​İyisi kötüsü ile..

Kocaman bir yıl geçirdik pek iyi diyemem yani bu iyilikler maalesef bireysel olmuyor, olamıyor.
Siyasi belirsizlikler arka arkaya gelen seçimler, ekonomik sarsıntılar durmayan ölüm ve şehit haberleri gözü yaşlı anneler bizleri çok üzdü, derinden yaraladı. Keyif kalmadığı gibi yediğimiz içtiğimiz kursağımızdan inanın geçmedi.

Şükürler olsun Allah’ıma her şeyin iyi gideceğini arzu ettiğimiz bir yıl başlıyor. Tabi ki sabır etmeden selamet gelmez. Güney doğudaki tatsızlıklar ve topraklarımıza sahip çıkmak için çekeceğimiz sıkıntılarda bittikten sonra Allah’ın izniyle karanlık günler geride kalır ve hep birlikte aydınlığa çıkarız.

Bu gün lapa lapa kar yağdı çok güzel ama sokaktaki aç, evsiz, barksız insanları, sokaktaki ve doğadaki hayvanların perperişan olduğunu düşündükçe inanın keyfine varamıyorum, hiç bir zevk alamıyorum. Allah’ım hepsini korusun çarelerini versin inşallah derdi verip dermanını bulan rabbim.

İşin bir öteki yanı ise cıvıl cıvıl karı bekleyen çocuklar. Onların sevinçlerini görüp keyifleniriz. Bütün çocuklarda aynı ‘Anne kar ne zaman yağacak’ sorusu ile endişe ve bekleyiş içindelerdi ama artık cıvıl cıvıl kartopu oynayarak yollarda okul çantalarının üstünde kaymaya başladılar bile.

Şimdi sıra yılbaşı gecesi birbirimizi bütçemiz boyutunda sevindirmeye geldi.

Almayan, alamayanlar hiç üzülmeyin içten gelen güzel bir öpücük bile en büyük hediye yerine geçer canlarım.

Ümitlerimizi hiç bir zaman kırmayacağız. ‘İnsanları yasatan ümittir’ bunu hiç unutmayacağız ve hayallerimizin peşinde koşacağız. İnanın istemesini bilmek çok önemlidir. Allah er ya da geç hayalleri bir ucundan yakalatır.

Ben bu yeni yılda bütün hastalara şifa, dertlilere derman, kader mahkumlarına sabır, şehitlerimize rahmet, ailelerine tevekkül diliyorum. Yeni yılda milletimin, memleketimin refaha kavuşmasını ve kem gözle bakanların ve hainlerin cezalarını bulmasını diliyorum.

Siz değerli okurlarım yeni yılınız kutlu, sağlıklı ve bereketli olsun. Tekrar buluşmak üzere büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim...

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın