaktır.

ŞİÖ'nün asil üyeleri.

Çin:  1.420.000.000 nüfus 10 trilyon 360 milyar $ ekonomi. Dünyanın en büyük 6. doğalgaz üreticisi.

Rusya:  144.000.000 nüfus 1 trilyon 860 milyar $ ekonomi. Dünyanın en büyük doğalgaz üreticisi.

Kazakistan:  18.000.000 nüfus 187 milyar $ ekonomi. Uzay endüstrisi başta olmak üzere petrol, kömür, manganez, kromit, kurşun, çinko, bakır, titanyum, boksit, altın, gümüş, sülfür, demir ve çelik.

Kırgızistan:  6.000.000 nüfus. Radyoaktif elementler ve altın. Ekonomik güç belirsiz.

Özbekistan:  33.000.000 nüfus doğalgaz ve pamuk rezervleri ve ekonomik güç tam bilinememektedir.

Tacikistan:  8.500.000 nüfus alüminyum, kurşun, metal cevherleri.

Gözlemci ülkeler: İran, Hindistan, Afganistan, Moğolistan, Pakistan.
Toplam nüfus:  1.636.000.000
Ekonomik güç:  2.748.000.000.000 $
Dünyanın ikinci büyük nüfusu ve ikinci doğalgaz üreticisi.

Diyalog ülkeleri: Srilanka, Türkiye, Belarus.
Toplam nüfus: 112.000.000
Ekonomik güç: 960.000.000.000 $
Askeri ve stratejik konum açısından hayati önemde.

Misafir ülkeler: 
Bağımsız devletler topluluğu:   Azerbaycan, Türkmenistan. Belarus, Ermenistan, Moldova, Gürcistan ve Ukrayna.
Asean ülkeleri: Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya.
Toplam nüfus:  780.000.000
Ekonomik güç: 6.000.000.000.000 $

Rusya büyüklüğünde bir araziye sahipler ve elektronik piyasasına hakimler.

En büyük gaz ve petrol ürünleri çıkaran devletler hazar denizinde birleşecek ve ana dağıtım noktası bu bölge olacaktır. Avrupa kanadına petrol ve doğalgaz akışı güvenli olmayan Ortadoğu topraklarından sıyrılıp Hazar, Anadolu konsorsiyumuyla Türkiye üzerinden sevk edilecektir.

Sonuç:
Askeri güvenlik adı altında kurulan bu birlik seri şekilde kabuk değiştirip ekonomik bir örgüt olacaktır. Eğer tam birlik sağlanabilirse ki:20 yıl içinde sağlanacağı öngörülüyor. Bu gün için 4.158.000.000 luk nüfusu 22 trilyon 205 milyar dolarlık bir ekonomiyi yönetiyor olacaklar. 

Böylesine muazzam bir güç karşısında titreyecek olan Amerika İngiltere ve Yahudi lobisi iyice köşeye sıkıştırılacaktır. İsmi peng, çeng yada başka bir şey olacak olan bu ekonomik birliğin parası, tüm dünyada serseri kurşun gibi gezen körfez ülkelerinin dikkatini çekecek ve gerek askeri gerek mali konularda birliğe güvenen Araplar trilyonlarca dolar parasını ŞİÖ'ye akıtacaktır. Zaten zaruretten İngiltere ve Amerika’yla iş yapan Arapların bu konuda sıfır taviz göstereceği hepimizin malumudur. 

Bu durumda ABD önce Kuzey Kore’yi uçak gemilerinden atılan bombalarıyla tahrik edecek, Rus yanlısı Kore ise kendilerine direk ulaşabilecek en yakın termonükleer silaha sahip  Amerikan üssü olan incirliği vuracaktır. Pakistan ve Çin tarafından havada absorbe edilen Kuzey Kore’nin bombaları Türkiye'ye ulaşamayacak fakat üçüncü dünya harbinin çıkması engellenemeyecektir.

Gelişmeleri dehşet içinde izleyen Güney Amerika ülkeleri bir süre sessiz kalacak, daha sonra birleşik devletlerde ayaklanmalar çıkartıp eyaletleri ülkelere çevireceklerdir. Kara kıta sessizliğini bozacak ve Fransa sömürgesine son verecektir. Almanya kabuğuna çekilip bir müddet ambargo uygulayacak fakat bünyesinde bulunan 2030 yılı tahmini 12 milyon Türk ile cebelleşecek Bosna ve Arnavutluk’un beraber hareket etmesi üzerine Lihtenştayn üzerinden yeni bir yapılanma yüzünden bölünmeyle karşı karşıya kalacaktır. Bu karışıklıkta birleşik krallıkta irlanda ve iskoçya ayrılıkçı gruplar tarafından ele geçirilecek, Galler ingiltere ile devam edecektir. Günümüz ülke sayıları yüzde 40'lık bir artışa geçecektir. Artık dünya üzerinde petrol dolar üzerinden değil, yeni para birimi üzerinden işlem görecektir.

Japonya büyümeye devam edecek, İsrail Filistin yönetimiyle uzlaşma sağlayamayacaktır. Irak ve Suriye’den elini eteğini çekmek zorunda kalan ABD ve İngiltere meydanı Ruslara ve bize bırakmak zorunda kalacak ve sınırlarımızda Türkmeneli isimli bir tampon devlet kurulacaktır. PKK, İran, Türkmeneli ve Türkiye kıskacında kalacak ve yok olacaktır. Kasrı Şirin anlaşmasına sadık kalacak olan İran ile sınır sorunu yaşanmayacak fakat Güney Azerbaycan devleti Nahcivan, Ermenistan ve İran topraklarında varlığını başlatacaktır. Güney Azerbaycan ve Azerbaycan devletleri arasında protokoller yapılacak ve hazar denizine kıyımız olacağı kaçınılmaz bir gerçektir...

Katolik Roma 1.2 milyar yandaşını kaybedecek ve Vatikan Ruslar yüzünden ortadoks olacaktır. Protestanlar duruma hiç müdahil olmayacak ve Vatikan’ın yıkılmasını sadece seyredeceklerdir.

Dinsiz olan Çin ile yarı dindar olan Hindistan Göktengri inancını yaşam stiline yakın bulacak ve Türk ve Türki cumhuriyetlerin büyük bölümü bu inanç sistemini kabullenecektir.

Yine de her şeye rağmen güzel temennilerimle yazıya son vermek istiyorum. 

SON AÇ İNSAN DOYDUĞUNU İDDİA ETMEDEN YARADILIŞ GAYEMİZ ANLAM KAZANMAYACAKTIR...
Fakat şu bir gerçektir ki: Dünya 200 yıl gün yüzü görmeyecektir...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın