TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Hayati Hamzaoğlu, yatırımların bir bölgede toplanmasına tepkili...

İşadamı ve siyasetçi Hayati Hamzaoğlu, kamu yatırımlarının şehrin her bölgesine dağıtılıp gelişim sağlamak yerine, tek bir bölgeye yığılmasının öngörüsüzlük ve vizyonsuzluk olduğunu savundu.
Hayati Hamzaoğlu, yatırımların bir bölgede toplanmasına tepkili...
OGÜNhaber - İrfan Salcı - Hamzaoğlu: "İlin sivil toplumu, belediyesi ile istişare etmeden -ben yaptım oldu- düşüncesi ile verilen kararlar ileride büyük sıkıntılar yaratacaktır" dedi.

Hayati Hamzaoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Ne olur bu şehre hizmet ederken, gelecek için doğru ve uzun vadeli planlar yapalım. Kamu yatırımlarını, eğitim yatırımlarını şehrin her bölgesine dağıtıp her tarafında gelişimi sağlamak yerine, bütün kamu yatırımlarını eğitim yatırımlarını bir bölgeye Kuzeykent'e yığmak öngörüsüzlük vizyonsuzluktur. Fakültelerimizin bir kısmını, kamu binalarımızı sağlık kuruluşlarımızı bölge bölge dağıtmak yerine hep bir alanda kümelerseniz şehrin rantını bir bölgede tutar öbür tarafları varoş haline getirirsiniz. Yarın o bölgede sıkışan alt ve üst yapı problemleri yaşarsınız. Daha yeni olukbaşından budamış ve örencik köyüne kadar imar içine alındıktan sonra bu bölgede kurulacak eski devlet hastanesinin yerine kurulacak rehabilitasyon hastanesinin Kuzeykent'e taşınması yanlıştır. Kaldı ki üniversitemiz yarın eczacılık, diş hekimliği fakültelerini açtığı zaman sağlık kampüsü alanında yer bile bulamayacaktır. İlin sivil toplumu, belediyesi ile istişare etmeden -ben yaptım oldu- düşüncesi ile verilen kararlar ileride büyük sıkıntılar yaratacaktır. Tekrar düşünün zaman geçmeden, eski Devlet Hastanesi yeri Rahabilitasyon Hastanesi olarak kullanılsın."
Yorum Yazın