TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Yerel

Mayısın sonunda yağan kar hayvanları telef etti

Çankırı’dan Kastamonu Merkeze bağlı Dereberçin Köyü yaylasına yaklaşık 450 küçük baş koyun ile gelen çobanlar ve koyunlar aniden bastıran kara esir oldular.
Mayısın sonunda yağan kar hayvanları telef etti
İrfan Salcı - Çankırı’dan hayvanlarını otlatmak için yaklaşık sekiz günlük bir yolculuktan sonra Dereberçin yaylasına ulaşan çobanlar havanın aniden önce dolu, sonra da kar ile bastırması karşısında çaresiz kaldılar.

'Kar yağışıyla panikleyen koyunlar dağılarak kayboldu'
Karın aniden bastırmasının ardından panikleyen koyunlar birbirinden ayrılarak dağıldı. Koyunları aramaya başlayan çobanlar ise gördükleri sahne karşısında şoka uğradı. Köylülerden yardım isteyen çobanların yardımına yetişen Dereberçin Köyü sakinleri sabah saatlerine kadar yaylada jayvanları aradılar.

“Yaklaşık 100 koyun halsiz düşerek soğukta can verdi”
Bulabildikleri koyunları köylülerin ahırlarına ve kuruluklarına koyan çobanlar ve köylüler koyunların izini sürerken yağan karın altında 10’ar 15’erli olarak ölen koyunlara ulaşabildiler.“Çadırda da öldüler”Soğuktan korumak ve hayatlarını kurtarmak için çadıra aldıkları koyunların da bir kısmı çadırda can verdi. Çadırda bulunan 9-10 yaşlarında ki bir çocuk da yorgana sarılarak hayat mücadelesi verdi. Sahur vaktinde köye getirilen çocuk ve birkaç çoban köylülere teşekkür etti.

Sabahın ilk saatlerinde tekrar hayvanları aramaya çıkan çobanların ifadesine göre yaklaşık 100 koyun köpek ve 2 eşek telef oldu.

Yorum Yazın