TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Hamur'da 'Afet Konutları' harabeye dönüştü..!

2007 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından mağdur olan köylüler için yapılan Afet Konutları altyapı eksikliğinden kaynaklı kullanılamayarak zamanla harabeye dönüştü.
Hamur'da 'Afet Konutları' harabeye dönüştü..!
Okan Geçgel - Ağrı’nın Hamur ilçesinin Kandildağı, Seyithanbey ve Karaseyitali başta olmak üzere birçok köyünde 2007 yılında meydana gelen sel felaketinin ardından, selden zarar görenlerin mağduriyetini gidermek amacıyla Hamur’da Afet Evleri yapıldı. Afet Evleri, Hamur Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun alt kısmında, 2+1 olarak 170 konut şeklinde yapıldı.



Devlet tarafından 12 milyon TL civarında ciddi bir yatırımın yapıldığı afet evleri, insanların yaşam koşullarını etkileyecek olan altyapı, lavabo ve kanalizasyon şebekesi eksikliğinden kaynaklı bölge insanının ihtiyaçlarını karşılamadı. Birçok defa yardım ve çözüm talep edilen afet evleri, sahiplerine teslim edilemediği gibi kapıları, pencereleri, elektrik ve su tesisatları, çatıları sökülmüş bir şekilde harabeye dönüştü.

Sel felaketinde mağdur olan köylülerin mağduriyetlerinin sona ermesi için kavuşmayı bekledikleri afet evleri, bugün atıl duruma gelerek kaderine terk edildi.

Yorum Yazın