TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Bu açıklama Kastamonu gündeminin ne kadar dışında olduklarının bir belgesi

Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu, CHP Parti Sözcüsü Kurt’un Akıllı Şehirle ile ilgili açıklamasına cevap verdi
Bu açıklama Kastamonu gündeminin  ne kadar dışında olduklarının bir belgesi
İrfan Salcı -

Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, CHP İl Başkanlığı Parti Sözcüsü Özlem Kurt’un Akıllı Şehir projeleriyle ilgili belediyeyi konu alan açıklamasına cevap verdi.

Belediyenin Akıllı Projelerle ilgili yaptığı ve seçim beyannamesinde var olançalışmaların kendilerine öneri olarak sunulduğunu ifade eden Başkan Vidinlioğlu, Akıllı Şehirler ile ilgili başlatılan projeleri gazete kupürleri örneğiyle tarih tarih açıkladı.

Başkan Vidinlioğlu, CHP sözcüsünün açıklamalarına “Şimdi belki bu açıklamada kötü bir niyet yok ama defaten bazı şeyleri söylememe rağmen yine aynı güzergah üzerinden ilerliyoruz. Bu açıklama Kastamonu gündeminin ne kadar dışında olduklarının bir belgesi oldu”  diyerek cevap verdi.

Başkan Vidinlioğlu açıklamasında şunları söyledi:

“YAPTIKLARI AÇIKLAMA GÜNDEMİN DIŞINDA OLDUKLARININ BELGESİ

Dün Akıllı Kent ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Parti Sözcüsünün bir açıklaması oldu. Hemen hemen Belediye Başkanı olmamın sene-i devriyesine geldik. İlk günden beri; ben fikre açığım, öneriye açığım, şehir adına ortak aklın peşindeyim doğru olan şeyleri birlikte yapalım diye söyledim.

Şimdi belki bu açıklamada kötü bir niyet yok ama defaten bazı şeyleri söylememe rağmen yine aynı güzergah üzerinden ilerliyoruz. Bu açıklama Kastamonu gündeminin ne kadar dışında olduklarının bir belgesi oldu.

SEÇİM KATALOGUMUZDAKİ PROJELERİ BİZE ÖNERİYORLAR

Daha önce mecliste de gündeme gelmişti. Bizim seçim kataloğumuzda yer alan ne kadar projemiz var ise bize öneri olarak geri söyleniyor! Şu da yapılsa iyi olur buda yapılsa iyi olur diye! Biz zaten bunu akıl etmişiz ki projelerimiz arasında açıklamışız! Projelendirmişiz ve imkanlar ölçüsünde bu projeleri peyderpeyyerine getireceğiz. Bizlere açıkladığımız projelerle ilgili hatırlatma yapabilirsiniz. Daha önce açıklamıştınız bu ne oldu diyesorabilirisiniz. Ama bu izlenilen yöntem doğru gelmiyor.

TÜRKİYE’DE BİR SEÇİM KATALOGU OLMADAN SEÇİME GİRDİLER

Her halde Türkiye’de  seçim kataloğu olmadan seçime girilen yegane ildir Kastamonu. Bir tane önerdiğiniz proje yok idi. Kataloğunuz, projeniz yoktu. Sonra bizlerin kataloğu üzerinden şunları da yaparsanız iyi olur bunları yaparsanız iyi olur açıklamaları çok sağlıklı olmuyor. Burada kötü bir niyet aramıyorum fakat eksik bilgi var yada gündemi takip etmemek var.

 

MUAMMANIN NEREDE OLDUĞUNU KAMUOYU KARAR VERECEKTİR

CHP İl Başkanlığı Parti Sözcüsü Akıllı Kent uygulamalarının örneklerle akıllı kent uygulamalarının yerine getirilmesi gerektiğini söylenmiş.

Yine CHP Parti sözcüsü aynı açıklamada  “21. yüzyılın ilk çeyreğini tamamlamaya yaklaştığımız bu yıllarda teknolojinin de her gün değişim ve gelişimi sonucu belediyecilik hizmetlerinde de köklü değişimler yaşanmaktadır.Kastamonu ilimizi ele aldığımızda bu değişime ne kadar ayak uydurabildiği bir muamma olarak göze çarpmaktadır” demiş.

