• Yerel

Tahir Tekin Öztan, Çeled Uşagları İstanbul’da ağırlıyor

Antep şivesinin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için uzun yıllardır çalışmalar yürüten Ayıntap Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Çeled Uşaklar Tiyatro Topluluğu, İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin ev sahipliğinde oyun sergileyecek.
Tahir Tekin Öztan, Çeled Uşagları İstanbul’da ağırlıyor
İHA - Gaziantep kültürü ve tarihi yanında şivesinin de canlı tutulması ve yaşatılmasının gelecek nesillere intikali için büyük önem taşıdığını belirten İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Doğup büyüdüğümüz kentimizin bütün özelliklerini yaşadığımız kentlerde yaşamak ve yaşatmak için elimizden gelenleri yapıyoruz. Gerek tarihi dokumuzu, gerekse kültürel öğelerimizin bütün özelliklerini tanımak ve tanıtmak bu unsurların gelişmesi ve korunması için büyük önem taşıyor. Antep Şivesi elbette önemli bir şive. Gaziantep kenti ismiyle bir mutfak kültürüne sahip olduğu gibi kendi adıyla anılan bir şiveye de sahiptir. Bu şive çok zengin kelime yapısı ve sayısıyla dünyada eşi benzeri az bulunan bir özelliktir. Bugün Ayıntap Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Çelet Uşaglar Tiyatro Okulu tiyatro gurubunu ağırlıyoruz. İstanbul’da yaşayan Gazianteplilere unutulmaz bir gece yaşatacaklarından eminim. Antep şivesinin kullanıldığı oyunun gençler üzerinde de önemli bir kültürel etki sağlayacağına inanıyorum. Dernek başkanı Orhan Uslu ve ekibine şimdiden teşekkür ederim. Derneğimiz daha önce de olduğu gibi bundan sonra da Gaziantep kültürünün tanıtımı için bir birinden farklı etkinlikler yapmaya devam edecektir. Bu etkinlikler özellikle genç kitlelerimizin önemli beklentilerini karşıladığı için hedeflenen sonuçlara ulaşmamız için büyük önem taşıyor” dedi.

ANTEP ŞİVESİNİ YAŞATMAYA VE YAYMAYA ÇALIŞIYORUZ
Ayıntap Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Orhan Uslu, İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin konuğu olarak gittikleri İstanbul’da sahneleyecekleri ‘Arvat Yog, Ahıl Yog’ adlı oyunun güzel bir komedi olduğunu ve bu tür çalışmalarla Antep şivesini yeni nesillere sevdirilerek yaşatıldığını ifade ederek, “İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan’a çok teşekkür ediyoruz. Başarılı çalışmaları ve Antep kültürünün bütün yönleriyle dünyaya yayılması yönünde dev adımlar atıyor. Bugün ekibimiz bir komediyle İstanbulluların karşısına çıkıyor. Zengin yapısıyla Antep şivesinin unutulmaması ve yaşatılması yanında yayılması içinde çalışmalar sergiliyoruz. İstanbul’da yaşayan bütün Gaziantepliler oyunumuza davetlidir” ifadelerini kullandı. Bugün Saat 19.00’da İstanbul Bahçelievler Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan ‘Arvad Yog Ahıl Yok’ oyununa büyük bir katılım olacağı da ifade edildi.
Yorum Yazın