TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

14 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK, Mardin’de 8, Hakkari’de 3, Irak kuzeyinde 3 olmak üzere toplamda 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
14 terörist etkisiz hale getirildi
İHA - TSK tarafından yapılan açıklamaya göre, Mardin/Dargeçit’te icra edilen hava destekli operasyonda, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında sekiz terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari/Merkez Kırıkdağ bölgesinde icra edilen hava destekli operasyonda; üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında üç terörist etkisiz hale getirildi.

Irak kuzeyi Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde, hudut hattındaki üs bölgelerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzi, mağara ve sığınaklar düzenlenen hava harekatı ile imha edildi, üç terörist etkisiz hale getirildi.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Açıklamada şu bilgilere de yer verildi: 

"Siirt/Pervari’de devam eden operasyonda, tespit edilen bir mağara içerisinde; bir adet M-16 piyade tüfeği ile 201 adet fişeği ve iki adet el bombası ele geçirildi, tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Mardin/Dargeçit’te, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, bir adet tabanca, 75 kg amonyum nitrat ve muhtelif malzeme ele geçirildi, tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Mardin/Kızıltepe’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 10 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve bir adet av tüfeği ele geçirildi, bölücü terör örgütü iş birlikçisi bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Hakkari/Şemdinli’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında 79 adet 12,7 mm Uçaksavar mühimmatı ele geçirildi. Tunceli/Nazımiye’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi."
Yorum Yazın