TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Ben Şanlıurfa'yım..

Değeri okuyucularımız geçen hafta malumunuz Şanlıurfa'ya bir ziyaretim oldu. Bu benim Şanlıurfa'ya ikinci ziyarettim.
Ben Şanlıurfa'yım..
İlki Paytaht Abdülhamid dizisi oyuncu ve senarist ekibiyle gelmiştim. İlk gelişim pek kısa Urfa’yı tanımak iki gün az. Son gidişim ise tam bir hafta kaldım. Bir çok tarihi mekanları görme fırsatımız oldu.

Tabiki başta malum olan yerler ve en son Göbekli Tepe. Göbekli tepe Urfa için çok büyük bir buluş hatta dünya için çok büyük bir buluş. Umarım bu buluşta çok yakın zamanda turist akınına uğrayacak.



Ben Güzel Urfamınızı balıklı göle Hz İbrahim ile Hz Eyüp'le. Hz Yousf'le. Ve nice nice peygamberlerle. Haranla ve tarihte ilk Üniversite. Harandaki o eski evleri. Hatırlanması ve akıllarda kalmadı gerek. Göbekli Tepe evet insanlık için büyük buluş şüphesiz ama onunla anılmak istemez Urfa'm.

Ey güzel Urfam
Peygamberlerin şehri, Hz. Ademin indiği yersin Hz. İbrahim'in yaşadığı yersin Hz. İbrahim'in ateşe atılıp ve o Gökten inen Furatın suyla Ateşi söndüren sensin. Hz Eyübün çile çektiği mekansın etrafında cennetten bir ırmak akarsın Fırat'ın sensin.

Nice nice devletlerin medeniyet kurduğu bu mekanda sensin. Emeviye Abasiye başkentli yapasın. Yavuz Selim'in Çaldıran savaşında imdadına yetişen sensin. Her ırktan barındıran Türkiye ile Kürdüyle Arabıyla barındıran sensin. Dünyaya insanlık ve medeniyet hoş görü öğreten sensin. O begüzel insanı var. Kahve diyince yüz yıllardır efsane kahvenin yapılışı o güzel Mırra kahvenin diyarısın.

Evet değerli dostlarım. Beni bu güzel şehirde misafir eden büğümüz Abdülhakim Taşkın, medresesinde misafir ederek gönlümüzü fethetti. Allah razı olsun.

Güzel ülkem Türkiyem seni çok çok seviyorum. Efendim güzel bir şiirle bitirmek istiyorum
Allah'a emanet olunuz.. 



Peygamberlerin diyarıyım
Aşıkların mekanıyım
Medeniyetlerin başkentiyim
Benim ben... Ben Şanlıurfa'yım

Dağlarda sesim yankılanır
Dünyada nefesim sevdalanır
Gönüllerde adım anılır
Benim ben... Ben Şanlıurfa'yım

Balıklıgöl'üm esrarengiz
Harran'ım bilgide deniz
Suruc'um dillerde eşsiz
Benim ben... Ben Şanlıurfa'yım

Halfeti'm evrende fert
Bozovam dünyada tek
Urfalım Türkiye'de mert
Benim ben.. Ben Şanlıurfa'yım

(Ferhat güneş)

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Uzman Yorumcu
    Şehzadem bu yabancı turistler için özellikle ecnebiler için göbekli tepe ön plana çıkarılıyor.Aslında Hz İbrahim Hristiyanlıkta da önemli bir peygamberdir ama avrupada dine inananların oranı çok düşükmüş ve bu bölgede taşa kazınmış bazı semboller daha sonra başka yerlerde görülmüşse araştırmacılarda gelip inceleyebilirler bu nedenle göbekli tepe önem kazanıyor. Ama ben buraya babamı annemi götürsem bu ne böyle taş yığını derler zaten mecburen balıklı göle gideriz
  • TÜRKAN DİLLİ
    Sayın şehzadem urfa çok manevi bir şehrimiz bende çok beğenmiştim
  • Günay Ramiz İbrahimoğlu
    Hayırlı günler.Şehzademiz sayın Orhan Osmanoğlu ,bilgi dolu güzel makale için teşekkürler!Bizim için mücizelerin diyarı kutsal bir şehre dönüştü Şanlıurfa 🙏