 

Ortada bir muamma var ise bu bizden kaynaklanan bir muamma değildir. Bizim her şeyimiz şeffaf ve açıktır. Gayet netiz. Tarih tarihyapacağımız açıklamanın ardından muammanın nerede olduğunu kamuoyu takdir edecektir.

 

 

UYGULAMAYA KOYDUĞUMUZ İŞ BİLE BİZE ÖNERİ OLARAK SUNULMUŞ!

CHP Parti sözcüsü açıklamasının devamında “Örnek verecek olursak; ücretsiz wi-fi alanları, akıllı park alanları, mobil bilet uygulamaları içeren toplu taşıma sistemleri, enerji verimliliği, akıllı bina ve trafik uygulamaları, akıllı güvenlik sistemleri, dijital kiosklar gibi birçok uygulanabilir alan ve yöntem bulunmaktadır. Bu sistemler gün geçtikçe yaygınlaşmakla birlikte şehir hayatına tasarruf ve kolaylıklar getirmektedir” demiş ve Avrupa ülkelerinden örnekler vermiş ve bu yöntemlerin ilimize kazandırılması gerektiğini iletmiş.

 

Ücretsiz Wi-fi alanlarını oluşturmaya bundan aylar önce başladık. Basın da bu haber oldu. Kamuoyu bugün Cumhuriyet Meydanı, Nasrullah Meydanı ve Şehirlerarası Otobüs Terminalimizde bu uygulamanın başladığını biliyor. Aylar sonra çıkıp bize ücretsiz Wi-fi alanları önerilince işte gündemden ne kadar uzak olduğunun göstergesi bu.

BİZ DERSİMİZİ İYİ ÇALIŞTIK

Basın açıklamasına geçmeden önce yaptığımız sohbette ülkemizin gündeminde olan bir virüs salgınına değindik. Virüs salgınıyla ilgili biz ilk dezenfekte çalışmaları başlatan illerden biriyiz. Halk Otobüsleri, parklar, camiler, duraklar, okullar, resmi kurumlar dahil dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Büyükşehir belediyeleri dahi bizden bir hafta sonra dezenfekte çalışmalarına başladı. Biz Kastamonu’da yaşayan hemşehrilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Biz dersimizi iyi çalıştık. Uygulama noktasında herkesten önce ön alıp çalışmalarımızı yerine getirdik. Bu konuda iddialıyım Türkiye’de en son eleştirilecek belediye Kastamonu Belediyesi dir. Dezenfekte çalışmalarına başlayan ilk üç ilden biriz bu kadar kapsamlı yapan da tek iliz.

AKILLI ŞEHİRLER İLE İLGİLİ İHALEMİZİ YAPMIŞTIK

Akıllı Şehirlerle ilgili göreve geldiğimin ikinci ayında ihaleye çıktık. Halihazırdaki firmaihaleye itiraz etti. Gündem biraz uzadı. İhale iptal oldu. Bu süreçte Ankara’ya davet edildik. Belediyeler Birliği toplantısında İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun bir açıklaması oldu. Akıllı Şehir uygulamalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından 65 modülü olan bir çalışmanın  gerçekleştiği ve biten modüllerin tüm belediyeler tarafından kullanılacağı söylendi. Bu bizim inisiyatifimizde olan bir şey değil. Akıllı Şehir çalışmaları noktasında hızlı davrandık. Bu konuyu gündeme aldık. Şuanda da modüller tamamlandıkça Akıllı Şehir projeleri kapsamında kullanmaya devam edeceğiz. Hali hazırda bu doğrultuda kullandığımız modüllerde var.

TARİH TARİHAKILLI ŞEHİR PROJELERİYLE İLGİLİ YAPILANLARI AÇIKLADI

Akıllı Kent uygulamaları iyi olur. Hızlı hayata geçirilse çok daha isabet olur. Bu konuda bizim üzerimize ne düşerse bizde desteğe hazırız diye cümleler olsa can baş üstüne. Çıkarım bende teşekkür ederim.  Fakat yaptığımız şeyi bize öneri olarak sunmak biraz garip oluyor. Elbette eleştirebilirler ancak ölçüleri çok aşmamak gerekli.

Şimdi hep birlikte bakalım. 23 Aralık 2019 tarihinde yerel gazetelerimizde de yer alan bir çalışmamız. Başlığı şu şekilde Akıllı Şehir Kastamonu Projesi’ne İSBAK’tan destek.

GES Projesi onaylandı! 14 Ocak 2020 tarihinde yine yerel gazetelerimizde var olan bir durum bu. Kamuoyumuzla çalışmamızı paylaştık. Projemizi paylaştık. Bunlar Akıllı Şehirler kapsamında enerji tasarrufuyla ilgili önemli adımlar.

Yine enerji tasarrufuyla ilgili akıllı pompalar projemiz var. Bunu da açıkladık. Kamuoyuyla paylaştık. Gündemi takip edenler iyi bilir. Şuanda onay bekleyen bir projemiz. Enerjide bizlere yüzde 50 tasarruf sağlayacak.

16 Ocak 2020’de İtfaiye Grup Amirliği kuruluyor ve Akıllı Şehir Omurgası oluşturuluyor başlıklı iki haber gazetelerimizde var. Hiçbir vatandaşımızın başına gelmesin ama yangın gerçeğimiz. Kuzeykent’e kuracağımız itfaiye birimiyle yangına daha hızlı müdahale etme imkanımız olacak.

13 Şubat 2020 yine gazetelerde mevcut olan bir projemiz. Fiber Optik Kablo alt yapı çalışmaları başladı. Bu projede Akıllı Şehirlerin omurgasını oluşturma doğrultusunda çok önemli.

6 Mart 2020 tarihinde ise Şehir İçi Trafiğine yeni düzenleme başlığıyla gazetelerde yer alan İSBAK uzmanlarıyla projelerinin hazırlanmasına başlayacak adımımız. Biz kamuoyuyla Akıllı Şehirler kapsamında yaptığımız tüm projelerimizi paylaştık, paylaşıyoruz.

Yine elektrikli araçlarla ilgili şarj istasyonları ve şehrimiz içerisinde oluşturulacak kiokslar ile ilgili çalışmalarımız olduğunu açıklamıştık. Hatta elektrikli araçlar şarj istasyonu projemizin onayda olduğunu vurgulamıştık.

Gördüğünüz üzere söylenen her söze belgelerini gösterdim. Bize öneri olarak söylenen projeler zaten alt yapı çalışmasını bitirdiğimiz, startını çoktan verdiğimiz projeler.  Bu süreci takip ediyorum.

Yine işin Sağlıklı Şehir boyutu var. Örneğin Atıksu Arıtma… Yıllardır bekleyen bir projeydi önümüzdeki ay içerisinde temel atacak duruma geldik.

TEKNOLOJİ VE BİLMİN HİÇ UZAĞINDA KALMADIK

Teknokent’in binasını belediye olarak biz yaptık. Bugün Teknokent’in en büyük ikinci hissedarıyız. Teknolojiye verdiğimiz destek üst sınıftadır. Biz hiçbir şey yapılmamış bir yerde hızla çalışma başlatarak binayı teslim ettik. Biz teknolojinin ve bilimin hiç uzağında kalmadık. Herkesi de bu anlamda teşvik ediyoruz.

BENİM AÇIKLAMAMDA İYİ NİYETLİ BİR BİLGİLENDİRME AÇIKLAMASIDIR

Bazı açıklamalar iyi niyetle yapılmış olsa bile okuyanlar ve dinleyenler için kafada soru işareti bırakabilir. Bende bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak üzere bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim kendimi. Nasıl ben Sayın Parti Sözcüsünün açıklamasını iyi niyetle yapılmış bir açıklama olarak kabul ettiysem. Zannediyorum benim açıklamamda iyi niyetle bir bilgilendirme açıklaması diye kabul edilir. Yoksa bunun üzerinden bir polemik yaratmak durumunda değilim. Anlaşılan o ki bir bilgi eksikliği söz konusuydu ve açıklama yapıldı. Bende bilgi eksikliğini gidermek adına böyle bir açıklama yapmış oldum.”

Yorum Yazın