TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

104 Emekli Amiral'den 'Darbe Çağrısı'...

104 Emekli Amiral'den 'Darbe Çağrısı'...
Değerli dostlarım, Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana huzurumuza, iç ve dış barışımıza, ekonomik kalkınmamıza, tam bağımsızlık mücadelemize karşı birtakım müdahaleler olmuştur. Cumhuriyet henüz 50 yaşına girmeden gerçekleştirilen kanlı 1960 darbesini her 10 yılda yeni darbe ve muhtıralar takip etmiştir.

12 Mart 1971 Muhtırası, 12 Eylül 1980 Darbesi, 28 Şubat 1997 Muhtırası, 27 Nisan 2007 e-Muhtırası ve nihayetinde 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi ülkemiz tarihine kara birer leke olarak geçmiştir.

Önceki gece…

1081 yılından bu yana denizlere hakim olan şanlı Türk Donanması'nın 104 emekli amirali tarafından yayınlanan ve yeni bir "muhtıra" olarak kabul edilen bildirisi de, Türk demokrasi tarihine yeni bir kara leke olarak geçecektir.

15 Temmuz Darbe Girişimi'ne 103 gün kala, Montrö Sözleşmesi'ni desteklemek amacıyla yayınlanan "darbe imalı" bu bildiriyi şiddetle kınıyoruz.

Hukukun üstünlüğü çerçevesinde demokrasinin ülkemizde tüm kurum ve kuruluşlarda yaşatılması, geleceğe taşınmasının hepimizin görevi olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Farklı görüşlere sahip olsak da hepimiz milli iradenin yanında olmalı ve milli iradeye hep birlikte sahip çıkmalıyız.

Darbelerin ülkemize verdiği zararı, kaybettirdiği zamanı ve kardeşlik iklimine verdiği tahribatı bir kere daha hatırlatarak, 104 emekli amiral imzalı talihsiz bildiriye karşı milletimizin tek yürek halinde tepki göstermesi gerektiğine inanıyoruz.

Cumhuriyete ve demokrasiye bağlılık konusunda taviz vermeyeceğimizi herkesin görmesi ve bilmesi gerekmektedir. Dün darbelere tepkisini gösteren milletimizin bugün ve yarın da her türlü darbeye karşı aynı dimdik duruşunu sergileyeceğine inanıyoruz.

Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan eylemlerden uzak durulması, CIA, Pentagon, NATO ve birtakım ayrılıkçı terör merkezleri tarafından üretilen proje darbe planlarına karşı uyanık olunması, vatanını ve milletini sevdiğinden şüphe duymadığımız her kesimin görevidir.

Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Çünkü söz konusu vatansa gerisi teferruattır.
Hiç kimsenin şüphesi olmasın…
Allah'a emanet olunuz!

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Adnan Köymen Almanya stuttgarttan katılıyorum
    Sayın şehzadem yazınız ve düşünceniz muhteşem bende bir vatandaş olarak diyorumki bu vatan hainlerinin tüm rütbelerini söküp mal varlıklarına ve milletimizin Ödemiş olduğu vergi şerle şimdiye kadar aldıkları maaşları geri almak şart ve diğer terörist lerin gördüğü muamele ile muamele edilmeli bunların yanında kimler varsa hepsi büyük elçilik yapmış sözde Türk vatandaşı aslında ABD ve ya İsrail vatandaşı bu hainler hep birlikte bunlara tepkimizi koymalıyız bu ülke öyle kolay kazanılmadı başta atamız Sultan Alpaslan olmak üzere ve atalarımız Süleyman şah ve atam Ertğrul gazı atam Osman gazı ve gelmiş geçmiş tüm atalarımın mekanları cennet eylesin Allah sizlerde uzun ömür versin kalın sağlıcakla
  • Elife Demircan
    Bunlara geçit vermeyeceğiz Şehitlik mertebesi hayalimizdir
  • Birsen Kolay
    Bizler Nöbetteyiz HİÇ bırakmadık
  • Fatih sultan mehmet
    Kıymetli Sehzadem, ülke olarak şu anda yaşadıklarımız ulu hakan sultan Abdülhamid han ın yaşadıklarından farklı değil.Bu 104 emekli ... kime hizmet ediyorlar sanırım tüm milletimizin bunda bir fikri var.hatırlarsınız size gezi parkının ibb ile olan hususu hakkindan tgrt haberden cem küçük'ün ibb'yi haklı bulduğunu bunun üzerine konuyla ilgili zatı şaheninizin ogün haberdeki yazısını okuması için kendisine atmıştık.ancak kendisi bizi instagramda engelledi.bu olay bana cennet mekan ulu hakan Abdülhamid han ınmızin ne kadar zor çetin bir saltanatı olduğunu bir kez daha gösterdi.Allah'ım devletimize milletimize zeval vermesin inşallah.Allah sizlere uzun bereketli ömür versin inşallah ŞEHZADEM Allah yar ve yardımcınız olsun devletimiz var olsun kahrolsun pkk feto ve uzantıları.👊👊👍👍👏👏✋✋✋💚❤⭐🌙⭐🌙👑👑👑
  • Belma
    Birliğimizi beraberliğimizi soysuz kanı bozuklara bozdurtma Allahım
  • erol k
    bunlar ülkeyi darbeyle kurmuş darbe higenlerine işlemiş
  • Akgül
    Sanırım bunlar hala fetönün gün yüzüne çıkmayan şebekelerinden bir gruptu, bence rütbeleri ve emeklilik özlük hakları geri alınmalı