TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
Şükrü Serhat Serdaroğlu

Şükrü Serhat Serdaroğlu

Umut

Umut
Geçtiğimiz Pazartesi günü itibariyle AK Parti aday belirleme sürecini tamamlayıp hazırlamış olduğu listeye son şeklini vererek kamuoyu ile paylaştı. 

Öncelikle ülkemize ve ülkemizi İslam dünyasının varisi olarak kabul eden din kardeşlerimize, bunun yanı sıra gönül coğrafyamızın ulaştığı ve birçoğu ile yüzlerce yıl kader birliği yapmış olduğumuz ülkelerin ümmet umudu ile yaşayan insanlarına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Evet, insanoğlu olarak yaradılış gereği umut ile yaşıyoruz “Umut fakirin ekmeğidir, ekmeğinin katığıdır” sözlerindeki insanımızın beklentisi gibi…

Ancak insanın hayali ne kadar büyükse umudu ve hayal kırıklığı o denli büyük oluyor. 

Yazımın başında da bahsetmiş olduğum gibi ülkemize umut bağlayan büyük bir İslam coğrafyası var, her ne kadar bazıları yönetim kadrosu bizlere karşı dostane duygular beslemese dahi halkların kahir ekseni ülkemize hem güveniyor hem canı gönülden seviyorlar…

AK Partinin belirlemiş olduğu bu listenin objektif olarak bakıldığında hemen her kesim tarafından bir umut olarak algılandığını düşünüyorum;
Bir nebze dahi olsa metal yorgunluğundan kurtulmuş olması; umudunu dinamizme bağlayan seçmen için umuttur.

Adı yolsuzluğa karışmış olan bazı isimlerin tekrar aday gösterilmemiş olması daha dürüst bir yönetim arzu eden seçmen için bir umuttur…

Erken seçim sonrası oluşacak sistemle birlikte ülkemizin sıkıntılarından kurtulacağını bekleyen insanımız içinde umut güçlü Başkan ve güçlü Türkiyedir. Tabi bunların yanı sıra Metin Külünk, Şamil Tayyar, Mehmet Metiner, Reşat Petek, Burhan Kuzu gibi Fetö ile mücadelede öne çıkan isimlerin listeye girmemesi, Fetö terör örgütüne ve bu örgüte üye olup kaçak göçek, kripto, mahkum olarak hayatına devam eden, sempati duyan hatta maddi ve manevi destek olan soysuzlara umut ve cesarettir.

Bülent Arınç’ın oğlu aday listesine alınmış olması AK Parti içindeki kırgınlıkların ortadan kalkmasını isteyenler için umuttur.

Yakınları içinde Fetö terör örgütü üyesi olduğu için veya iftira sebebiyle zarar görmüş, işi bozulmuş kimi suçlu veya masum insanların umudu ise bu listenin Fetö ile sulh’a vesile olacağına inanmaları istikametindedir….

Listelere giremeyen bazı güçlü isimler sayesinde AK Partinin oy kaybedeceğine inanan muhalefetin umudu ise daha yüksek oy ile siyaset sahnesinde çok daha etkili rol almaktır.

Gayet tabi Erdoğan’sız AK Parti veya AK Partisiz Erdoğan planları yapan bir takım zümre ve ihanet çetesinin umudu ise mevcut liste ile seçimde AK Partinin hezimete uğraması yönündedir tabi bu umut aynı zamanda bütün terör örgütü ve onlara her konuda destek olan ve yardımını esirgemeyen düşman ülkelerinde ortak arzusudur.

Liste açıklandıktan sonra iktidar partisi adaylarının dahi umudu arttı, eee kimisi için önündeki engelin kalkması söz konusu olurken kimisinin ise yıldızının parladığı malumdur…

Muhalefet adaylarının durumunda da pek far olduğu söylenemez, kısa ve karışık olan seçim süreci sayesinde birçoğu “Onlar yoksa veya bunlar varsa artık ben seçilirim” umudunu taşıyorlar…

Bazı küçük illerimizde ise farklı sıkıntılar söz konusu mesela; “Zaten millet vekili sayımız az, bizi temsil edeni biz tanımıyoruz, oda bizi…. nerden çıktı şimdi bu ithal aday” diye feryad edip umudu başka bahara kalan seçmenimizde var…

Gelelim Reisin umuduna; ağırlık olarak AK Parti Genel Merkezinin yetkili komisyonlarınca hazırlanan mevcut liste ile seçimler sonrası mecliste çoğunluğu elde etmek umudunda olduğunu sanıyorum. 

Benim umudumu merak ediyorsanız; ‘Reisin muhakkak bir bildiği vardır’ deyip daralan gönlümü rahatlatmaktan öte gitmiyor.

Tabi baştan da söylediğimiz gibi, 
Umut kimine ekmek, kimine katık! 
Kimine kahkaha ile geliyor, kimisine gözyaşı ile….

Şehri Ramazan hürmetine kafirlere, münafıklara, fasıklara ve yalancılara karşı devletimi milletimi sen esirge sen koru Yarabbi. 

Selam ve dua ile….

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın