TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Diyarbakır İl Afet Müdahale Planı toplantısı yapıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu Başkanlığında Diyarbakır’da görev yapan üst düzey yetkililerin katılımıyla İl Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi.
Diyarbakır İl Afet Müdahale Planı toplantısı yapıldı
OGÜNhaber / Mehmet Yasin ASLAN - Video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Diyabarkır Valisi Karaloğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ali Özmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Kurum Bölge ve İl Müdürleri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan katıldı.

Deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin rollerini, görev ve sorumluluklarını uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlayan, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerinin ele alındığı İl Afet Müdahale Planına yönelik yapılan toplantıda Vali Karaloğlu, afetin ve afet riskinin yönetimi kadar afet riskini azaltmaya dönük çalışmaların önemini vurguladı. Karaloğlu, “Afet riski azaltma planlarını iyi yaparsak yani öncelikle ilde hangi afet türüne göre bizim riskimiz olduğunu ve o riski nasıl yöneteceğimizi iyi bilirsek, afeti de daha kolay yönetiriz ve afetin ortaya çıkarabileceği zararları da azaltmış oluruz.” dedi.

En Önemlisi Riskleri Belirlemek

An itibariyle en önemli konu olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, konuyla ilgili çalışma grupları oluşturularak, öncelikle hangi ilçelerde hangi tür afete maruz kalınabileceğine yönelik risklerin ortaya konulmasını istedi.

2021 Türkiye’de Afet Eğitim Yılı

Konuşmasında 2021 yılının İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından ülke genelinde Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildiğini belirten Karaloğlu, “Toplumda afete karşı direncin artırılması, afete karşı bilincin artırılması, hangi afet türüne karşı vatandaşımızın nasıl davranacağı, afet çantasını nasıl hazırlayacağı, afetten sonra neler yapacağı, ilk toplanma alanına nasıl gidecek, geçici barınmaya nasıl geçecek, nelere dikkat edecek… Bunların topluma verildiği bir 2021 yılı, topyekün bir afet eğitim yılı ilan etmiş Bakanlığımız.” diye konuştu.

Her tür afet türünün yaşanabildiği bir coğrafyada yaşadığımızı dile getiren Karaloğlu, her an afet olacakmış gibi hazır olmak gerektiğinin altını çizdi.

Yaşanabilecek bir afet sonrası olası durumları da değinen Vali Karaloğlu, özellikle geçici barınma alanlarında insanların ihtiyaçlarına dikkat çekerek bu alanların konumlandırılmasının önemini vurguladı.

Karaloğlu konuşmasının sonunda, masabaşı ve saha tatbikatlarının sıklaştırılması talimatını verdi.

Toplantıda, herhangi bir afet durumunda neler yapılacağı, verilecek eğitimlerden vatandaşların afetlere yönelik bilinçlendirilmesine, toplanma noktalarından geçici barınma alanlarına, kurumların tek tek sorumluluklarından kurumlar arası koordinasyona kadar konular detaylarıyla masaya yatırıldı.

Yorum Yazın