TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

1000 liralık bakır için...

Ankara'dan Konya'ya gelerek Türk Telekom’a ait yarım ton ağırlığındaki fiber optik kabloları çalan şahıs, yaşanan kovalamaca sonucu polis tarafından yakalandı.
1000 liralık bakır için...

Hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan şahsın kabloları erittikten sonra çıkan bakırı en fazla bin liraya satabileceği, Türk Telekom'a ise 100 bin TL’lik zarar verdiği bildirildi.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Safahat Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri bölgede çalışma yaparken 06 DBY 46 plakalı kamyonetin sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Durmayan sürücü, kamyonetle kaçmaya başladı.

Bir süre devam eden kovalamacanın ardından yakalanacağını anlayan kamyonet sürücüsü, kamyoneti terk edip yaya olarak kaçmaya devam etti. Yaklaşık 1 saat süren kovalamacanın ardından polis, hırsızlıktan sabıkalı 30 yaşındaki İsa D’yi yakaladı. Polis kamyoneti kontrol ettiğinde Safahat Caddesi'ne yeni döşenen ve maliyeti en az 100 bin lira olan Türk Telekom’a ait 400 metre uzunluğundaki fiber optik kabloları buldu. Kamyonette hırsızlık için kullanıldığı ileri sürülen eldiven, tel kesme makası ve çekiç de bulundu. Hırsızların genelde bu tür kabloları çaldıktan sonra erittikleri ve bakır kısmını sattıkları belirlendi.

Hırsızların bakır kısmını kabloları erittikten sonra bin liradan fazlaya satamayacakları öğrenildi. 400 metre kablonun maddi değerinin 30 bin lira olduğunu belirten Türk Telekom yetkilileri ise, zararın 100 bin liradan fazla olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum Yazın