TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09

Kara para, iğrenç para..

Bu gün size kara paradan bahsedeceğim. Kara para, kanunsuzca hileli yollardan cebinize giren, ailenizin boğazından geçirdiğiniz haram paradır.
Kara para, iğrenç para..
Siz bu parayı hile hurda yapmadan şeref ve namusunuzla asla kazanamazsınız. Bunun çeşitli yolları vardır. Şimdi de size bu işin çeşitlerinden bahsedeceğim. Yani kara para nasıl, hangi yollardan kazanılır. Daha da kızdırırlarsa kimler yapıyor onu da yazıveririm ha...

Kara para silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, taş pırlanta gibi değerli taşların kaçakçılığı, ilaç kaçakçılığı yani kayıt dışı elde edilen gayri resmi büyük meblağ paralardır. Daha türlü türlü şekli vardır. Bu parayı hesabınızda gösterebilmeniz için bu parayı aklamanız lazımdır.

Aklamanın çeşitli yolları var. Sınır dışında dünyanın bir çok yerinde vergi sisteminin işlemediği yerlerdeki bankalar para aklama cennetidir. Parayı başka bir isimle yatırır ve para sirkülasyonunu oradan yaparsınız. Daha sonra detaylarını yazacağım.

Bir başkası ise canlı paranın çok döndüğü işyerleri mesela restoran, kafe, bar, bistro, araba yıkama yerleri kurarsınız, para orada akar kazanç kayıp, o tür işlerde pek tespit edilemez. Günde kaç araba yıkadın, restoranda ne kadar sattın gibi.

Devamlı zarar göster, masraf gösterirsiniz ispatı, tespiti zordur..

Yani yasa dışı elde edilmiş parayı önce kaynağından kopartıp, sonra yasal bir hale getirilme işlemi..

Kulaklarınızda kalmıştır herhalde şu hayali ihracatlar ve sonrasında alınan vergi iadeleri, yani devleti dolandırmak. Hayali işte adı üstünde. Yurt dışına saçma sapan şeyler ya da işe yaramayan nesleler, gümrükten sahte faturalarla geçirilip sonrada yüklü miktarlarda devletten dolar ($) olarak  tonla para almak.

İster yurt içinde ister dışarıda istediğin gibi harca harca bitmez. Tabii ama vicdan açısından kılıfını uydurmazsan büyük cesaret ister.

Neden bu konuya değindim; o kadar enteresan ve dipsiz kuyu bir konu ki epeyce bir zamandır bazı insanların olağan üstü para harcamaları dikkatimi fazla çektiği için ve konuyu genel olarak incelemek ve yazmak istedim. Bugün böylesine bir kabaca değindim ama bekleyin ve takip edin size çok ama çok enteresan yazılar döktüreceğim bu konular hakkında. Bu yazıların bazılarında belki sizde tak diye bir şeylerin farkına varacaksınız.

Değerli okurlarım, bu haftalık böyle olsun yakında buluşuncaya kadar hoşça kalın sağlıkla kalın…

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın