TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
Şehzade Orhan Osmanoğlu

Şehzade Orhan Osmanoğlu

Kurt içerden yıkar..!

Kıymetli okurlarımız,
Kurt içerden yıkar..!
Bir hadisde Efendimiz şöyle buyurur; "Her gelecek yakındır."

Bir siyasi parti seçimin ertesi günü gelecek seçim müzakerelerine başlıyor ise o parti kurumsallaşmış demektir.

Türkiye siyaseti bir türlü "Kurumsallaşma" kavramı ile tanışamadı gitti. Tıpkı dernekler, vakıflar,
odalar gibi.

Dost acı söyler. Acıyı dost söyler. İskender kendine danışman almış. Altı ay sonra işine son vermiş.
Danışman sormuş-Ne oldu sayın İskender? İskender demiş-Altı ay boyunca hiç mi hata yapmadım?
Size hatanızı söylemeyen danışmanınız ya haindir, ya cahil.
Bir zamanlar ANAP, DYP, SHP, AP, DP Türkiye'nin gündeminde idiler. Şimdi tarihin tozlu raflarındalar. Bunlar nerede hata yaptı gerekli analizler yapılmıyor.

Siyaset hakkın rızasının kazanılacağı âli bir makamdır. Genişliği yerle gökler kadar olan sonsuzluk cennetlerini kazanma yeri olabilir.

AK Parti'nin katılamayacağımız, ivedilikle müdahale edilmesi gereken hatalarını müşahade ediyoruz.

Hatalar;

1. Halka tepeden bakan, iş takipçisi, geldiği zaman il binasının çatısına keskin nişancı çıkaran, şehir trafiği kapatan, telefonlara çıkmayan, sülük, hırsız, hıcip, ense tiplerden kurtulmalı.

2. Bugün AK Parti bazı ilçe yönetimleri 25 asil, 25 yedek üye sayısını dahi tamamlayamamakta

3. Şöyle bir hadiseye duyduk; ikinci kez bir ilçede belediye başkanı olan kişi il binasının çıkış kapısını bilmiyor!
Ve eminiz bir çok milletvekiline, vekil oldukları il binasının krokisini çiz dense çizemez ve bu TBMM'deki diğer partiler için de geçerli. Ne hazin. Ağla gözlerim gülmesem gayri..

4. Çok sinsi usandırma çalışması yapılmakta; Reis'den o kadar çok bahsediliyor ki sosyal medyada usandırma boyutunda ve bunların çoğu AK Parti'li değil..

5. Dört bin küsür tarihî eşya getirildi ama Bellini Tablosu kadar gündem olamadı ise bir daha düşünün..

6. Kıbrıs'a su götürüldü, pandemi ile destansı mücadele verildi, otoyollar kazaları engelledi, akaryakıt kullanımını azalttı, savunma sanayiinde inanılmaz başarılar yapıldı, nükleer santraller yapılıyor, yetimlere-yaşlılara hizmetler hayal ötesi, dış politikada çok iyi noktadayız... Ama bunlar teknik dillerle anlatılamıyor..

7. Hizmet içi eğitimde geç kalındı,

8. Üç dönem sözünüz çabuk unutuldu. Bu da ense takımının işine geldi. Emekli vekiller rektör oluyor. Başarısız belediye başkanı milletvekili oluyor. Gerek 17-25 aralık gerek 15 temmuz çalışmayan partililer için ballı kaymak oldu. Her
problemli dönemlerde onların yüzünde güller açtığını görmek mümkün. Sadece yüzlerine bakın görmek için yeter..

9. Her kaybedilen seçimde "mesajı aldık" dendi. Ama ha bire ilinde başarısız olan vekiller yükseldikçe yükseldi!

10. Partiye yakın basın kurumlarının milli ruha aykırı duruşları.

Çözüm tekliflerimiz:

1. En az üçte bir milletvekili çarşaf liste ile seçilmeli yani dar bölge seçim sistemine geçilmeli

2. Acilen bir yolsuzluk anayasası hazırlanmalı. Halkın kontrol edebileceği bir yapı güven verir. Bütçe emanettir..

3. Hizmet içi eğitim her türlü şartlar altında devam etmeli..

4. Bedel ödeyecek kaybeden. Bu işin ciddiyetini herkes anlayacak..

5. Araba plakalarında AKP harflerini yasaklayın. Sosyal basına daha ehemmiyet verin. Her sese kulak verin. Size oy vermeyenler neden vermiyor iyi araştırın..

6. Anketlere farklı pencerelerden de bakın artık. İstihbarat çağı da denebilir bu döneme ama herkesten Sherlock Holmes gibi düşünmesini bekleyemeyiz..

7. Derdi vatan olan, projeci dava adamlarını etrafınıza toplayın. Aksi takdirde "ah vefa" yazıları yazmak zorunda bırakırlar sizi..

8. Kooperatifçiliğe önem verin. Teşvik edin. Atölyeciliği teşvik edin. Küçük esnafı koruyun boğdurmayın kapitalist keferatül fecera yapılara. Memurlar ve emekliler cumhuriyeti olacağız aksi takdirde. Bunlar çözüm değil..

9. Para vakıflarını inşa ve ihya edin

10. Okullarda tefsir, hadis derleri konmalı. Elmalı tefsiri, Buhari hadis şerhi cumhuriyet kurulunca yazıldı. Muhtasar ve el muhtasar-ul muhtasar şeklinde tüm okullarda okutulmalı. Zira en büyük düşman cehalettir.

11. Bu ülke tam kavşakta. Dolayısıyla, projeler hayata geçirilirken, "hele şu dönem bir geçsin" aldatmacasından kurtulun. Bu coğrafya bu. Hep çalkantılı olacak ila yevm-i kıyame. Bu böyle kabul edilecek!

Dünün güneşi bugünü aydınlatmaz. Dua ediyoruz bu konuda haklı çıkmamak için. Yarın çok geç olmadan.!

Kalın ilim ile, sağlık ile, iman ile...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
  • Halil
    Şehzade :))
  • Naz
    🌹💕
  • Cengiz Kazak
    İşte bu Şehzadem. Kimsenin dile getirmediği bu. İl ve ilçe yönetimleri oy veren veya vermeye meyilli halk ile Reis ve yanındaki halis düşünceye sahip ekip arasında çözülemeyen koca bir düğüm. O düğüm çözülse koşmayı bırakın uçacak ülkemiz. Fikrinize kaleminize sağlık. Ama icraat noktasında sizi de siyasi kadrolar içinde görmeyi arzuluyoruz.
  • Uzman Yorumcu
    Şehzadem güzel yazmışsınız ancak peygamberimiz öldüğünde dahi bazı sahabeler zekat vermeyiz dediler Hz Ebubekir onlarla savaştı. Ne yazıkki güce meyil insanın fıtratında var. Ben her zaman hanedanın hiçbir partiye üye olmadan tüm partilerle iyi ilişkiler kurmasını savundum partiler değişir ama bazı şeyler değişmez yarın başka parti gelip hanedana ve ceddimize dusmanlık yapmasin bunun kültürel atmosferi saglamak hanedanın üyeleri üzerine bir borctur. Hanedan partiler üstü konumunu korumalı gecen günkü bildiri yakışık almadı diye düşünüyorum hanedanimiza afiyetler dilerim
  • Safıye turan
    Çok güzel anladınız haklısınız. Katılıyorum size
  • Nezahat Türkbay
    Güzel tesbitler,Lakin siz ve sizin gibi uyaran insanların duymamaızlıkdan gelmelerinr anlam veremiyorum.
  • HÜLYA DURSUN
    DEYERLİ ŞEHZADEM TAMDA İÇİMDEKİLERE TERCUMAN OLMUŞSUNUZ , BİRKAÇ YILDIR BİZATİHİ BULUNDUĞUMUZ YERDEKİ YÖNETİME DEFAATLE SÖYLEDİK UMARIM SİZİN SESLENİŞİNİZE KULAK VERİRLER YOKSA DURUM SİZİNDE BİLDİYİNİZ GİBİ HİÇ İYİYE GİTMİYOR MAZALLAH TABİKİ AMA DURUM BU SAYGILAR HÜRMETLER RABBİME EMANE OLUN.
  • Hatun Kaya
    Çok gűzel yűreğinize saģlık.
  • Halil
    Her partinin bir dönemi vardır. Parti kendini yenileyemiyorsa geçmişte olduğu gibi yerini başka bir partiye devreder.